"Il Cuore Nel Pozzo" - Ennio Morricone
"Il Cuore Nel Pozzo" - Ennio Morricone
Żeby nie "offtopować" pod recką "Karola" zdecydowałem się założyć tutaj ten wątek. Czując się rozczarowany muzyką Włocha do "Karola" z mieszanymi uczuciami sięgałem po jego ścieżkę z tego dramatu wojennego a tu proszę miła niespodzianka Urzekła mnie przedewszystkim duża jak na Morricone różnorodność tematyczna kompozycji i naprawdę niezłe tematy. Ponieważ płyta ma "szansę" przejść niezauważona (przynajmniej w Polsce) pozostając w cieniu bardziej "medialnego" ale oględnie mówiąc średniego "Karola" tym bardziej warto by poświęcić uwagę temu soundtrackowi. Co mi się podobało ano oczywiście piękny tytułowy "Il cuore nel pozzo", jeszcze bardziej przejmujący "Abbandano delle case" a z lżejszych rzeczy harmonijkowy "Suona l'armonica", oraz bardzo melodyjne "Passaggio a Sud" i "Balcani per fuggire". Trochę zbyt ilustracyjny i za długi (ok 11 minutowy) jest "Orrori" ale za resztę duże brawa. Mam nadzieję, że ktoś z redakcyjnych reenzentów skusi się na reckę tego soundtracka, wiem nawet kto "powinien" ale o tym cicho sza Pozdrawiam
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt: