Abel Korzeniowski - ESCAPE FROM TOMORROW

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Abel Korzeniowski - ESCAPE FROM TOMORROW

#151 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 24, 2013 19:39 pm

To i ja się dołączam, że tutaj nie chodzi o patriotyzm. Bo to ambitne, bo to na orkiestrę, bo to przedstawiciel plumpscore'u, bo to nie RCP, bo nie McScore, bo europejskie, itd. to już bardziej. Ale fakt, że Abel jest Polakiem, a tutaj nie ma nic do rzeczy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#152 Post autor: Koper » ndz mar 24, 2013 22:29 pm

Wawrzyniec pisze:Southall zabrał się za ocenienie tego score'u roku, czy miesiąca, jak tam wolicie:

http://www.movie-wave.net/?p=3437
To ten co dał Hansowi i Balfemu 1 (słownie: jeden) za "Biblię"? To w końcu warto się przejmować jego ocenami, czy nie? :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#153 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 24, 2013 22:33 pm

Ja tylko zdaję relację. Ocenić każdy potrafi sam i jedynie może polemizować, lub nie z oceną Southalla.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#154 Post autor: Adam » ndz mar 24, 2013 22:34 pm

z jankesami jest róznie.. ale to głupi naród więc co zrobić. u nich w reckach jest taka prawidlowość, że jak kogoś nie lubię to pisze reckę po to by zjechać nawet jeśli ta praca nie zasługuje na zjechanie. ja nie rozumiem tej mody bo ja np nie reckowałem sobie goldenu, Marianelliego, Goldenthala czy kilku innych by napisać że mi się nie podoba ta praca i to kupa. bo wiem że jest wieeeele scorów których nie trawię i przyprawiają mnie o mdłości, ale szanuję je za to że są jakimś tam osiągnięciem w tym gatunku i opinie zostawiam dla siebie.. a tam w usa widzę co 2 pisze recki tylko po to żeby dokopać i starać się udowodnić że to jest kupa mimo że cały świat tak nie uważa..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#155 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 24, 2013 22:43 pm

O już nie przesadzajmy z tymi ogólnikami i mówieniem, że wszyscy Amerykanie są głupi, gdyż zaraz dojdzie popcorn zamiast mózgu i strzelaniny w szkołach. :?

Ale fakt faktem jest taki, że Southallowi Zimmer zaszedł za skórę, dlatego też coś jest w tej teorii, że "The Bible" było pisane z myślą o uwaleniu. I ja jestem pewny, że w tym roku wyżej jak 2 to mu za nic nie da. :P

Ale to temat o Ablu i jego "Escape From Tomorrow", więc przy nim pozostańmy. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#156 Post autor: Koper » ndz mar 24, 2013 22:45 pm

Wawrzyniec pisze:O już nie przesadzajmy z tymi ogólnikami i mówieniem, że wszyscy Amerykanie są głupi
99,9% tylko. Reszta na nich kasę zbija. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#157 Post autor: Templar » ndz mar 24, 2013 23:29 pm

Żeby to Polacy byli mądrzejsi, wystarczy, że na Kwejku albo Demotach wrzucą zadanie matematyczne na poziomie podstawówki i mam wrażenie, że głupotą to jednak przebijamy Amerykanów :P

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#158 Post autor: Marek Łach » ndz mar 24, 2013 23:30 pm

Adam rzucający pod adresem innych oskarżenia o faworyzowanie czegoś bo to polskie, to widok tak groteskowy, że słów mi brakuje. :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#159 Post autor: Paweł Stroiński » pn mar 25, 2013 00:05 am

Po drugie, z Southalla to taki jankes, jak z ciebie Eskimos, Adam...

Southall to Anglik.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#160 Post autor: Adam » pn mar 25, 2013 08:33 am

whatever. ale wali suchary szczególnie przy mniej lubianych nazwiskach nie od dziś. o Clammensenie nie wspomnę bo to parodia ale cenię go za smykałkę marketingową bo dzięki celowo pisanym w konkretny sposób reckom jest najchętniej odwiedzanym, i to jest dobry sposób oraz konkretna kasa dla niego..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#161 Post autor: Koper » pn mar 25, 2013 12:03 pm

Marek Łach pisze:Adam rzucający pod adresem innych oskarżenia o faworyzowanie czegoś bo to polskie, to widok tak groteskowy, że słów mi brakuje. :P
:mrgreen:

Ale Korzeniowski to nie Polak dla Adama. To zdrajca co z ojczyzny wyjechał i nie pisze do polskich filmów. I jeszcze s.pl mu soundtracków nie wydaje. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#162 Post autor: Kaonashi » pn mar 25, 2013 12:27 pm

Adam stara się jak najbardziej jechać po Ablu tylko zapomina, że Abel pisze dobrą muzykę, a tak poza tym to chyba jeszcze o albumie się nie raczył wypowiedzieć.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#163 Post autor: Adam » pn mar 25, 2013 12:35 pm

raczej staram się studzić głowy co po niektórym którzy z kompozytora jednego scoru jak na razie, robią geniusza x muzy i bulwersują się że hordy najwybitniejszych reżyserów i producentów wciąż ośmielają się nie klękać i błagać o akceptację angażu.. a o albumie się nie wypowiadam ani tak ani tak i tyle - singli to słucham w muzyce rozrywkowej :) a Koprowi, skoro taki zgryźliwy, to przypominam że Soundtracks.pl przez lata prowadził pierwszą oficjalną stronę Abla.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#164 Post autor: Kaonashi » pn mar 25, 2013 12:40 pm

Adam pisze:wreszcie jakiś mądry głos w fanbojskiej i patriotycznej histerii i dyskusji..
Adam pisze:a o albumie się nie wypowiadam ani tak ani tak i tyle
I tyle w temacie.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#165 Post autor: Adam » pn mar 25, 2013 12:41 pm

a czy to ja stale gestami rozpaczy odkopuję ten temat z czeluści zapomnienia? :P nie.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ