3. Festiwal Muzyki Filmowej w Krakowie
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Szczerze mówiąc, to liczyłem na trochę ciekawszy program, tak więc moja obecność na FMF przestała być w tym momencie pewna. Zwłaszcza, że nie jestem pewien czy z tego Menkena faktycznie wybiorą to co najwartościowsze. A Youtube Symphony to chyba nie na ten festiwal...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nie ma Dzwonnika? Nawet nie zauważyłem. Jak tak, to faktycznie kicha. Powinny być suity z "Pięknej i Bestii" (ach, te "Transformation"!), "Pocahontas" (też genialny finał) i "Dzwonnika..." obowiązkowo. A pewnie rzucą orkiestrowo-chóralne aranżacje piosenek i tyle.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- wampirzlasu
- Parkingowy przed studiem nagrań
Przed chwilą uaktualniona została strona główna festiwalu:
http://www.fmf.fm/pl/2/0/1/strona-glowna
Tegoroczny plakat moim zdaniem o klasę gorszy niż zeszłoroczny:[
http://www.fmf.fm/pl/2/0/1/strona-glowna
Tegoroczny plakat moim zdaniem o klasę gorszy niż zeszłoroczny:[
-
Dziwnie
Witam wszystkich 
Program niby ok, ale szczerze, nie wiem czemu, spodziewam się Joe Hisaishiego, a tu ni ma. Umebayashi jest ok, ale ech jakoś mam niedosyt
Ale i tak się pojedzie drugi rok z rzędu
))
Pozdr dla all

Program niby ok, ale szczerze, nie wiem czemu, spodziewam się Joe Hisaishiego, a tu ni ma. Umebayashi jest ok, ale ech jakoś mam niedosyt

Pozdr dla all

- wampirzlasu
Widzę, że każdy trochę rozczarowany tegorocznym programem, przyznam, że ja także.
Na -
Brak Dzwonnika z Notre Dame to jakieś nieporozumienie:(, choć mam nikłą nadzieję, że organizatorzy zrobią niespodziankę i Dzwonnik pojawi się w programie piątkowego koncertu.
Dla mnie dużym rozczarowaniem jest też brak chociażby jednego koncertu w Filharmonii, zeszłoroczny koncert Tan Duna w tym miejscu, choć niespodziewany, pozwalał rozkoszować się każdym dźwiękiem:)
Na +
Shore przyjedzie (prawdopodobnie:)), to i może przywiezie ze sobą trochę wydań pełnej muzyki z Władcy i będzie można się zaopatrzyć:)
Tan Dun & Leszek Możdżer - może być pięknie, sektor A obowiązkowo!:)
Shigeru Umebayashi - super, oczekiwania mam duże, mam nadzieję, że się nie zawiodę
Na -
Brak Dzwonnika z Notre Dame to jakieś nieporozumienie:(, choć mam nikłą nadzieję, że organizatorzy zrobią niespodziankę i Dzwonnik pojawi się w programie piątkowego koncertu.
Dla mnie dużym rozczarowaniem jest też brak chociażby jednego koncertu w Filharmonii, zeszłoroczny koncert Tan Duna w tym miejscu, choć niespodziewany, pozwalał rozkoszować się każdym dźwiękiem:)
Na +
Shore przyjedzie (prawdopodobnie:)), to i może przywiezie ze sobą trochę wydań pełnej muzyki z Władcy i będzie można się zaopatrzyć:)
Tan Dun & Leszek Możdżer - może być pięknie, sektor A obowiązkowo!:)
Shigeru Umebayashi - super, oczekiwania mam duże, mam nadzieję, że się nie zawiodę
-
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Na wielki minus wykonawcy:
Natalia Kukulska; Maciek Molęda

Będą śpiewać pioseneczki z filmów, zamiast zagrać suity z Disneya. Takie to popowe, pod publiczkę.
A zamiast Shigeru to wolałbym w sumie naszego Abla.

Będą śpiewać pioseneczki z filmów, zamiast zagrać suity z Disneya. Takie to popowe, pod publiczkę.

Ale przynajmniej będzie ''A single man'':).A co do piosenczek,to powiedzieli,że chcieli otworzyć nowy rozdziała fmf tzn.pod dzieciaki.W sumie zależy jak to zrealizująKoper pisze:Na wielki minus wykonawcy:
Będą śpiewać pioseneczki z filmów, zamiast zagrać suity z Disneya. Takie to popowe, pod publiczkę.A zamiast Shigeru to wolałbym w sumie naszego Abla.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale tylko te tematy Umebayashi'ego raczej, bo przecież Abla nie zaprosili.ewelina pisze:Ale przynajmniej będzie ''A single man'':)
No, też na to liczyłem. A tu dupa. No, cóż. Chcą przyciągać dzieciaki, ich sprawa. Ja tam pół tysiąca km na Kukulską się tłukł nie będę.Marek Łach pisze:A tam dzieciaki. Miałem nadzieję, że Alieny walną...
A Tan Dun z Możdżerem??I Howard Shore:)?Mimo,że dzisiejszy program fmf mnie nie zachwycił,to są też dobre strony.Zresztą stawiam wódkę przed urodzinową-trochę prywaty nie zaszkodziKoper pisze:Ale tylko te tematy Umebayashi'ego raczej, bo przecież Abla nie zaprosili.ewelina pisze:Ale przynajmniej będzie ''A single man'':)
No, też na to liczyłem. A tu dupa. No, cóż. Chcą przyciągać dzieciaki, ich sprawa. Ja tam pół tysiąca km na Kukulską się tłukł nie będę.Marek Łach pisze:A tam dzieciaki. Miałem nadzieję, że Alieny walną...