John Williams matką?Wawrzyniec pisze:Wiesz skoro już nie ma samego ojca na pokładzie, to i sądzę, że i drugiego rodzica jakim jest John Williams też nie będzie.
Michael Giacchino
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Michael Giacchino
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
To, że nie ma Lucasa to najlepsze, co mogło się tej serii przydarzyć: nie będzie słabej reżyserii, bidnego scenariusza i dennych dialogów 
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mam inne zdanie, ale się zobaczy. To jeszcze 2 lata. Ale dalej twierdzę, że ta historia jest zamknięta i tam nie ma co kontynuować. Nakręciliby KOTORa i byłoby fajnie. Zresztą do pierwszej gry muzykę skomponował Jeremy Soule. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Lisu, błagam, zainwestuj w końcu w słownik!lis23 pisze: dopóki naestro będzie się czół na siłach
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Wojtek pisze:Lisu, błagam, zainwestuj w końcu w słownik!lis23 pisze: dopóki naestro będzie się czół na siłach
Przecież to tylko literówka
wybacz, nie widzę na jedno oko i czasami mam pewne trudności
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Spokojnie, nie ma co sie napalac na te nowe Epizody SW 
Moze byc tak, ze Nowa Trylogia bedzie o niebo lepsza (pozdrowienia dla Skyfall
) niz ta Trylogia Sequeli 
Raczej na pewno Williams nie wroci
choc bym sobie tego zyczyl - szczegolnie na te nowe trzy filmy SW, ktore dzieja sie po Klasycznej Trylogii.
Glownie stalym wspolpracownikiem Abramsa na stolku kompozytora jest Giacchino. Co wiecej, wlasnie Michael byl testowany jako kompozytor dla Star Tours 2 (taki przelot przez najwazniejsze planety w SW - cos jak w kinach 5d takie bajery) w parku rozrywki Disney`a. Takze na 90% jego bym sie spodziewal jako kompozytor Sequeli.
Moze byc tak, ze Nowa Trylogia bedzie o niebo lepsza (pozdrowienia dla Skyfall
Raczej na pewno Williams nie wroci
Glownie stalym wspolpracownikiem Abramsa na stolku kompozytora jest Giacchino. Co wiecej, wlasnie Michael byl testowany jako kompozytor dla Star Tours 2 (taki przelot przez najwazniejsze planety w SW - cos jak w kinach 5d takie bajery) w parku rozrywki Disney`a. Takze na 90% jego bym sie spodziewal jako kompozytor Sequeli.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Mi się to nie podoba. Nie lubię takiej monopolizacji rynku. Giacchino będzie miał dwie największe serie SF (chyba że odejdzie ze ST razem z Abramsem)? A fe. Daliby te Star Warsy komu innemu.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale nie temu, o kim Ty myślisz.Marek Łach pisze:Daliby te Star Warsy komu innemu.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Nie temu, o którym myślisz, że ja myślę. 
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Powellowi by dali. Ma doła ostatnio, więc przydałoby mu się coś na orzeźwienie.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Powell brzmi zbyt nowocześnie. A jak nie ten o którym myślałem, że Marek myślał i jak nie Giacchino to ja już nie wiem kto by się ze swym brzmieniem nadawał? 
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No przecież na takim poziomie, na jakim pisze Powell i reszta czołówki Hollywoodu, żadnym problemem nie jest imitować brzmienie Williamsa - to tylko kwestia dobrej woli kompozytora. To że Giacchino tak sprawnie imitował Williamsa, nie wynika z tego, że ma boży talent w tym kierunku, ale z tego, że miał mnóstwo okazji do takich imitacji - czego nie mieli jego koledzy po fachu. Jakby Powell czy Newman pracowali przy takim Super 8, to mogliby napisać tak samo williamsowski score, jak Giacchino. Jedyne co stałoby im na przeszkodzie, to własne ego.