Howard Shore - Hobbit
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Howard Shore - Hobbit
Tu nie ma co dzielić, gdyż się nie da. Wszak kręcili ten trzy filmy za jednym zamachem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Templar
Które to podało boxoffice.com, później w wielu artykułach na różnych stronach mówili, że to musi być bzdura i w końcu jakiś anonim ze studia powiedział, że całkowity budżet z reklamą to będzie nie więcej niż 200 mln. Także z dupy se wzięli te 315Mystery pisze:Akurat total budget Hobbita wynosi 315 mln
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Z reklamą i całą kampanią promocyjną tylko 200 mln.
Nie uwierzę. 
o proste że nie.. samo skyfall kosztowało 200 a przecież w bondach 1/3 - 1/2 budżetu jest refundowana na starcie produkt placementem.. taki hobbit bankowo kosztował 300 baniek i se dam rękę uciąć.
NO CD = NO SALE
-
Templar
Powrót Króla, który wygląda 10 razy lepiej i w ogóle był z 10 razy lepszym filmem kosztował 94 miliony i miał również porządną kampanię reklamową, także ja tu nic dziwnego nie widzę 
No jedynki, budżet wraz z kampanią reklamową, ale w ubiegłym roku były droższe produkcje, The Dark Knight Rises (325) i Men in Black 3 (320), a niby najdroższy Carter (300) dopiero na 5 pozycji, bo był jeszcze TASM (305).Adam pisze:ale chyba jedynki tylko to uwierze
http://www.boxoffice.com
chłopie ale kiedy to było! jaka wtedy była wartość kasy a jaka jest teraz. tym rozumowaniem to najdroższym filmem w historii jest kleopatraTemplar pisze:Powrót Króla, który wygląda 10 razy lepiej i w ogóle był z 10 razy lepszym filmem kosztował 94 miliony i miał również porządną kampanię reklamową, także ja tu nic dziwnego nie widzę
NO CD = NO SALE
-
Templar
No strasznie dawno, całe 10 lat temu, no inflacja od tamtego okresu to pewnie wyniosła z kilka milionów %.Titanic 6 lat wcześniej już 200 mln kosztował, czyli, że co teraz miałby budżet z 600 mln?Adam pisze:chłopie ale kiedy to było! jaka wtedy była wartość kasy a jaka jest teraz. tym rozumowaniem to najdroższym filmem w historii jest kleopatraTemplar pisze:Powrót Króla, który wygląda 10 razy lepiej i w ogóle był z 10 razy lepszym filmem kosztował 94 miliony i miał również porządną kampanię reklamową, także ja tu nic dziwnego nie widzę
nie, tylko oni podają budżet wraz z kosztami kampanii. ja mówię o samym budżecie filmu, bez kampanii. dlatego i tam, i tu się zgadza 
NO CD = NO SALE
boxofficemojo podaje najwiarygodniejsze budżety i tylko budżety i TDKR ma tam 250 mln, czyli porównując obie strony łatwo można sobie policzyć, ile wydano na kampanie reklamową, w tym przypadku bardzo dużo, bo 75 mln, bo zazwyczaj przy największych produkcjach jest to około 50 mln, tyle to było w przypadku Cartera 250 + 50 = 300 czy Skyfall 200 + 55 = 255.Templar pisze:No strasznie dawno, całe 10 lat temu, no inflacja od tamtego okresu to pewnie wyniosła z kilka milionów %.Titanic 6 lat wcześniej już 200 mln kosztował, czyli, że co teraz miałby budżet z 600 mln?A na boxoffice.com to ostatnio biorą z dupy te budżety i wiele stron na to zwraca uwagę, TDKR miał budżet 230 mln, a oni odpierdalają, że jakieś 320 mln, posrało ich lekko i tyle
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Cholera trzeba było się o jakiś czek upomnieć, gdyż za to jaką ja tutaj darmową kampanię TDKR odstawiłem, to przynajmniej z kilka zielonych powinienem dostać.Mystery pisze:boxofficemojo podaje najwiarygodniejsze budżety i tylko budżety i TDKR ma tam 250 mln, czyli porównując obie strony łatwo można sobie policzyć, ile wydano na kampanie reklamową, w tym przypadku bardzo dużo, bo 75 mln, bo zazwyczaj przy największych produkcjach jest to około 50 mln.
-
Templar
Nolan podostawał jakieś zwolnienia podatkowe i koszty się mocno zmniejszyły do 230 mln 
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
A mnie się podoba, czemu dałem wyraz w grudniu http://muzyka.onet.pl/recenzje/pop/scie ... enzja.html
Choć nie ma tego ciosu, który był kiedyś.
Choć nie ma tego ciosu, który był kiedyś.
-
Mefisto
kurde, nie wiem czy tylko mnie bawią te koszta za kilka spotów, badziewne, fotoszopowane plakaty i pierdołowate virale - przecież to się powinno zamykać w maks 10 bańkach. Nie pojmuję.Mystery pisze:bo zazwyczaj przy największych produkcjach jest to około 50 mln, tyle to było w przypadku Cartera 250 + 50 = 300 czy Skyfall 200 + 55 = 255.