Alan Menken
- Wojteł
- John Williams
Re: Alan Menken
No, zwłaszcza, że opowiadał ją dzieciom, to powinien dojebać jeszcze więcej krwawych szczegołów. Pamiętajcie, nigdy nie pozwólcie Wawrzyńcowi opowiadać bajek swoim dzieciom, bo nie będą już po tym takie same 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przemoc w filmach i gra nie ma wpływu na odbiorców. A zresztą skoro dzieci zmuszone są czytać "Janko Muzykanta", "Antka", gdzie już na dzień dobry otrzymuję scenę rodem z krematorium, plus dochodzi do tego jeszcze "Nasza Szkapa", to nawet jeszcze mroczniejsza wersja "Dzwonnika z Notre Dame" nie będzie dla nich niczym strasznym, a "Pluton" Oliviera Stone'a stanie się fajnym filmem na przedpołudnie do obiadu.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Wawrzek, masz rację, Disney powinien kręcić brutalne bajki pełne przemocy i seksu, niech dzieciaki od razu wiedzą co je czeka, jak dorosną - mała syrenka powinna chodzić bez stanika, Bestia powinna zeżreć Piękną, a Dzwonnik skończyć się tak, jak w powieści Victora Hugo. Zero sentymentów, zero Gargulców 

Rozumiem, że jak Twój dzieciak będzie chciał w wieku 10 lat pograć w Postala to problemów robić nie będziesz? Bo jeśli tak to trochę martwię się o Twoje ewentualne przyszłe dzieciWawrzyniec pisze:Przemoc w filmach i gra nie ma wpływu na odbiorców.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie przesadzajmy.
Gdyż te nie zaliczam się do grona osób, które uznałoby "Toy Story 3" za genialniejszy film, gdyby zabawki się spaliły, a "Wall-E" byłby wybitniejszy gdyby nie odzyskał pamięci.
Ale sądzę, że Gargulce były niepotrzebne, albo przynajmniej dzieci zaakceptowały by je jako wymysł Quasimoda.

Ale sądzę, że Gargulce były niepotrzebne, albo przynajmniej dzieci zaakceptowały by je jako wymysł Quasimoda.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ooo
i jednak jest okazja do wklejenia oryginalnego zakończenia Sklepiku z Horrorami skoro Wawrzyniec postanowił postawić dość karkołomną tezę
http://www.youtube.com/watch?v=vK3sbXnb ... page#t=80s
i co na to 8-mio letni Wojtek, Wojtek?

http://www.youtube.com/watch?v=vK3sbXnb ... page#t=80s
i co na to 8-mio letni Wojtek, Wojtek?

- Wojteł
- John Williams
Że wali kiczem i monster movies z lat 50tych, chociaż akcja z kominem pocieszna 
Kurde, aż sobie chyba ściągnę i obejrzę

Kurde, aż sobie chyba ściągnę i obejrzę

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
no to pamiętaj żebyś ściągnął wersję reżyserską (nie wdając się w szczegóły z końca zeszłego roku), nie kinową, bo przy tej drugiej twórcy wyszli z założenia, że przemoc w filmach, nawet kiczowata rodem z lat 50-tych, może mieć wpływ na potencjalnych odbiorców 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
E, tam - nie pozwólcie opowiadać bajek BurtonowiWojtek pisze: Pamiętajcie, nigdy nie pozwólcie Wawrzyńcowi opowiadać bajek swoim dzieciom, bo nie będą już po tym takie same

choć, ponoć przeżył tam jeszcze jakieś załamanie nerwowe.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
No to dziwne, że jego bajki się podobają Wawrzyńcowi, jak tam gadają i gargulce, i szkielety, kościotrupy, zombie, stare baby z zusu i inne maszkary 

- lis23
Burton miał spory udział przy najbardziej fantasy animacji Disneya: " The Black Cauldron " - film dosyć groteskowy, którego nie miałem jeszcze okazji zobaczyć .... cały czas nie wydano polskiej wersji, choć dubbing jest nagrany.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
A ja się melnąłem o dwa lata, gdyż czytając powieść Hugo i oglądając film miałem 18, a nie 20 lat ;PWojtek pisze:lis23 pisze:
Niestety nie pamiętam, prawdopodobnie dlatego, że miałem wtedy 4 lataa później jakoś nie szukałem go na jutubach
ale z powyższego wynika, że Jesteś młodszy od mojej siostry

" Dzwonnik " był w kinach w listopadzie 1996 roku ( u nas ), a skoro Miałeś wtedy 4 lata to Jesteś z 1992 - moja siostra jest z 91 ;P
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
Ano, dobrze policzyłeś, taki ze mnie szczyl
Między Tobą a Twoją siostrą jest 13 lat różnicy? To jesteś równolatkiem mojej siostry, bo jest ode mnie o 14 lat starsza (mam jeszcze drugą, starszą o jedynie 3 lata)