"Alice in Wonderland" - Danny Elfman

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#106 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 07, 2010 21:31 pm

Adam Krysiński pisze:nawet bardzo :D
No własnie i dlatego go posiadam i nie wiem co w tym śmiesznego?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#107 Post autor: Koper » ndz mar 07, 2010 21:33 pm

Wawrzyniec pisze:No własnie i dlatego go posiadam i nie wiem co w tym śmiesznego?
JEEEEEEEEEEEZU, Wawrzyniec, NIC. Przecież nikt się z faktu posiadania tego scoru przez Ciebie nie śmieje. :?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#108 Post autor: Adam » ndz mar 07, 2010 21:34 pm

nie moge z nim też :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#109 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 07, 2010 21:52 pm

No właśnie więc o co Wam chodzi :?: :? Tylko nie mówcie, że to jedna z tych zagrywek, że "Wawrzyniec po za Williamsem i Zimmerem to nic nie słucha"?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#110 Post autor: Koper » ndz mar 07, 2010 21:53 pm

Wawrzyniec pisze:No właśnie więc o co Wam chodzi :?: :? Tylko nie mówcie, że to jedna z tych zagrywek, że "Wawrzyniec po za Williamsem i Zimmerem to nic nie słucha"?
No przecież wiemy, że słucha. Powella, HGW, Streitenfelda... ;)

W każdym razie nie przypominam sobie, żebyś pisał wcześniej, że lubisz Elfmana. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#111 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 07, 2010 21:56 pm

Koper pisze:No przecież wiemy, że słucha. Powella, HGW, Streitenfelda... ;)
Postaraj się bardziej, oklepane.
Koper pisze:W każdym razie nie przypominam sobie, żebyś pisał wcześniej, że lubisz Elfmana. :)
A pisałem, że nie lubię?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#112 Post autor: Koper » ndz mar 07, 2010 22:02 pm

Wawrzyniec, najczęściej (świadomie bądź nie) prowokujesz wszystkich do opinii, że jesteś wielkim fanboyem RCP, który poza HZ i jego świtą, no i o dziwo Williamsem, świata nie widzi, więc nie rób teraz zdziwionej miny, gdy my jesteśmy zaskoczeni, że lubisz Elfmana i masz jego płyty.

A oczywiście fakt posiadania tej płytki bardzo Ci się chwali. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#113 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 07, 2010 23:51 pm

Dobrze postaram się nie robić zdziwionej miny, ale mimo wszystko uważam, że to ja zostałem wykreowany na fanboya Hansa Zimmera RCP i Williamsa ( nie wiem czemu użyłeś słowa "o dziwo"). Uważacie, że tylko dlatego, że ta dwójka jest moimi ulubionymi kompozytorami to innych nie znam i po za innymi świata nie widzę. No nic nie mam zamiaru walczyć z wykreowanym wizerunkiem i niech inni to ocenią.
A oczywiście fakt posiadania tej płytki bardzo Ci się chwali.
Dziękuję uprzejmie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#114 Post autor: Koper » ndz mar 07, 2010 23:58 pm

Wawrzyniec pisze:( nie wiem czemu użyłeś słowa "o dziwo").
Bo styl HZ i całego RCP a styl Big Johna to dość wyraźnie różne style. A kompozytorzy piszący, czy też prace pisane w stylu Williamsa (w tym stylu jego z lat 80-90 powiedzmy), jak zauważyliśmy nie bardzo Cię interesowały. Stąd za bardzo nie wiem skąd ten Williams. Bo "Star Warsy" zilustrował?
Wawrzyniec pisze:Uważacie, że tylko dlatego, że ta dwójka jest moimi ulubionymi kompozytorami to innych nie znam i po za innymi świata nie widzę. No nic nie mam zamiaru walczyć z wykreowanym wizerunkiem i niech inni to ocenią.
Sam takowy wykreowałeś. Ilekroć pojawiało się jakieś mniej znane nazwisko, czy po prostu kompozytor inny niż HZ, JW to było: "z całym szacunkiem, ale mnie to nie interesuje, ja wolę pozostać przy swojej muzyce, której wy nie lubicie"... To jak my mamy to odbierać?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#115 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 08, 2010 00:19 am

Koper pisze:Sam takowy wykreowałeś. Ilekroć pojawiało się jakieś mniej znane nazwisko, czy po prostu kompozytor inny niż HZ, JW to było: "z całym szacunkiem, ale mnie to nie interesuje, ja wolę pozostać przy swojej muzyce, której wy nie lubicie"... To jak my mamy to odbierać?
Może rzeczywiście czasami palnąłem trochę za dużo, ale też nie przesadzajmy, że za każdym razem i przy każdym kompozytorze tak mówiłem. Tylko czasami po prostu odnoszę wrażenie, że jak chórem twierdzicie, że coś jest dobre, a coś złe, to jak ktoś się wybije i myśli inaczej to od razu jest z nim coś nie tak.

A co do samej muzyki filmowej, to zawsze na pierwszym miejscu stoi film. Jak mi się film podoba, to i naturalnie muzyka mi się do niego spodoba. Oczywiście zdarzają się wyjątki, jak chociażby "The Wanted" Danny'ego Elfmana, aby pozostać w temacie. Ale zazwyczaj jak film mi się bardzo podoba, to nie ma bata, abym nie zakupił muzyki do niego i wtedy już nie zwracam aż takiej uwagi na nazwisko. A, że akurat moi ulubieni kompozytorzy często komponują do moich ulubionych filmów, to tylko tym bardziej mnie cieszy i potwierdza w przekonaniu, dlaczego akurat ich tak lubię.
A Danny'ego Elfmana lubię, może nie wszystkie jego soundtracki i jakoś za nim nie szaleję, ale potrafię go docenić i wiem, że muzyką tego kompozytor na pewno się warto zainteresować.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#116 Post autor: Adam » pt mar 12, 2010 09:56 am

Clamensen dał maxa :lol: jaki noob :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#117 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 12, 2010 11:23 am

Nie rozumiem, co chodzi? Przecież to dobra muzyka. Ja może dałbym 4, ale jestem w stanie zrozumieć osoby, którym się ta muzyka bardziej niż spodobała.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#118 Post autor: Adam » pt mar 12, 2010 11:24 am

peany pochwalne normalnie jak przy Twojej wczorajszej Cinkiej Red Linii ;-) o to chodzi :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#119 Post autor: Koper » pt mar 12, 2010 11:35 am

O "Wanted" mówicie?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#120 Post autor: Adam » pt mar 12, 2010 11:37 am

nie, Clamensen Alicji dał maxa i się podnieca jak Wawrzyniec Red Linią wczoraj :)
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ