Gdzie i jak kupować?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Re: Gdzie i jak kupować?
no proszę, akcja Gigant skończy się prawdopodobnie doniesieniem do organów co bym mógł skorzystać z programu ochrony kupujących, nawet to zabawne się robi 

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Twoją forsę trzymają na jednodniowych lokatach i podejrzewam, że jest to ich główny zarobek, bo jakby mieli czerpać środki ze sprzedaży to by dawno padli. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Bucholc robi na 486DX z IE 3.0 więc może u niego gdzieś jeszcze są 

#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Na Kajmanach.Templar pisze:A to jeszcze gdzieś teraz są lokaty jednodniowe?

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Jakby ktoś jeszcze nie zauważył, to USPS (amerykańska poczta) dość znacząco podniosła ceny wysyłki zagranicznej. W ślad za tym podrożała wysyłka w większości sklepów internetowych (jak ktoś nie podniósł to pewnie na dniach podniesie).
Przykładowo w SAE (u popularnego Edka
) zamiast $7.10 za pierwszą płytę (+$2.10 za kolejne) jest teraz $10 za pierwszą płytę i $2.50 za kolejne (także w BOX-ach oczywiście).
Przykładowo w SAE (u popularnego Edka

no nasze złodzieje też podniosły ceny, trzeba zrekompensować bzdurne nowe logo 

#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Za poleconą do UK płaciłem jakieś 15zł.
Dokładnie 15,30zł. Teraz zapłacisz 18,30złBucholc Krok pisze:Za poleconą do UK płaciłem jakieś 15zł.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jak to? To 15,3 już nie jest po podwyżce? Jakoś chyba w grudniu płaciłem ok. 12zł.
Zależy ile ważyło. Podwyżka była od 7 stycznia. Podałem cenę priorytetu (zagranicznego) dla wagi powyżej 100g do 350g.Bucholc Krok pisze:Jak to? To 15,3 już nie jest po podwyżce? Jakoś chyba w grudniu płaciłem ok. 12zł.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
wszędzie złodzieje
dodatkowo mają teraz okólnik w którym jest sprecyzowane co można nadać jako list, a co musi iść jako paczka bez względu na gabaryt 

Ale - co śmieszniejsze - wszędzie na pocztach mówią, że nie należy się nim przejmować i co należy powiedzieć, żeby każdą przesyłkę przyjęli...kiedyśgrześ pisze:wszędzie złodziejedodatkowo mają teraz okólnik w którym jest sprecyzowane co można nadać jako list, a co musi iść jako paczka bez względu na gabaryt

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +