Alexandre Desplat - ZERO DARK THIRTY
Re: Alexandre Desplat - ZERO DARK THIRTY
Może kupię, a później jak przyjedziesz na FMF to będą Ci machał płytką
Albo sznurek i na szyi se powieszę
Ale tak serio to mnie ten Skyfall complete zainteresował, ale pewnie drogo pójdzie 

A spróbuj tylko!
Chociaż lepiej Ty niż ktoś inny, przynajmniej będę miał dostęp do tego wydania
A ono nie zawiera nowych utworów, wszystko jest na oficjalnym albumie, tutaj tylko w chronologicznej kolejności i trochę inaczej przemontowane.
A Skyfall hmmmm może być ciekawe
Mimo że nie podniecam się jakoś bardzo tym scorem.

Chociaż lepiej Ty niż ktoś inny, przynajmniej będę miał dostęp do tego wydania

A Skyfall hmmmm może być ciekawe

Ale na oficjalnym 18 utworów jest, a tu 23, to nic nowego nie ma?hp_gof pisze:A ono nie zawiera nowych utworów, wszystko jest na oficjalnym albumie, tutaj tylko w chronologicznej kolejności i trochę inaczej przemontowane.

Wierz mi, nawet jeśli jest, to nic interesującego. W filmie nie wyłapałem niczego nowego, a nawet bym powiedział, że mniej. Wydaje mi się, że coś podzielili na części, coś skrócili, coś przełożyli i już.
Ale może niekoniecznie w filmie te rzeczy się pojawiły? 

Pojawiły się. Przy wszystkich scenach, które opisują tytuły muzyka jest. I nie ma tam nic nowego, czego by nie było na oficjalnym albumie
A zresztą kup i sam sprawdź 

Szkoda, że aukcja ZDT kończy się wcześniej niż Skyfall, bo chciałem ustawić Snajpera na Skyfall, a w razie przegranej na ZDT, a tak to jeszcze przed końcem będę musiał zobaczyć jak z cenami i wtedy będę decydował 

Czemu w ogóle chcesz kupić ZDT?
To takie dobre jest? 

Ale aż tak, żeby kupować kilka razy droższe wydanie? 

jak mu się podoba to wiadomo że lepiej mieć tłoczone, no chyba że jest się hipsterskim jankeskim nastolatkiem który ma do głowy przyspawanego iphona, ipada i itunesa i to są jedyne 3 rzeczy które go w życiu interesują 

#FUCKVINYL
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Filmowa recenzja Zero Dark Thirty: http://zissou.pl/wrog-numer-jeden.html.
Co do muzyki, to filmie działa w porządku, ale bez fajerwerków. Teoretycznie chyba nie można było napisać lepszej pracy do tego filmu, gdyż więcej on nie potrzebował. Zilustrowane jest to na pewno lepiej, niż wcześnieszy Hurt Locker, jednakże i tu muzyka jest jedynie trzecioplanowym epizodem. Alexandre spisał się naprawdę dobrze, niektóre sceny są mistrzowsko wykorzystane muzyczne, chociaż dziwnym trapem bardziej podobało mi się Argo
Oczywiście zdaje sobie sprawę, iż muzyka jest tam słyszana jedynie w ostatnich trzydziestu minutach, jednak mnie to satysfakcjonowało, gdyż w bardzo dobry sposób kierowała tam napięciem i budowała emocje. Jednak oczywiście filmowo Zero Dark Thirty jest o niebo lepsze od Argo.
Co do muzyki, to filmie działa w porządku, ale bez fajerwerków. Teoretycznie chyba nie można było napisać lepszej pracy do tego filmu, gdyż więcej on nie potrzebował. Zilustrowane jest to na pewno lepiej, niż wcześnieszy Hurt Locker, jednakże i tu muzyka jest jedynie trzecioplanowym epizodem. Alexandre spisał się naprawdę dobrze, niektóre sceny są mistrzowsko wykorzystane muzyczne, chociaż dziwnym trapem bardziej podobało mi się Argo

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: