Alan Menken
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Alan Menken
Za dużo lukru?, toć już więcej go w " Dzwonniku " ze szczęśliwym zakończeniemWojtek pisze:Mi jakoś nieszczególnie Beauty and the Beast podeszło, za dużo lukru. Najbardziej mi się podoba piosenka Gastona i the mob song, chociaż mogłyby być trochę lepiej zaaranżowane.
" Piękna i Bestia " to jedyna animacja nominowana do Oscara w kategorii " najlepszy film " i ma w sobie sporo mroku, którego brak Dzwonnikowi - chodzi mi o momenty, gdy Bestia ukrywa się w cieniu przed Bell - fajna jest też przemiana Bestii oraz żywe przedmioty - mieszkańcy zamku, a sam zamek przywodzi trochę na myśl ... Draculę Coppoli ( jeden z moich ulubionych filmów ).
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
Lis to widzę ma jeszcze większe problemy w czytaniu ze zrozumieniem od Wawrzyńcalis23 pisze:Za dużo lukru?, toć już więcej go w " Dzwonniku " ze szczęśliwym zakończeniemWojtek pisze:Mi jakoś nieszczególnie Beauty and the Beast podeszło, za dużo lukru. Najbardziej mi się podoba piosenka Gastona i the mob song, chociaż mogłyby być trochę lepiej zaaranżowane.
" Piękna i Bestia " to jedyna animacja nominowana do Oscara w kategorii " najlepszy film " i ma w sobie sporo mroku, którego brak Dzwonnikowi - chodzi mi o momenty, gdy Bestia ukrywa się w cieniu przed Bell - fajna jest też przemiana Bestii oraz żywe przedmioty - mieszkańcy zamku, a sam zamek przywodzi trochę na myśl ... Draculę Coppoli ( jeden z moich ulubionych filmów ).
Wojtek pisze:Może Wawrzyńcze nie zaczaiłeś, bo to w końcu forum o muzyce filmowej i temat o Alanie Menkenie, ale myśmy omawiali soundtrack z Pięknej i Bestii
Ostatnio zmieniony pt mar 15, 2013 19:20 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak, ale filmy Pixara były nominowane "Wall-E" też kiedy zwiększono liczbę nominowanych do 10 filmów.Szczypior pisze:Dla ścisłości jedna z trzech. Jeszcze Up i Toy Story 3 były nominowane.lis23 pisze: " Piękna i Bestia " to jedyna animacja nominowana do Oscara w kategorii " najlepszy film "
"Piekna i Bestia" miała wtedy spore szanse, ale wiadomo pojawiło się "Milczenie owiec" (słusznie nagrodzone przy okazji).
Ankieta dobra, ale brakuje mi "Little Shop of Horrors".

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jakiś lamerSzczypior pisze:Już się domyślam kto Herculesa zaznaczył

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
Sorki - jedyna klasyczna animacja nominowana w kategorii " najlepszy film "Szczypior pisze:Dla ścisłości jedna z trzech. Jeszcze Up i Toy Story 3 były nominowane.lis23 pisze: " Piękna i Bestia " to jedyna animacja nominowana do Oscara w kategorii " najlepszy film "
teraz, ok?

filmy Pixara to CGI, nie animacja klasyczna - nie liczą się

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Szkoda, że filmy Disney'a były tak ograniczone poprzez czas projekcji - pół godzinki więcej i można by poszerzyć psychikę bohaterów ( tam, gdzie to się da ) i w ogóle, poszerzyć cały film
wkurza też to, że Disney tak łatwo pozbył się swojego dziedzictwa, zamykając studia od animacji klasycznej i przechodząc tylko na CGI - i to pomimo takich wpadek, jakimi były: " Kurczak Mały ", " Dżungla " czy " Rodzinka Robinsonów " - tylko " Piorun " i " Zaplatani " byli ok ale nawet taki Gość, jak Glen Keane powiedział ' pass " i odszedł z firmy ....
a przecież wybór Leastera na szefa animacji dawał nadzieję, a " Księżniczka i Żaba " była udanym powrotem do tradycji - ale, nie, Disney nadal ładuje w CGI ...
wkurza też to, że Disney tak łatwo pozbył się swojego dziedzictwa, zamykając studia od animacji klasycznej i przechodząc tylko na CGI - i to pomimo takich wpadek, jakimi były: " Kurczak Mały ", " Dżungla " czy " Rodzinka Robinsonów " - tylko " Piorun " i " Zaplatani " byli ok ale nawet taki Gość, jak Glen Keane powiedział ' pass " i odszedł z firmy ....
a przecież wybór Leastera na szefa animacji dawał nadzieję, a " Księżniczka i Żaba " była udanym powrotem do tradycji - ale, nie, Disney nadal ładuje w CGI ...

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
" Dzwonnik ", " Piękna i Bestia " i " Aladyn "
najlepsza piosenka; " Colors of the Wind "
najlepsze piosenki u Menkena to chyba " Herkules " - zarazem jest to chyba najgorsza Jego muza.
najlepsza piosenka; " Colors of the Wind "
najlepsze piosenki u Menkena to chyba " Herkules " - zarazem jest to chyba najgorsza Jego muza.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zagłosowałem na "Dzwonnika", gdyż to moja ulubiona praca Menkena. Na "Piękną i Bestię", gdyż to najpiękniejsza praca Menkena i na "Alladyna" gdyż lubię film i ma "Arabską Noc". Chociaż teraz żałuję, że na "Enchanted" nie zagłosowałem, gdyż lubię ten film i piosenki śpiewane przez Amy Adams.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
ale wykonanie Edytki lepsze jak oryginał.lis23 pisze:najlepsza piosenka; " Colors of the Wind "
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
Oj, lepszeKoper pisze:ale wykonanie Edytki lepsze jak oryginał.lis23 pisze:najlepsza piosenka; " Colors of the Wind "

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John