No własnie i dlatego go posiadam i nie wiem co w tym śmiesznego?Adam Krysiński pisze:nawet bardzo
"Alice in Wonderland" - Danny Elfman
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No przecież wiemy, że słucha. Powella, HGW, Streitenfelda...Wawrzyniec pisze:No właśnie więc o co Wam chodzi![]()
Tylko nie mówcie, że to jedna z tych zagrywek, że "Wawrzyniec po za Williamsem i Zimmerem to nic nie słucha"?

W każdym razie nie przypominam sobie, żebyś pisał wcześniej, że lubisz Elfmana.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzyniec, najczęściej (świadomie bądź nie) prowokujesz wszystkich do opinii, że jesteś wielkim fanboyem RCP, który poza HZ i jego świtą, no i o dziwo Williamsem, świata nie widzi, więc nie rób teraz zdziwionej miny, gdy my jesteśmy zaskoczeni, że lubisz Elfmana i masz jego płyty.
A oczywiście fakt posiadania tej płytki bardzo Ci się chwali.
A oczywiście fakt posiadania tej płytki bardzo Ci się chwali.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobrze postaram się nie robić zdziwionej miny, ale mimo wszystko uważam, że to ja zostałem wykreowany na fanboya Hansa Zimmera RCP i Williamsa ( nie wiem czemu użyłeś słowa "o dziwo"). Uważacie, że tylko dlatego, że ta dwójka jest moimi ulubionymi kompozytorami to innych nie znam i po za innymi świata nie widzę. No nic nie mam zamiaru walczyć z wykreowanym wizerunkiem i niech inni to ocenią.
Dziękuję uprzejmie.A oczywiście fakt posiadania tej płytki bardzo Ci się chwali.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bo styl HZ i całego RCP a styl Big Johna to dość wyraźnie różne style. A kompozytorzy piszący, czy też prace pisane w stylu Williamsa (w tym stylu jego z lat 80-90 powiedzmy), jak zauważyliśmy nie bardzo Cię interesowały. Stąd za bardzo nie wiem skąd ten Williams. Bo "Star Warsy" zilustrował?Wawrzyniec pisze:( nie wiem czemu użyłeś słowa "o dziwo").
Sam takowy wykreowałeś. Ilekroć pojawiało się jakieś mniej znane nazwisko, czy po prostu kompozytor inny niż HZ, JW to było: "z całym szacunkiem, ale mnie to nie interesuje, ja wolę pozostać przy swojej muzyce, której wy nie lubicie"... To jak my mamy to odbierać?Wawrzyniec pisze:Uważacie, że tylko dlatego, że ta dwójka jest moimi ulubionymi kompozytorami to innych nie znam i po za innymi świata nie widzę. No nic nie mam zamiaru walczyć z wykreowanym wizerunkiem i niech inni to ocenią.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Może rzeczywiście czasami palnąłem trochę za dużo, ale też nie przesadzajmy, że za każdym razem i przy każdym kompozytorze tak mówiłem. Tylko czasami po prostu odnoszę wrażenie, że jak chórem twierdzicie, że coś jest dobre, a coś złe, to jak ktoś się wybije i myśli inaczej to od razu jest z nim coś nie tak.Koper pisze:Sam takowy wykreowałeś. Ilekroć pojawiało się jakieś mniej znane nazwisko, czy po prostu kompozytor inny niż HZ, JW to było: "z całym szacunkiem, ale mnie to nie interesuje, ja wolę pozostać przy swojej muzyce, której wy nie lubicie"... To jak my mamy to odbierać?
A co do samej muzyki filmowej, to zawsze na pierwszym miejscu stoi film. Jak mi się film podoba, to i naturalnie muzyka mi się do niego spodoba. Oczywiście zdarzają się wyjątki, jak chociażby "The Wanted" Danny'ego Elfmana, aby pozostać w temacie. Ale zazwyczaj jak film mi się bardzo podoba, to nie ma bata, abym nie zakupił muzyki do niego i wtedy już nie zwracam aż takiej uwagi na nazwisko. A, że akurat moi ulubieni kompozytorzy często komponują do moich ulubionych filmów, to tylko tym bardziej mnie cieszy i potwierdza w przekonaniu, dlaczego akurat ich tak lubię.
A Danny'ego Elfmana lubię, może nie wszystkie jego soundtracki i jakoś za nim nie szaleję, ale potrafię go docenić i wiem, że muzyką tego kompozytor na pewno się warto zainteresować.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: