dobrze, że z chociaż, bo bez tego byłoby gorzej :>Paweł Stroiński pisze:Przesłuchałem temat, Turek mnie zmusił, banalne i rżnie z Barry'ego.
Nic Raine - wywiad na FILMMUSIC.PL
Re: Nic Raine - wywiad na FILMMUSIC.PL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Paweł, to Ty Barry'ego słuchałeś kiedyś? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Swoją drogą Raine w połowie nie rżnie tak z Barry'ego, jak swego czasu Hansu w Pearl Harbor. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Koper pisze:Paweł, to Ty Barry'ego słuchałeś kiedyś?

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
No nie wiem. Partie fortepianowe w temacie, to czysty thrillerowy Barry, preferencja wobec fletu (co prawda o co najmniej oktawę niższego) w instrumentacji jest także wzięta od Barry'ego.Koper pisze:Swoją drogą Raine w połowie nie rżnie tak z Barry'ego, jak swego czasu Hansu w Pearl Harbor.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Swoją drogą... więcej niż ty.Koper pisze:Paweł, to Ty Barry'ego słuchałeś kiedyś?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
I jeszcze do tego. Koncentrując się na tym, jak bardzo jest Pearl Harbor podobne do Barry'ego (czemu nie przeczę; sam kiedyś puściłem sobie to po Until September i aż musiałem sprawdzić kogo słucham po partiach fletu w czwartym kawałku), pomijamy fakt, że ten score to głównie zrzynka z Vangelisa (sposób pisania na fortepian) i z jego własnego TTRL. I to głównie TTRL jest źródłem Pearl Harbor (Journey to the Line rządziło w temp-tracku; sam Zimmer, czego do dziś serdecznie żałuje, dał się namówić, bo mu pokazali scenę nalotu z podłożonym Journey).Paweł Stroiński pisze:No nie wiem. Partie fortepianowe w temacie, to czysty thrillerowy Barry, preferencja wobec fletu (co prawda o co najmniej oktawę niższego) w instrumentacji jest także wzięta od Barry'ego.Koper pisze:Swoją drogą Raine w połowie nie rżnie tak z Barry'ego, jak swego czasu Hansu w Pearl Harbor.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tal, tak. Filmów Nolana też pewnie widziałeś więcej.Paweł Stroiński pisze:Swoją drogą... więcej niż ty.Koper pisze:Paweł, to Ty Barry'ego słuchałeś kiedyś?

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Widziałem prawie wszystkie filmy Nolana, cztery nawet w kinie.