TOP 10 Kompozytorów
Re: TOP 10 Kompozytorów
Dajcie spokój cptmiadsadsax. Jak lubi Jablo to jego sprawa, a że styl wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia to zupełnie inna beczka.
A co do topa to mam podobnie jak Danielos, ale postaram się coś sklecić.
Ostatnio zmieniony ndz mar 24, 2013 19:45 pm przez Kaonashi, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Nie jest znowuż tak źle - W.E., A Single Man, Gwiazda Kopernika, Metropolis, Escape from Tomorrow - przy czym każdy z tych scorów jest lepszy jakościowo od większości tego co powstaje obecnie w muzyce filmowej. Jedyny problem to ten niewytumaczalny brak angaży dla AK...Adam pisze:no Abla dawać do Top10 ever za 2 scory na krzyż to uber szacun
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jesteśmy na forum filmmusic.pl to, że będą wyśmiewane czyjeś listy to jest rzecz tak oczywista jak, że po nocy nastaje dzień. Zresztą na razie i tak jest w miarę spokojnie. Przed trzema laty część forum miała już bekę, zaraz po założeniu tematu.
A co do list, to nikt mi nie powie, kto jest członkiem tego forum, ponoć o muzyce filmowej, że nie jest w stanie ułożyć TOP 10 kompozytorów i to wedle najbanalniejszej i najmniejprofesjonalnej metody, kryterium jakim jest lubienie.
Spokojnie można dawać Abla na listę mimo, że to kompozytor jednego score'u. Ja sam zamierzam dać Vangelisa, mimo że dla mnie to kompozytorów dwóch score'ów, ale takich, że miażdżą konkurencję. Davisa też dam, mimo że to głównie Matrix.
Zero logiki, zero zasad, oglądania się na innych, zero profesjonalizmu! To ma być TOP za głosem serca.

A co do list, to nikt mi nie powie, kto jest członkiem tego forum, ponoć o muzyce filmowej, że nie jest w stanie ułożyć TOP 10 kompozytorów i to wedle najbanalniejszej i najmniejprofesjonalnej metody, kryterium jakim jest lubienie.
Spokojnie można dawać Abla na listę mimo, że to kompozytor jednego score'u. Ja sam zamierzam dać Vangelisa, mimo że dla mnie to kompozytorów dwóch score'ów, ale takich, że miażdżą konkurencję. Davisa też dam, mimo że to głównie Matrix.
Zero logiki, zero zasad, oglądania się na innych, zero profesjonalizmu! To ma być TOP za głosem serca.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Wawrzyniec pisze:Spokojnie można dawać Abla na listę mimo, że to kompozytor jednego score'u.

#FUCKVINYL
Tyle, że wiesz jak zrobię listę to miejsca 4-10 będą niemalże przypadkowe, bo to ciężki wybór. Pewnie gdybym miał robić analogiczną listę za parę dni i zapomniał o tej, to pozycje by się pozmieniały.Wawrzyniec pisze:A co do list, to nikt mi nie powie, kto jest członkiem tego forum, ponoć o muzyce filmowej, że nie jest w stanie ułożyć TOP 10 kompozytorów i to wedle najbanalniejszej i najmniejprofesjonalnej metody, kryterium jakim jest lubienie.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
@Kaonashi. Spokojnie pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł.
Ja sam dlatego też założyłem ten temat, gdyż moja dawna lista, poza pierwszymi dwoma miejscami też uległa zmianie.
Nie poganiam, nie ma presji i jakby co to ja będę bronił każdego użytkownika wyborów.

Nie poganiam, nie ma presji i jakby co to ja będę bronił każdego użytkownika wyborów.
Dla mnie "A Single Man" i "W.E." to jeden score, więc tak sobie liczę. Ale jak wspomniałem, każdy ma prawo dawać Abla na listę, nawet na pierwsze miejsce i ja to szanuję.Adam pisze:Wawrzyniec pisze:Spokojnie można dawać Abla na listę mimo, że to kompozytor jednego score'u.to nie ja napisałem jakby co
- Wojteł
- John Williams
(...)Kaonashi pisze:Dajcie spokój cptmiadsadsax. Jak lubi Jablo to jego sprawa, a że styl wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia to zupełnie inna sprawa.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Panowie, przywołuję Was do porządku i proszę mi tutaj tematu nie rozwalać. Lepiej zapodajcie Wasze TOPy.
Ostatnio go nie dałem i nikt nic nie mówił, a teraz jest i okazuje się, że za niskoWawrzyniec pisze:@Mystery i Tobie też serdecznie dziękuję za tę bardzo smutną listę.I podobnie, lekkie zaskoczenie, że Giacchino tak nisko. Ale oczywiście szanuję Twój wybór, gdyż jak najbardziej odzwierciedla one Twe gusta.

Dla mnie też jest jednym najciekawszych głosów i nie bez powodu za najlepszy score 2011 uznałem Super 8, a 2012 Johna CarteraPaweł Stroiński pisze:Giacchino jest jednym z najciekawszych głosów w gatunku i gościem, którego zdecydowanie wolę od Tylera. Prawdą jest, że powoli zaczyna wpadać w pewne schematy, ale fakt, że znalazł swój własny orkiestrowy głos, który jest np. silniejszy od takiego Beltramiego rokuje bardzo dobrze. Szkoda tylko, że komponuje wyłącznie dla znajomych i że nie wykracza za bardzo poza pewne gatunki. Fajnie byłoby, gdyby zrobił coś innego niż Family Stone w gatunku komedii romantycznych (i mniej mickeymousingowe, gdzieś mam promosa oryginału do tego score, a szczerze mówiąc, dla mnie to jest najgorszy score Giacchino jaki słyszałem, do tego stopnia, że daję temu prywatną dwójkę, niestety). Medal of Honor to geniusze, ale i tak najczęściej wracam do Frontline (najbardziej Giacchinowski score serii w jej najstarszym wydaniu) i Airborne (to już czysty Michael stylistycznie), najrzadziej zaś do Underground. Na pewno to kompozytor na którego dzieła czekam z dużą ciekawością i bardzo żałuję, że 50/50 nie zostało wydane.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to my mamy tutaj jakiś regulamin i poprzednia edycja też go miała.Mystery pisze:Ostatnio go nie dałem i nikt nic nie mówił, a teraz jest i okazuje się, że za niskoWidzę, że regulaminu w tym wątku nie ma, więc jeszcze sobie przemyślę to i owo i może co nieco pozmieniam
![]()

A co do Giacchino to mi on na Twej liście nie przeszkadza i z jego pozycją nie mam problemów itd. Nie śmiałbym zresztą. Trochę tylko smutna ta lista, gdyż Zimmera wywaliłeś.

Też mi szkoda Hansa i Joe, ale z mojego punktu widzenia miejsce dla Michaela i Alexandre'a się po prostu należałoWawrzyniec pisze:A co do Giacchino to mi on na Twej liście nie przeszkadza i z jego pozycją nie mam problemów itd. Nie śmiałbym zresztą. Trochę tylko smutna ta lista, gdyż Zimmera wywaliłeś.Ale w sumie podałeś argument i też nic mi do tego.

To żadna szkoda tylko podejście na które on akurat może sobie pozwolić. Zresztą Arnold całą karierę robi dokładnie tak samo, wyłącznie dla znajomych (choć prawda że z Emmerichem któremu zawdzięcza start się pogryzł), choć miał większy przekrój gatunkowy niż Gjaczin. Ważne że panowie się kumplują, podobne charaktery i dobrze dogadują i jest git. A że obydwoje to lenie, szczególnie Arni, to cóż.. Ja tam Gjaczina lubię, choć niekoniecznie przepadam za tym co Wallin robił z jego muząPaweł Stroiński pisze:Szkoda tylko, że komponuje wyłącznie dla znajomych i że nie wykracza za bardzo poza pewne gatunki.

#FUCKVINYL
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Kaonashi pisze:Dajcie spokój cptmiadsadsax. Jak lubi Jablo to jego sprawa, a że styl wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia to zupełnie inna beczka.
" Jablo " lubię wyłącznie za Transformers. Jak dla mnie rewelacyjnie ten score pasuje do takiego gatunku filmu przez co dałem mu te miejsce w moim rankingu. Reszta jego soundtracków zbytnio mi się nie podoba.
Więc na myśl przychodzi pytanie " więc po co dałeś tego gościa do TOP 10 jak tylko z jednego filmu podoba Ci się jego score ?"
Bo transformers to moje dzieciństwo a ta muzyk świetne oddaje klimaty i bardziej unowocześnia już tak stare roboty.