Jasne. Pomarzyć.Adam pisze:będzie albo w stylu robocopa
HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak, jak stal to może od razu do Nowej Huty powinien pojechać nagrać odpowiednie dźwięki.Adam pisze:coś czuję że kluczem opisującym nowy theme jest słowo stalbędzie albo w stylu robocopa albo jakiś ambient
Można na to spojrzeć z różnych perspektyw:Agent pisze:Ciekawostka co do muzyki Zimmera w MOS:
The music is very nice. At times slow and emotional, and at others sweeping and epic. The new theme is good. Different but good. It fits the Man of Steel.
![]()
1) Normalny widz wychwycił temat główny, a więc jest on na tyle dobry i charakterystyczny, że już w trakcie sensu go słyszymy. A więc żadne tam ambienty, a temat z prawdziwego zdarzenia. Inny, czyli dobrze, że żadne próby kopiowania MISTRZA!
2) Normalny widz wychwycił temat główny, a więc jakiś obżerający się popcornem i żłopiący colę Amerykaniec, co to słucha na co dzień Rihannę i Justina Biebera i nie wie gdzie się znajduje Polska na mapie i ma jeszcze czelność nie wiedzieć kiedy odbyła się Bitwa pod Grunwaldem i kto ją wygrał. Skoro nawet ktoś taki wychwycił temat, to musi on być megabanalny, bez żadnych ukrytych podtekstów, pewnie jakiś prostacki anthemik, McScore i w ogóle masówka, zero sztuki.
Hm, pożyjemy, posłuchamy, zobaczymy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
kolejna wycieczka ad nowa huta
ja bym się na miejscu Adama obraził
swoją drogą przypomina mi się, że przed ostatnim Szoferem też padło słówko nice o muzyce, very disturbing kurde
swoją drogą przypomina mi się, że przed ostatnim Szoferem też padło słówko nice o muzyce, very disturbing kurde
-
Mefisto
Chyba jego elfy.Agent pisze:Hans Zimmer mialby pelne rece roboty
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Uuuuuuu, to takie słodkie porównanie. Hans Zimmer i RCP jak Święty Mikołaj i elfy, fabryka zabawek.
Albo jak fabryka czekolady, Hans Zimmer jako Willy Wonka, a reszta to Umpa Lumpa.
Sweeeeeeeet
Albo jak fabryka czekolady, Hans Zimmer jako Willy Wonka, a reszta to Umpa Lumpa.
Sweeeeeeeet
Do Elfmana to na pewno nie bedzie sie umywac 
Swoja droga, co za jakies pierdoly na tym pokazie testowym. Zamiast nagrac troche na komorke tego "good theme" to by sie oswoilo z muzyka i posluchalo troche. A tak musimy czekac jeszcze kilka miesiecy.
Swoja droga, co za jakies pierdoly na tym pokazie testowym. Zamiast nagrac troche na komorke tego "good theme" to by sie oswoilo z muzyka i posluchalo troche. A tak musimy czekac jeszcze kilka miesiecy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tylko wiesz, że na takich pokazach testowych to zazwyczaj oddaje się wszelkie komórki i wszystko co jest zdolne do nagrywania.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:

Mocno wystylizowana i przypozowana fota. Oj, liczę na jakiś mega napuszony anthem.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Dobra, trailer obejrzany. Muzyka od momentu wzbicia się Supermena w powietrze jest epicka. Teraz tylko niech taka będzie w filmie, a wszystko będzie dobrze.
http://youtu.be/_JDeXIGfOTs
http://youtu.be/_JDeXIGfOTs
Ostatnio zmieniony wt mar 12, 2013 15:53 pm przez qnebra, łącznie zmieniany 1 raz.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Tylko, że ona nie ma nic wspólnego z Zimmerem. To "Storm" Craiga Armstronga i A.R. Rahmana.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Jestem bardzo ciekaw tematu przewiodniego do Man of Steel jak i całego scoru (najlepiej w wersji complete). Mam nadzieję, że Zimmer dał troche powiewu nowości jak i świeżości, jeśli chodzi o brzmienie dla tej niedocenianej w ostatnich latach postaci komiksowej na srebrnym ekranie. Cóż, poczekamy z oceną jeszcze kilka miesięcy.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Wiesz, że nowość i świeżość to w tym kontekście praktycznie to samo? 
Ja na to patrzę troche inaczej.Paweł Stroiński pisze:Wiesz, że nowość i świeżość to w tym kontekście praktycznie to samo?
Nowość w sensie nowy film na horyzoncie, a co za tym idzie, nowy materiał muzyczny do przesłuchania, także w tym aspekcie nie wiadomo, czy dana muzyka wogóle trafi w czyjeś gusta.
A czy ta nowość muzyczna będzie juz "świeża" to wszystko zależy od kondycji kompozytora, jego włożonej pracy no i pomysłów na score. W tym wypadku świeży traktuje jako coś co może trafić w gusta muzyczne.
Także czekamy na Man of Steel
Paweł - jakieś nowe wieści ze stajni Zimmera?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tylko to, co mi Hans powiedział parę miesięcy temu, jedna rzecz z wywiadu i tyle.
Co do rzeczy z wywiadu to powiedział, że temat ma 12 nut. Tylko ja tego sam nie czytałem, jeden znajomy fanboj (gorszy ode mnie i który ma Hansa w znajomych) ciągle wali to na FB.
Co do tego, co mi powiedział, to tylko tyle, że "it's NOT a synth score". Wiem, że z additionali pracuje nad tym score Zanelli i Orvarsson, Balfe twierdzi, że nie pracuje. Martin Tillman, wiolonczelista Hansa, pochwalił się, że pozwolili mu bardzo dużo improwizować, co bardzo lubi.
Praktycznie taka jest moja wiedza.
Co do rzeczy z wywiadu to powiedział, że temat ma 12 nut. Tylko ja tego sam nie czytałem, jeden znajomy fanboj (gorszy ode mnie i który ma Hansa w znajomych) ciągle wali to na FB.
Co do tego, co mi powiedział, to tylko tyle, że "it's NOT a synth score". Wiem, że z additionali pracuje nad tym score Zanelli i Orvarsson, Balfe twierdzi, że nie pracuje. Martin Tillman, wiolonczelista Hansa, pochwalił się, że pozwolili mu bardzo dużo improwizować, co bardzo lubi.
Praktycznie taka jest moja wiedza.