To też prawda - ale skoro to Scott, to może nakręci coś ambitniejszego niż AvPKoper pisze:Marek, ale jest pytanie czy ten film będzie potrzebował muzycznych eksperymentów. Czy to jeszcze będzie trochę ambitne. Czy raczej na zasadzie "Hej, zróbmy wielką sieczkę na planecie obcych w 3D i z dużą ilością CGI". Generalnie chyba można by rzec, że ideałem muzyki byłoby coś nowego, oryginalnego, ale jednak przynajmniej fragmentarycznie nawiązującego czymś do oryginału Jerry'ego.
MARC STREITENFELD - PROMETHEUS (2012)
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ostatnio zmieniony sob mar 06, 2010 12:39 pm przez Marek Łach, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O rety widzę, że zostałem uprzedzony z tym "Why So Serious?"
A już na poważniej to ja Zimmera w tym projekcie nie widzę i tyle. Ja w ogóle tego projektu nie widzę. Patrząc z 353 projektów jakimi Ridley Scott planuje się zająć musiał akurat uprzeć się na prequel "Aliens". Film w 3D ma się rozumieć. Ja tam chciałem "The Forever War" z muzyką Zimmera, bądź Vangelisa. Do tego projektu to naprawdę jest mi obojętne kto skomponuje muzykę, gdyż nie wierzę w ten film.
A już na poważniej to ja Zimmera w tym projekcie nie widzę i tyle. Ja w ogóle tego projektu nie widzę. Patrząc z 353 projektów jakimi Ridley Scott planuje się zająć musiał akurat uprzeć się na prequel "Aliens". Film w 3D ma się rozumieć. Ja tam chciałem "The Forever War" z muzyką Zimmera, bądź Vangelisa. Do tego projektu to naprawdę jest mi obojętne kto skomponuje muzykę, gdyż nie wierzę w ten film.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Też bym wolał "Wieczną wojnę". Ale Ridley to ma taki słomiany zapał na starość. I stąd przy nim zawsze jest masa projektów, których większości i tak nie zrealizuje. A jak zrealizuje, to pewnie byle jak. Facet jeszcze "Robina" nie skończył, a już myśli o "Alienie" zamiast się skupić na aktualnie tworzonym filmie. A skoro się na nim nie skupia, to trudno liczyć, by się udał. 
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Jak tak dalej pójdzie to nazwisko Desplata będzie na produktach spożywczych i domowego użytku a skoro tak to na papierze toaletowym mam nadzieję też. Please Jerry zmartwychwstań i pokarz tym wszystkim naleśnikom, sznurkom i paputkom jak się muzykę do filmów s-f pisze. Jak powinien wyglądać action score bez tej tandetnej ściany dźwięku, jak powinien zabrzmieć temat główny PLEASE!!!
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hehe, też na początku chciałem napisać, że może Desplat zajmie się prequelem "Alien", gdyż jak pojawia się jakiś nowy projekt i nie wiadomo kto skomponuje muzykę to wiadomo, że i tak padnie na Desplata
Tylko wolałem tego nie pisać, aby nie było, że się tak uczepiłem tego Francuza, zwłaszcza, że teraz z tym całym "Ghost Writerem", to jego zwolennicy mają mocny argument

Suuuper Desplat w jednym zdaniu z Batesem, yeaaaah!
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: