PS3 mam podłączone przez HDMI, oczywiście, a PC przed DVIKrzysiek pisze:O ile dobrze zrozumiałem Kolegę Lisa, to problem z obrazem jest na PS3 a nie na PCcie. Ale kiedy przeczytałem jaką masz wersję PowerDVD to złapałem sie za głowęna PS3 jakość obrazu nie zachwyca, choć przez większą część seansu trzyma ona niezły, równy poziom, ale są momenty fatalne, a zwłaszcza sam koniec filmu i dziwne " śnieżenie ' na postaciach na PC owego " śnieżenia " brak a i sam film prezentuje się jakby całościowo lepiejAż dziwne, że to odtwarza programowo cokolwiek na Blu.
Wróćmy do tematu. Dużo daje karta graficzna tzn jej rodzaj. Swoje robią najnowsze kodeki do kart (to co napisał Kolega Adam). Napęd (firma) czy dysk mają bardzo nikły wpływ na to co widzi się w końcowym efekcie. Mówimy oczywiście o odtwarzaniu oryginalnych Blu a nie o ich przerabianiu.
Jeśli oba sprzęty masz podłączone do tego monitora (telewizora), to w jaki sposób? PS3 rozumiem, że przez HDMI. Patrząc na jego rozdzielczość 1920 x 1080 jest ona typowa dla tv a nie monitorów, więc właśnie przy PS3 nie powinno być problemów. Może inny przewód? Nie taki za 15zł(co kiedyś ktoś proponował) a pożycz od kogoś ciut lepszy....
Jeśli płyta oryginalna gra dobrze na innym sprzęcie, to znaczy że masz coś skopane w PS3... Inny firmware? W każdym większym sklepie typu Media jest pomieszczenie do odsłuchu w którym mają podłączony w miarę dobry sprzęt odtwarzający i duży ekran. Można tam zawsze podejść ze swoimi płytami i pooglądać.
problem z tym dziwnym śnieżeniem dotyczy tylko tego jednego, konkretnego filmu ... sam nie wiem, co jest z nim nie tak ....
w przypadku kabla, z HDMI jest ponoć tak, że albo działa, albo nie, nie ma noc pomiędzy - ja mam kabel HDMI dodany do konsoli przez Sony - zakupiłem konsolę wraz z kablem HDMI i obiema częściami " Uncharted " w komplecie.
Co do VLC - które wersje wybrać?:
http://download.videolan.org/pub/videol ... ast/win64/
Adam, ja na dysku C; mam, min. Steam i Orgin, więc sporo gier, także programów - dopiero pod koniec roku planuję zakupić osobny dysk na sam system ( 256 GB ) i osobny dysk na inne rzeczy ( 1TB ) i wtedy zainstalować system na nowy dysk, obecnie mam dwa dyski po 1TB.
Problem u mnie jest taki, że stać mnie było tylko na siódemkę w wersji OEM, więc gdy padnie mi płyta, lub gdy ją zmienię, to jednym słowem, kicha

choć sprzedawca u którego kupuję części do PC i do którego mam zaufanie twierdzi, ze da się ów problem rozwiązać, dzwoniąc do Microsoftu