THE CITY OF PRAGUE PHILHARMONIC ORCHESTRA
Re: THE CITY OF PRAGUE PHILHARMONIC ORCHESTRA
To wydanie to kolejny skok na kasę Silvy/Prażan. Wrzucili to co było na kilku składakach dot. LOTR-a i dokoptowali coś tam z Hobita (dla niepoznaki Hobbita dali na pierwszy miejscu na okładce, a LOTR-a niby jako dodatek
). Smutna prawda jest taka, że Silva od BARDZO długiego czasu nie wyprodukowała ciekawej, jakiejś tematycznej kompilacji - ostatnie lata to bazowanie na swoim (co prawda wielkim katalogu) i jakieś pojedyncze nagrania, które dorzucają do odgrzewanych kotletów, żeby to sprzedać jako nowe produkty. Cenię Silvę i Prażan, ale to zasługuje na krytykę.

A temat Planu 9 z Hobbita jest chociaż w jakiejś przystępnej formie?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Tomek pisze:To wydanie to kolejny skok na kasę Silvy/Prażan. Wrzucili to co było na kilku składakach dot. LOTR-a i dokoptowali coś tam z Hobita (dla niepoznaki Hobbita dali na pierwszy miejscu na okładce, a LOTR-a niby jako dodatek). Smutna prawda jest taka, że Silva od BARDZO długiego czasu nie wyprodukowała ciekawej, jakiejś tematycznej kompilacji - ostatnie lata to bazowanie na swoim (co prawda wielkim katalogu) i jakieś pojedyncze nagrania, które dorzucają do odgrzewanych kotletów, żeby to sprzedać jako nowe produkty. Cenię Silvę i Prażan, ale to zasługuje na krytykę.
zgadzam się że Silva ostatnio nic ciekawego nie wydala od dluzszego czasu. Uwazam jednak ze nalezy rozgraniczac sama orkiestre (czyli muzykow) od Silvy. Oni nie moga nic za badziewna polityke wydawnicza Silvy - i nie maja nic wspolnego ani winy za to ze raz zrealizowane nagrania Silva wydaje potem na 10 skladankach. Sa wynajmowani na kontrakt jak kazda orkiestra sesyjna i wykonuja zlecone im partytury. A co sie potem z tymi nagraniami dzieje ile razy wydaje to juz nie ich sprawa.
a ze Silve nalezy za takie milionowe wydania tego samego materialu krytykowac - zgadzam sie w pelni
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No właśnie nie postarali się z tym specjalnie...Kaonashi pisze:A temat Planu 9 z Hobbita jest chociaż w jakiejś przystępnej formie?

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
robicie tragedie jakby to nie wiem jakie wydanie było - a to tylko marny wykon prażan z przepastnego katalogu ich płyt z serii "wszystko po 5 zł".
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ja tragedii nie robię, tylko mówię, że jakby się postarali z tym tematem, to by te "5 złotych" było warto wydać (tudzież przeznaczyć trochę miejsca na dysku). 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
najlepszy wykon tego tematu jest na scorze - track Over Hill - http://youtu.be/MD8269JEdPA?t=3m4s - jak wchodzi temat to popuszczam, w filmie jak biegli po górach i leciał ten kawałek był opad szczeny.
#FUCKVINYL
Z tego co pamiętam to popuszczałeś przy tym fragmencie nawet w trailerze
. Ale co by nie powiedzieć mocarny fragment 

Ostatnio zmieniony ndz lut 10, 2013 13:43 pm przez Kaonashi, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
a ja sobie ostatnio kupiłem czteropłytowy składak Goldsmitha w cenie postulowanej przez Kopra i wcale na tą Prasko-Silvową politykę wydawniczą nie narzekam
za to kich, że to jest u nich tylko digital

za to kich, że to jest u nich tylko digital

Co to za składak? Tylko nie mów, że to ten badziewny Definitive Horror Collection...?
@Michał T. Chodziło mi tylko o Silvę, bo to oczywiście nie wina Prażan.
@Michał T. Chodziło mi tylko o Silvę, bo to oczywiście nie wina Prażan.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Tomek pisze:Co to za składak? Tylko nie mów, że to ten badziewny Definitive Horror Collection...?

a ten składak z horrorami wcale nie jest taki zły ja go tutaj malujesz

ps. na tym albumie Goldsmitha tak z 1/4 numerów jest prowadzona przez Goldsmitha

A, ten składak. A to zupełnie co innego 
Te 1/4 numerów pochodzi z albumu Goldsmith Conducts Goldsmith (wcześniej również Jerry Goldsmith: Suites and Themes), do którego Silva nabyła prawa na początku lat 2000. Utwory te Goldsmith nagrał na potrzeby wydania CD dzień po koncercie w Londynie w 1987 roku.

Te 1/4 numerów pochodzi z albumu Goldsmith Conducts Goldsmith (wcześniej również Jerry Goldsmith: Suites and Themes), do którego Silva nabyła prawa na początku lat 2000. Utwory te Goldsmith nagrał na potrzeby wydania CD dzień po koncercie w Londynie w 1987 roku.