Remote Control - czyli kto zrobił co

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#226 Post autor: Wawrzyniec » sob mar 06, 2010 12:05 pm

Tak dużo się tutaj pojawia tematów, że jak już jestem w trakcie pisania jednego to się nowy komentarz pojawia i muszę wszystko rozpoczynać od początku. Spróbuję teraz:

Po pierwsze dziekan nie mam do Ciebie żalu i nie przypisuj sobie aż tylu zasług, że to niby Ty zmieniłeś oblicze forum
:P :wink:

A teraz do konkretów:

Po rak kolejny powtarzam się, że nie mam zamiaru walczyć z mitami, jakie niby panują na mój temat. Nie od dziś wiem, że wiecie o mnie więcej, o moich gustach i to nie tylko muzycznych, a nawet o moich snach :wink: więcej niż ja sam. Mnie tam łatka fanatyka Williamsa i Zimmera nie przeszkadza i wcale się nie wstydzę, że akurat tak uwielbiam tych kompozytorów, gdyż niby czego mam się wstydzić?
My tylko usiłujemy Ci przekazać, że arcydzieł muzyki filmowej nie tworzyli tylko panowie Williams i Zimmer, ale także Bernstein, Delerue, Herrmann, Goldsmith, Kilar, Morricone, Poledouris, Rozsa i jeszcze paru (-nastu, -dziesięciu) innych. I czasem warto na nich otworzyć oczy (uszy) miast tylko rajcować się 3 CD complete bootleg pierwszego lepszego scoru swojego idola. Bo muzyka filmowa zbyt rozległa jest i ciekawa by ją zamykać w obrębie dwóch nazwisk.
Ja się bardzo cieszę i doceniam Wasze zatroskanie mą osobą. Do tego stopnia się przejąłem, że chyba we śnie stworzyłem wehikuł czasu i zakupił parę płyt, oraz poznałem innych kompozytorów z tej chociażby listy. Wnioskuję, że tak się stało, gdyż inaczej nie jestem sobie w stanie wytłumaczyć skąd znam i posiadam "Draculę" Kilara nie wspominając o "Dzięwiątych Wrotach" czy też świetnego "Króla... (wiadomo o co chodzi)". O proszę Morricone "Misję" też znalazłem. Ciekawe skąd się wzięła, przecież ja nie znam kogoś takiego jak Morricone. :? No dobra coś tam może znam, ale na pewno nie to wszystko co zostało na tej zacnej stronie zrecenzowane. Chociaż znam jeden świetny score Morricone, której recenzji tutaj nie widzę, ale to pewnie jakiś przypadek, że go znam i że ta muzyka bardzo mi się podoba. Co do Poledourisa to ze względu na dobre wychowanie i szacunek do zmarłego, a tym bardziej mając na względzie osobę Szanowanego Kopera, to nie będę się wypowiadał. Herrmanna to nie tak dawno poznałem ścieżkę do takiego pewnego filmu na bazie greckiej mitologii :P :wink:
Dobra koniec z tymi żenującymi dowcipami i udowadnianiem, że białe jest białe, a czarne jest czarne, gdyż chyba rzeczywiście jak mawiał geniusz Mazowsza nie wmówię niektórym, że białe jest białe, a czarne jest czarne.
Ja tylko odnoszę wrażenie, że skoro znam... Oj, przepraszam... Ja odnoszę wrażenie, że jak "poznam" te wszystkie score'y to co niektóre osoby oczekują, że ja nagle "wydorośleję" z Williamsa i Zimmera i przemówię wszem i wobec "Zgrzeszyłem mą nie wiedzą, jak mogłem nie dostrzec tyle dzieł!". Dobrze jest wiele świetnych rewelacyjnych soundtracków i ja, tu Was zaskoczę, wiem, ale że akurat Williamsa i Zimmera muzykę lubię najbardziej i najchętniej do niej wracam, to już nic nie poradzę. Od taki inny jestem, przykro mi.
A oczywiście czynnik filmowy ma duże znaczenie. Gdyż jakieś 2/3 moich soundtracków pochodzą z filmów, które lubię, uwielbiam, kocham. Trudno mi zresztą słuchać jakiegoś score'u nie lubiąc, lub co gorsza nie znając filmu do niej.
Dziękuję za uwagę, a za chaos w napisanym przez mnie poście, najmocniej sorry :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#227 Post autor: Adam » sob mar 06, 2010 12:08 pm

Wawrzyniec pisze:Oj, przepraszam...
:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#228 Post autor: Koper » sob mar 06, 2010 12:11 pm

A ten dalej swoje... :P A "sorry" to też przepraszam, więc nie przeginaj. :P I jak można wydorośleć z Williamsa, jak to jeden z najlepszych kompozytorów filmówki. Zimmer tez, czy to się komuś podoba czy nie, wywalczył sobie miejsce w panteonie sław gatunku. Czytaj uważnie, co ja piszę, a nie z uporem maniaka próbujesz z siebie robić nierozumianego przez świat outsidera, który słucha Williamsa i Zimmera i nikt go nie rozumie. :P My też słuchamy Williamsa i Zimmera. :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#229 Post autor: Koper » sob mar 06, 2010 12:12 pm

Adam Krysiński pisze:
Fuck, a to mi umknęło. Jak Cię Wawrzyniec dorwę na mieście, to Cię siostra Ewelinka nie obroni. :D:D:D;)

Awatar użytkownika
ewelina
Michał Lorenc

#230 Post autor: ewelina » sob mar 06, 2010 12:25 pm

Koper pisze:
Adam Krysiński pisze:
Fuck, a to mi umknęło. Jak Cię Wawrzyniec dorwę na mieście, to Cię siostra Ewelinka nie obroni. :D:D:D;)
Ehhh mam przesrane :wink: .Ale życie.Mimo,że od kilku dni jestem na tym forum,to już wiem ,że outsider czytaj Wawrzyniec musi być,i na dodatek cały czas biedny musi przepraszać.T :wink: Tylko nie wiem czemu przepraszasz(sory :wink: ) za swoje opinie.Każdy z nas ma swoje ukochane filmy,kompozytorów itd.Zna ich gorsze i lepsze dokonania.Ja swoich ulubieńców będę broniła piersią :wink: ,a NAJMOCNEIEJ PRZEPRASZAĆ nie będę.
Wiem Koper-żółta kartka

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#231 Post autor: Adam » sob mar 06, 2010 12:26 pm

Ewelina może by chciała czerwoną? ;-):P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
ewelina
Michał Lorenc

#232 Post autor: ewelina » sob mar 06, 2010 12:28 pm

Ale najpierw żólta od Kopera:).Jest to m oje skryte marzenie :D :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#233 Post autor: Koper » sob mar 06, 2010 12:33 pm

To sobie jeszcze musisz na jego realizację zapracować, bo na razie nie zasłużyłaś. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#234 Post autor: Koper » sob mar 06, 2010 12:41 pm

ewelina pisze:Ja swoich ulubieńców będę broniła piersią :wink:
Piersiami chyba... ;) BTW, jacy to ulubieńcy? bo w zalewie offtopów tego akurat się nie dowiedzieliśmy. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#235 Post autor: Adam » sob mar 06, 2010 12:42 pm

Lorenc :!:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#236 Post autor: Koper » sob mar 06, 2010 12:43 pm

Twoich to znam. :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#237 Post autor: Adam » sob mar 06, 2010 12:44 pm

to było o Ewelince :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#238 Post autor: Koper » sob mar 06, 2010 12:59 pm

Też jesteś jej bratem? :P

Awatar użytkownika
ewelina
Michał Lorenc

#239 Post autor: ewelina » sob mar 06, 2010 13:13 pm

Z offtopami dostosowuję się do otoczenia :wink: .Przede wszystkim skupiałam się na polskich kompozytorach:
Lorenc-oczywiście za Bandytę,Symetrię,300 mil do nieba itd
Preisner-Dekalog,Trzy kolory,Tajemniczy ogród;
Kaczmarek-za dużo wymieniania :);
Targosz-za to,że świetne się sprawdza i w filmach i w serialach ''Naznaczony'', ''39 i pół'';
Komeda-klasyka sama w sobie;
Abel Korzeniowski-to akurat dla mnie nowość dzięki filmmusic-''A Single man'' genialne;
W.Pawlik-niesamowita muzyka do ''Rewers'',a wcześnie ''Pora umierać'
Ale od 2 lat zaczęłam rozszerzać horyzonty i poukładałam sobie w głowie kompozytorów zagranicznych,których juz wcześniej słuchałam:
-Bruno Coulais;
-Ennio Morricone;
-Rachel Portman;
-Thomas Newman;
-Yann Tiersen;
-Craig Armstrong;
Ale tu już konkretnych tytułów nie chce mi siś wymieniać.
Powinnam sposobem Wawrzyńca przeprosić najmocniej za przydługi post

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#240 Post autor: Adam » sob mar 06, 2010 13:14 pm

Ewelinka, bolało?
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ