a serial już jest - najdłuższy w historii kina

Bond. Only Bond.

Za najdłuższą serię w historii kina uznaje się Godzille, ale i to nie do końca prawda:Adam pisze:a serial już jest - najdłuższy w historii kina
Najdłuższy czasowo, nie odcinkowoMystery pisze:Za najdłuższą serię w historii kina uznaje się Godzille
Godzilla has gone on to become a worldwide pop culture icon starring in 28 films produced by Toho Co., Ltd. Bondów jest 23.Mefisto pisze:Najdłuższy czasowo, nie odcinkowoMystery pisze:Za najdłuższą serię w historii kina uznaje się Godzille
Ale Mefiemu chodzi o czas łączny tych filmów, czyli, że niby Bond ma najwięcej godzinMystery pisze:Godzilla has gone on to become a worldwide pop culture icon starring in 28 films produced by Toho Co., Ltd. Bondów jest 23.
Do księgi rekordów Guinessa jako najdłuższa filmowa seria, wpisana seria o mistrzu sztuk walk "Wong Fei-hung", która liczy sobie 89 filmów, a w główną role wcielali się m.in. Jackie Chan i Jet LiTemplar pisze:Ale Mefiemu chodzi o czas łączny tych filmów, czyli, że niby Bond ma najwięcej godzinMystery pisze:Godzilla has gone on to become a worldwide pop culture icon starring in 28 films produced by Toho Co., Ltd. Bondów jest 23.Choć nie mogę znaleźć żadnych danych na ten temat, a liczyć samemu to mi się teraz nie chce
Kungfu Master (direct-to-video anime, 2008)
Wong Fei Hong vs Kungfu Panda
Nie, chodziło o czas rzeczywisty - seria ma już (w tej chwili ponad) 50 lat, więc Godzille czy inne chuje mogę 007 skoczyćTemplar pisze:Ale Mefiemu chodzi o czas łączny tych filmów