HANS ZIMMER & LORNE BALFE - THE BIBLE (2013)
Re: HANS ZIMMER & LORNE BALFE - THE BIBLE (2013)
o, i jeszcze jedno co mi się podoba, to stara szkoła nagrywania fletów itp - słychać oddechy solistów i wciąganie powietrza, jak u dawnego mistrzunia Barry'ego 

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Chyba pierwszy raz widzę tak ostra krytykę ze strony Mysterego 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
niech mówią że, to nie jest miłość, że tak się tylko zdaje nam...Wojtek pisze:Chyba pierwszy raz widzę tak ostra krytykę ze strony Mysterego

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Że tak zacytuję sam siebie z tematu o elfmanowskim Ozie:

Koper pisze:Dosłuchałem do połowy, będzie tu coś oryginalnego i ciekawego w końcu?

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Szkoda, że jak Dżiakino serwuje raz po raz te głodne akcyjne kawałki, to krytykę oryginalności zostawia za drzwiamiWojtek pisze:Chyba pierwszy raz widzę tak ostra krytykę ze strony Mysterego

- Wojteł
- John Williams
Nie wspominając już o Hornerze 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Właśnie Myster, przepisany nuta w nutę temat z Sons of Scotland do sceny o identycznym charakterze i wymowie nie jest wtórny? 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tomek - w finalnym miksie orkiestra jest samplowana, żywi są soliści
Sorry, zapomniałem, że lepiej tu na Hansa nie psioczyć, bo automatycznie zostanie się pojechanym po swoich ulubieńcach

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Taaaak, bo Tomek Rokita i Wojtek to fanboje Zimmera 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ej, ten score to może by robił jakieś wrażenie 15 lat temu, ale dziś to coś takiego jak "Cristiada" u Hornera. TTRL, Gladiator, Batmany i cała reszta w pigułce. Czekam, kiedy fani Hansa napiszą, że jedynka za oryginalność się należy. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
W 1998 roku? Po TTRL i Księciu Egiptu zwłaszcza nie piałbym w zachwytach... Nawet mniej bym piał niż teraz.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
The Thin Red Line miała premierę MNIEJ niż 15 lat temu, helooooł, co z Ciebie za fanboj? 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Mamy rok 2013, TTRL jest z 1998. 2013 - 1998 = 15 

Już nie przeginaj z tym Batmanem, jest go tam może 15 sekund. Z drugiej strony, trudno liczyć, że każdy nowy score będzie 100% oryginalny - z takim założeniem, można sobie darować słuchanie nowości filmówki i zająć się od razu innym gatunkiemKoper pisze:Ej, ten score to może by robił jakieś wrażenie 15 lat temu, ale dziś to coś takiego jak "Cristiada" u Hornera. TTRL, Gladiator, Batmany i cała reszta w pigułce. Czekam, kiedy fani Hansa napiszą, że jedynka za oryginalność się należy.

Nie twierdzę, że to arcydzieło. Nie twierdzę, że jest to oryginalne. Twierdzę, że trzyma to poziom, jest ciekawe, egzotyczne i stymuluje emocjonalnie. Mi akurat osobiście podchodzi taka zimmerowska stylistyka jak tu, plus jest to sentymentalny powrót do lat minionych, plus udział Lisy Gerrard, która dla mnie zawsze jest wielką zaletą każdej ścieżki, w której pojawia się w takiej roli. I jakby nie patrzeć dodaje jej prestiżu, klasy i czegoś, co wyróżnia ją ponad tło/przeciętność. Nie zamierzam krytykować Hansa dla zasady. Podoba mi się to i już

Jak ktoś nie lubi takich klimatów to i ich nie polubi choćby nie wiem co