Howard Shore - Hobbit
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Howard Shore - Hobbit
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Ktoś wklejał drugi spot z polskim dubbingiem?
http://www.youtube.com/watch?v=jW_00s9e2k0
Ciągle nie chcą zaprezentować Szyca
http://www.youtube.com/watch?v=jW_00s9e2k0
Ciągle nie chcą zaprezentować Szyca

fragment wywiadu z Jankiem Komasą nt Hobbita - o dubbingu właśnie
:
Największe emocje wzbudzał Borys Szyc, który użyczył głosu Gollumowi.
I poradził sobie w tej roli genialnie. Nie chcę uprawiać nepotyzmu, ale bardzo wciągnął mnie polski dubbing. Uważam, że w ogóle pod tym kątem Polska stoi na bardzo wysokim poziomie, a oglądam naprawdę dużo rzeczy, bo chodzę często do kina z moimi dziećmi. Polski dubbing jest genialny od lat 90., od Disneyowskich produkcji typu "Król lew" . Z tego, co wiem od taty, który był też Lordem Voldemortem w filmach o Harrym Potterze, Polska cieszy się jedną z największych renom wśród firm zlecających dubbingi. Prześcigamy nawet takie kraje, jak Włochy, które podkładają głos pod wszystko jak leci. Weźmy, na przykład, szlagier Edyty Górniak z "Pocahontas" . Tylko u nas piosenka z tego filmu była takim hitem. Gdzie indziej nie. U nas dubbing od dawna stoi na wysokim poziomie. Widzowie potwierdzają, że jest świetny.

Największe emocje wzbudzał Borys Szyc, który użyczył głosu Gollumowi.
I poradził sobie w tej roli genialnie. Nie chcę uprawiać nepotyzmu, ale bardzo wciągnął mnie polski dubbing. Uważam, że w ogóle pod tym kątem Polska stoi na bardzo wysokim poziomie, a oglądam naprawdę dużo rzeczy, bo chodzę często do kina z moimi dziećmi. Polski dubbing jest genialny od lat 90., od Disneyowskich produkcji typu "Król lew" . Z tego, co wiem od taty, który był też Lordem Voldemortem w filmach o Harrym Potterze, Polska cieszy się jedną z największych renom wśród firm zlecających dubbingi. Prześcigamy nawet takie kraje, jak Włochy, które podkładają głos pod wszystko jak leci. Weźmy, na przykład, szlagier Edyty Górniak z "Pocahontas" . Tylko u nas piosenka z tego filmu była takim hitem. Gdzie indziej nie. U nas dubbing od dawna stoi na wysokim poziomie. Widzowie potwierdzają, że jest świetny.
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A kto to jest Janek Komasa?
Swoją drogą co ma Górniak do dubbingu jak ona tam tylko song zaśpiewała, a że ma lepszy wokal od laski z oryginalnej wersji, to i lepiej wyszło. Poza tym jej wydano filmową wersję piosenki, tj. z orkiestrą, a Vanessa Williams miała ten gorszy popowy aranż.
Swoją drogą co ma Górniak do dubbingu jak ona tam tylko song zaśpiewała, a że ma lepszy wokal od laski z oryginalnej wersji, to i lepiej wyszło. Poza tym jej wydano filmową wersję piosenki, tj. z orkiestrą, a Vanessa Williams miała ten gorszy popowy aranż.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A w ogóle w Polsce jest diametralna różnica między dubbingiem animacji, a zwykłych filmów.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Słabe to, więc nie dziwota, że nikt nie kojarzySzczypior pisze: Podobno nakręcił Salę Samobójców.

Ja z tego filmu kojarzę tylko Turn Me On 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
WTF, wersja Hobbita z 48 fps, to nie jest imax
no sorry, to ja idę do imaxa 3d, a nie będę na małym zwykłym ekraniku kinowym oglądał wersji 48 klatek...
dobrze rozumiem?

dobrze rozumiem?
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
żenuła, znów 50 lat za murzynami
a Templar będzie mi wmawiał że wszędzie ten sam imax 

NO CD = NO SALE
W ogóle ktoś już był? Kto kiedy idzie i na jaką wersję? Ja jutro 15.30 IMAX.
No ja też IMAX 3D, w IMAXIE pokazują Hobbita chyba tylko w 3D
Ale też 15.30? Nieźle.

byłbym dziś tylko się spóźniłem z rezerwacjami, a i tak mam jutro wcale nie takie najlepsze miejsce bo z boku...
NO CD = NO SALE
Ja kupiłem 16-ego, a już nie było idealnych miejsc, ale złe też nie są