Alan Silvestri - The Avengers
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Re: Alan Silvestri - The Avengers
W tej ścieżce fajny jest temat przewodni ...
The Promise
The Avengers
to są jedyne 2 ścieżki które według mnie są coś warte ...
szkoda, Alan mógł napisać coś lepszego, ale pozostaje pytanie czy do takiego filmu się da radę ( Zimmer by dał, hehe )
The Promise
The Avengers
to są jedyne 2 ścieżki które według mnie są coś warte ...
szkoda, Alan mógł napisać coś lepszego, ale pozostaje pytanie czy do takiego filmu się da radę ( Zimmer by dał, hehe )
dodałbym jeszcze "Helicarrier" no i z Complete Score`a Soldiers -> czegoś takiego Zimmer dawno nie stworzył 

Dasz sobie siana z tym Zimmerem?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
tak tak
prawcie sobie dalej na poprawe humoru
uwazajcie, zebym jeszcze wami nie wstrzasnal
tudziez zmieszal 
tobie się bardziej należy 

uwazajcie, zebym jeszcze wami nie wstrzasnal

i to mnie chcą dać banaWojtek pisze:Siano to on ma zamiast mózgu

- Wojteł
- John Williams
Możliwe, zakładam, że broni mnie przed nim merytoryczny sens moich wypowiedzi 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Wojtek coś wnosi na to forum (na przykład profesjonalną i pełną psychologiczną analizę ciebie), a ty nie.
w sumie zależy kiedy
bywa, że się rozpiszę na dany temat na forum 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale morze emotikonek się nie liczy jako merytoryczna część posta.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Jesli chodzi o score Alana do "Mścicieli" to jest kilka highlightów: "The Avengers", "A Promise" czy "Helicarrier". Całość na pewno zyskuje przy odsłuchu wersji Intrady, która jest kilka minut dłuższa.
Silvestri trochę się pogubił przy dynamicznie zmontowanych scenach, czy to akcji, czy bardziej spokojnych. Brakuje tutaj powiewu talentu Alana z lat 80-90, gdzie umiał melodią elegancko i emocjonująco przedstawić daną sekwencję akcji czy spokojniejszej, może wynikało to z pośpiechu, może dlatego, że za bardzo z tymi swoimi winami się zaprzyjaźnił.
Z kompozytorów, którzy aktualnie coś tworzą w tym stylu (melodią opatrzyć całą scenę w emocjonujący sposób) to widzę Williamsa, Zimmera, mimo swojego zamiłowania do przepuszczania dźwięków instrumentów przez syntezatory "i inne cuda techniki", a także Desplata i Giacchino. Na pewno Hans pokazał to w Incepcji i po częśći w TDKR (oczywiście jeśli chodzi o płytę, w przypadku filmu już było trochę zgrzytów, jeśli chodzi o sceny akcji z końcówki).
Mam nadzieję, że Alan przy Kapitanie Ameryka 2 czy Avengers 2 ( o ile dostanie angaż), stworzy coś na poziomie swoich hitowych prac (Back to the Future Trylogy, Predator 1 i 2, Judge Dredd itp).
Silvestri trochę się pogubił przy dynamicznie zmontowanych scenach, czy to akcji, czy bardziej spokojnych. Brakuje tutaj powiewu talentu Alana z lat 80-90, gdzie umiał melodią elegancko i emocjonująco przedstawić daną sekwencję akcji czy spokojniejszej, może wynikało to z pośpiechu, może dlatego, że za bardzo z tymi swoimi winami się zaprzyjaźnił.
Z kompozytorów, którzy aktualnie coś tworzą w tym stylu (melodią opatrzyć całą scenę w emocjonujący sposób) to widzę Williamsa, Zimmera, mimo swojego zamiłowania do przepuszczania dźwięków instrumentów przez syntezatory "i inne cuda techniki", a także Desplata i Giacchino. Na pewno Hans pokazał to w Incepcji i po częśći w TDKR (oczywiście jeśli chodzi o płytę, w przypadku filmu już było trochę zgrzytów, jeśli chodzi o sceny akcji z końcówki).
Mam nadzieję, że Alan przy Kapitanie Ameryka 2 czy Avengers 2 ( o ile dostanie angaż), stworzy coś na poziomie swoich hitowych prac (Back to the Future Trylogy, Predator 1 i 2, Judge Dredd itp).