no właśnieAdam pisze:przeciez to Beltrami tylko
A Good Day to Die Hard - Marco Beltrami (Luty 2013)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: A Good Day to Die Hard - Marco Beltrami (Luty 2013)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
dla mnie obecnie Beltrami jest chyba największą zagadką w hollywood - jak to się dzieje że taki koleś zgarnia takie projekty i to robi to masowo... bez kitu - ma najlepszego agenta albo najwięcej się sprzedaje..
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nadszyszkownik mu załatwia 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
to też jest dobre - Marko nawet na FSM nie ma żadnego fana a w kraju 3 świata jak Polska jest ktoś kto ma jego wszystkie płyty
same paradoksy normalnie..
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nadszyszkownik - forever alone
Ostatni człowiek na Ziemi, który wierzy w muzyczny geniusz Beltramiego. 
-
Templar
Może Nadszyszkownik to jakiś miliarder, inwestuje w filmy i zapewnia wtedy robotę Beltramiemu 
Beltrami już wcześniej miał duże filmy, Terminator 3, Ja robot czy Hellboy, a w 2013 mu się nieco tych tytułów skumulowało - nową szklaną pułapkę robi dla Johna Moore'a (Max Payne, Omen, Lot Feniksa), Wolverine dla Mangolda (3:10 to Yuma), a Warm Bodies czy Carrie to typowe filmy z corocznego jego repertuaru.dla mnie obecnie Beltrami jest chyba największą zagadką w hollywood - jak to się dzieje że taki koleś zgarnia takie projekty i to robi to masowo... bez kitu - ma najlepszego agenta albo najwięcej się sprzedaje..
Tracklista
01. Yuri Says (02:19)
02. Getting Yuri To The Van (02:14)
03. Jack Makes The Call (02:53)
04. Everyone To The Courthouse (03:09)
05. Court Adjourned (02:19)
06. Truckzilla (03:38)
07. Yippie Kay Yay, Mother Russia! (01:54)
08. Truckzilla (02:00)
09. Father & Son (01:24)
10. To The Safe House (01:51)
11. Regroup (02:30)
12. Leaving the Safe House (01:59)
13. Getting to the Dance Floor (01:34)
14. Too Many Kolbasas On The Dance Floor (03:53)
15. What’s So Funny? (02:30)
16. McClanes Get The Bird (03:00)
17. Scumbags (02:05)
18. Entering Chernobyl (04:07)
19. Into The Vault (02:17)
20. Rubbed Out At The Spa (02:07)
21. Sunshine Shootout (01:37)
22. Get To The Choppa! (02:59)
23. Chopper Takedown (03:26)
24. It’s Hard To Kill A McClane (02:59)
25. Triple Vodka Rhapsody (01:55)
26. McClane’s Brain (02:00)
Klipy + 2 tracki
http://www.cinemamusica.de/1768/zwei-tr ... o-die-hard
Po wysłuchaniu co ciekawiej nazwanych klipów, zapowiada się mocny, klasyczny, niemalże kamenowski action score, nice, choć przydałoby się tej muzyce więcej Rosji
1. nie obrażajmy Kamena.
2. tytuł traka 16 to jakiś ukłon w stronę amerykańskiego lobby na homo? w filmie też tak Dżon będzie robił?
3. tytuł traka 22 to przegięcie, opluwają legendę
4. Beltrami się skończył.
2. tytuł traka 16 to jakiś ukłon w stronę amerykańskiego lobby na homo? w filmie też tak Dżon będzie robił?
3. tytuł traka 22 to przegięcie, opluwają legendę
4. Beltrami się skończył.
NO CD = NO SALE
Skończył to się Kamen4. Beltrami się skończył.
-
Templar
Fajne te klipy, nawet bardzo, czekam na całość.
ktoś zliczył ile to trwa? 70 min?
NO CD = NO SALE
-
Mefisto
patrząc na coraz to nowsze i lepsze wydania jego scorów, to dopiero się zacząłMystery pisze:Skończył to się Kamen
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To w takim razie ja nie wiem co sądzić o Goldsmithie czy się skończył, czy zaczął. Gdyż co nowe wydania to albo się skończył, albo zaczął.
A ja sam do Beltramiego nic nie mam. Jest to solidny kompozytor. Może jakoś wielce nie zaskakuje, ale potrafi dobre score'y komponować. A co do projektów, to tak jak Powell wziął sobie animacje tak Belrami sequele i remake'i.
A co do dobrego agenta to może i ma, ale nie zapominajmy, że jednak jest trochę na rynku. I w sumie fakt, że tyle komponuje, pozwala mu zdobywać różne znajomości. Plus ma w sumie 2 nominacje do Oscara.
Sam dałeś 4,5/4 dla "Soul Surfera", więc nie przesadzaj.Koper pisze:Nadszyszkownik - forever aloneOstatni człowiek na Ziemi, który wierzy w muzyczny geniusz Beltramiego.
A ja sam do Beltramiego nic nie mam. Jest to solidny kompozytor. Może jakoś wielce nie zaskakuje, ale potrafi dobre score'y komponować. A co do projektów, to tak jak Powell wziął sobie animacje tak Belrami sequele i remake'i.
A co do dobrego agenta to może i ma, ale nie zapominajmy, że jednak jest trochę na rynku. I w sumie fakt, że tyle komponuje, pozwala mu zdobywać różne znajomości. Plus ma w sumie 2 nominacje do Oscara.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
4,5 na 4 na pewno nie dałem.Wawrzyniec pisze:Sam dałeś 4,5/4 dla "Soul Surfera", więc nie przesadzaj.
Poza tym jeden score to się wielu kompozytorom mógł udać, ale zbierać wszystkie płyty kompozytora pokroju Beltramiego to większe zboczenie jak kolekcjonowanie brudnej damskiej bielizny.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Sorry, miało być 4,5/5.
O np. "Hellboy" też jest całkiem dobrym soundtrackiem.
Najmniej to chyba lubię "Terminatora 3". Strasznie mi się nie podoba, takie olanie tematu Fiedela. Ale ten cały film był jedną wielką pomyłką, więc i score się do niej dołączył.
Najmniej to chyba lubię "Terminatora 3". Strasznie mi się nie podoba, takie olanie tematu Fiedela. Ale ten cały film był jedną wielką pomyłką, więc i score się do niej dołączył.
#WinaHansa #IStandByDaenerys