WIELKA ANKIETA O UNDERSCORE'ACH
Re: WIELKA ANKIETA O UNDERSCORE'ACH
mnie nie obchodzi co znaczy uderscore i z czym to się technicznie je.. dla mnie underscore to właśnie ten kawałek z nowego Coś który zapodałeś. a takiej muzy nie lubie.
#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Tak jak napisałem Adamowi, okazuje się, że ja nawet nie kumam co to jest ten underscoreWojtek pisze:Ok, ale to nie zmienia faktu, że do prezentacji wybrałeś mało underscorowy kawałek. Zresztą jeśli odnosisz się do tematu agentów CIA czy co to tam była za agencja, to jednak w całej ścieżce ma on sporo dynamicznych, głośnych aranżacji. To już lepiej było podać temat przyjaźni Eliotta i E.T.oka, jest dużo bardziej underscorowy i nie ma tak porywających aranżów

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
temat agentów ciaWojtek pisze:... tematu agentów CIA czy co to tam była za agencja...

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Zgadza sięSzczypior pisze:No jak już założył temat o underscore'ach to wypadałoby jeszcze wiedzieć co to jest.

- Wojteł
- John Williams
kiedyśgrześ pisze:Tak jak napisałem Adamowi, okazuje się, że ja nawet nie kumam co to jest ten underscoreWojtek pisze:Ok, ale to nie zmienia faktu, że do prezentacji wybrałeś mało underscorowy kawałek. Zresztą jeśli odnosisz się do tematu agentów CIA czy co to tam była za agencja, to jednak w całej ścieżce ma on sporo dynamicznych, głośnych aranżacji. To już lepiej było podać temat przyjaźni Eliotta i E.T.oka, jest dużo bardziej underscorowy i nie ma tak porywających aranżów
No taki tam cichy snuj

A tak na serio to chodziło mi o to, że w innych tematach pisałeś coś o zamulających underscorach, podczas gdy w ankiecie podałeś utwór, który z zamulaniem nie ma nic wspólnego - tak samo piszesz o tym, że Williams budował tym tematem napięcie przez całą ścieżkę. Owszem, ale kawałek który podałeś, broni się sam w sobie, bez reszty ścieżki, jako przykład świetnie narastającego napięcia w obrębie utworu i można się nim cieszyć bez reszty płyty (a niektóre krążki są tak skonstruowane, że przez godzine kompozer buduje napięcie jakimś snuj scorem, żeby zmiażdżyć finałem)

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
każdorazowo gdy w filmie pojawia się facet "bez głowy" słychać ten motyw, tak to zapamiętałem, może kłamię 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
No ja tu różne rzeczy piszę niekoniecznie zgodne z prawdąWojtek pisze:A tak na serio to chodziło mi o to, że w innych tematach pisałeś coś o zamulających underscorach, podczas gdy w ankiecie podałeś utwór, który z zamulaniem nie ma nic wspólnego - tak samo piszesz o tym, że Williams budował tym tematem napięcie przez całą ścieżkę. Owszem, ale kawałek który podałeś, broni się sam w sobie, bez reszty ścieżki, jako przykład świetnie narastającego napięcia w obrębie utworu i można się nim cieszyć bez reszty płyty (a niektóre krążki są tak skonstruowane, że przez godzine kompozer buduje napięcie jakimś snuj scorem, żeby zmiażdżyć finałem)

ps. zamiatam się do roboty, ale tu wrócę

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
E.T. nie był dobrym wyborem. Tu macie coś co rozwieje wątpliwości - przeplataniec tematu z "underscorem" w Obrazach Altmana http://www.youtube.com/watch?v=Juzx5lFGu3o
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
odrywasz mnie od pracy muaddib_dw
słucham zapodanego kawałka, właśnie niewiasta przechodzi obok, o fajna muza rzecze (gra perkusyjny insert) poważnie zapytuję, no teraz już nie odpowiada (gra piano pasaż)
true story 

słucham zapodanego kawałka, właśnie niewiasta przechodzi obok, o fajna muza rzecze (gra perkusyjny insert) poważnie zapytuję, no teraz już nie odpowiada (gra piano pasaż)

- Wojteł
- John Williams
kiedyśgrześ pisze: Nie kumam, bo z reguły słucham całych płyt i tak jak tam na końcu piszesz "a niektóre krążki są tak skonstruowane, że przez godzine kompozer buduje napięcie jakimś snuj scorem, żeby zmiażdżyć finałem" czy to znaczy, że te jego snuje nie mają sensu, przez ramy czasowe, czy przez podział na segmenty, to już underscore jest![]()
Chodzi o to, że ten kawałek broni się sam w sobie jako autonomiczne dzieło i po wyrwaniu go z kontekstu wciąż brzmi dobrze. Tymczasem jest mnóstwo płyt, na którym masz snujące się kawałki, które budują atmosferę przez cały krążek, ale jak puścisz sobie pojedynczy track wyrwany z kontekstu, to jest nudny, pozbawiony autonomicznej wartości itd. Ty na zaprezentowanie underscoru wybrałeś ten pierwszy kawałek, podczas gdy wcześniej wspominałeś coś o mega zamulających underscorach. Far From Home z E.T. bez dwóch zdań się do zamulaczy nie zalicza. Tyle.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Bo tłusty czwartek był 2 tygodnie temu, teraz post jest i pączków nie będzieMefisto pisze:a dlaczego nie ma opcji: pączek?

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
No ja rozumiem co Ty Wojtek do mnie mówisz po raz drugiWojtek pisze:kiedyśgrześ pisze: Nie kumam, bo z reguły słucham całych płyt i tak jak tam na końcu piszesz "a niektóre krążki są tak skonstruowane, że przez godzine kompozer buduje napięcie jakimś snuj scorem, żeby zmiażdżyć finałem" czy to znaczy, że te jego snuje nie mają sensu, przez ramy czasowe, czy przez podział na segmenty, to już underscore jest![]()
Chodzi o to, że ten kawałek broni się sam w sobie jako autonomiczne dzieło i po wyrwaniu go z kontekstu wciąż brzmi dobrze. Tymczasem jest mnóstwo płyt, na którym masz snujące się kawałki, które budują atmosferę przez cały krążek, ale jak puścisz sobie pojedynczy track wyrwany z kontekstu, to jest nudny, pozbawiony autonomicznej wartości itd. Ty na zaprezentowanie underscoru wybrałeś ten pierwszy kawałek, podczas gdy wcześniej wspominałeś coś o mega zamulających underscorach. Far From Home z E.T. bez dwóch zdań się do zamulaczy nie zalicza. Tyle.