NAGRODY BRANŻOWE
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: NAGRODY BRANŻOWE - ROK 2012
12 nominacji dla " Lincolna ", będzie miazga 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o muzykę to się ucieszę z każdego zwycięscy oprócz "Anny Kareniny" i "Argo".
Totalnie w nominacjach olano TDKR. Nominacja za efekty dla "Snieżki i Łowcy"?
OK, najważniejsze, aby w tej najważniejszej kategorii nie wygrał "Hobbit".
Ale przynajmniej są zaskoczenia. A miłośnicy kina ambitnego powinni się cieszyć z "Amour/Liebe/Miłość".
Totalnie w nominacjach olano TDKR. Nominacja za efekty dla "Snieżki i Łowcy"?

Ale przynajmniej są zaskoczenia. A miłośnicy kina ambitnego powinni się cieszyć z "Amour/Liebe/Miłość".

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
Pamiętaj, że nominacje już są oznaką wielkiego uznaniaTemplar pisze:Albo wielka porażkaPi tuż za nim, 11 nominacji
lubię Aanga Lee ale nie rozumiem, co może być ciekawego w filmie o gościu, który płynie sobie łódką z tygrysem?, tak jest jakaś akcja? - jak przed " Skyfall " puszczali spory fragment tego dzieła to myślałem, że to jakaś krótkometrażówka ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Nominacje jak zwykle - pół na pół. Obiektywnie pewnie należałoby wskazać Dannę, ale ja po cichu będę kibicować Newmanowi - Skyfall mi się podoba, konkurencja nie jest mocna, a złota statuetka w rękach tego pana po prostu by mnie ucieszyła.
- lis23
Próżne Twoje zabiegi, " Hobbit " ma tu największe szanseWawrzyniec pisze:
Totalnie w nominacjach olano TDKR. Nominacja za efekty dla "Snieżki i Łowcy"?OK, najważniejsze, aby w tej najważniejszej kategorii nie wygrał "Hobbit".

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

W niedzielę Złote Globy, będziemy wiedzieć, co się święci 

To chyba propagandziści eutanazji powinni być zadowoleni. Ten temat jest bardzo modny wśród starzejących się członków Akademii. We wcześniejszych latach wysoko oceniano "Za wszelką cenę" i "Inwazję barbarzyńców".Wawrzyniec pisze:
Łeeeeeee, teraz to na pewno zaproszą Adelkę na występ i będzie większa oglądalność
Szon Konery też może się pojawić.

Skąd taki pomysł, Życie Pi ma największe szanse na efekty, Hobbit to akurat tak jak Śnieżka ma najmniejsze.lis23 pisze:Próżne Twoje zabiegi, " Hobbit " ma tu największe szanse
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Ja życzę jak najlepiej "Skyfall" - za zdjęcia jak najbardziej ! I wszelki inne technikalia tak samo.
I mam nadzieję że docenią Adele - bo skoro piosenka Bondowska teraz nie otrzyma Oskara to kiedy ?
I mam nadzieję że docenią Adele - bo skoro piosenka Bondowska teraz nie otrzyma Oskara to kiedy ?
Argo rozumiem, bardzo skąpa muzyczna ilustracja, ale AK? Toż to najbardziej umuzyczniony film roku z bardzo dużym odciskiem na film, taki odpowiednik zeszłorocznego Artysty, no i nawet Marek dał 5 za obraz także to o czymś świadczyWawrzyniec pisze:Jeżeli chodzi o muzykę to się ucieszę z każdego zwycięscy oprócz "Anny Kareniny" i "Argo".

Pamiętacie jak pisałem o licznych analogiach Życia Pi do Hugo? Hugo dostał Oscara za efekty i sądzę, że film Lee statuetkę za efekty również ma już w kieszeniTemplar pisze:Skąd taki pomysł, Życie Pi ma największe szanse na efekty, Hobbit to akurat tak jak Śnieżka ma najmniejsze.

Parę ciekawostek:
Thomas Newman would bring the total noms for the Newman family to 86+, more than any other family.
John Williams:
Extends his record for most noms of any living filmmaker with 48 noms.
Extends his record for most music scoring noms with 43 noms.
Thomas Newman would bring the total noms for the Newman family to 86+, more than any other family.
John Williams:
Extends his record for most noms of any living filmmaker with 48 noms.
Extends his record for most music scoring noms with 43 noms.
O i nawet rodzinka Simpsonów załapała się na nominację!
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Może Marek ma rację. Nagroda dla "Skyfall" byłaby fajna. Nagrodzono by wreszcie od dłuższego czasu muzykę nie do jakiegoś dramatu, filmu historycznego, czy animacji, ale do akcyjniaka. I pierwszy Oscar za bondowską muzykę.
Jak wspomniałem "Lincoln", "Life of Pi", "Skyfall" za żadnego z tych Oscarów się nie pogniewam.
Jak wspomniałem "Lincoln", "Life of Pi", "Skyfall" za żadnego z tych Oscarów się nie pogniewam.
#WinaHansa #IStandByDaenerys