Alexandre Desplat - ZERO DARK THIRTY

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Alexandre Desplat - ZERO DARK THIRTY

#31 Post autor: Wawrzyniec » pn gru 10, 2012 21:46 pm

:lol: Dobrze, ale nie mówmy tutaj o "Lincolnie" tylko skoncentrujmy się na Bin Ladenie. Przed latami, gdyby ktoś mi powiedział, że Desplat będzie komponował to filmu o misji o zabiciu Bin Ladena, to bym się zaśmiał i włączył swój trolling mode i hejtering i trzasnąłbym coś w stylu: "Ha, he he ha. To pewnie będzie złowrogie plumkadełko. Ha ha he he hi hi ha" :roll:
Oj, tak to byłoby niepoważne. Tym bardziej, że Desplat jak chce i jak film od tego wymaga to jednak potrafi dopasować się do gatunku. Cholera, może rzeczywiście powinien za jakąś adaptację komiksów się zająć. :shock:

Nie twierdzę, że "Zero Dark Thirty" to jakiś geniusz. Ale na pewno jest to ciekawa muzyka. Hm i teraz już nie jestem taki pewny czy Markowi się spodoba. :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#32 Post autor: Tomek » pn gru 10, 2012 21:47 pm

Stawiam, że stawka będzie klasyczna (pod kątem nazwisk) - Williams, Desplat, Marianelli, Danna, Shore. Za Dannę (bo to nadal pewnie egzotyka dla Akademii, poza tym nie ma oscarowej "przeszłości") Elfman lub Doyle.
Obrazek

hp_gof

#33 Post autor: hp_gof » pn gru 10, 2012 22:02 pm

Desplat lansuje się LSO na każdym kroku, w jednym z wywiadów nawet żartował, że rozważa wykupienie całej orkiestry :mrgreen: Ale to dobrze, że się z nimi trzyma, bo są zajebiści :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#34 Post autor: Adam » pn gru 10, 2012 22:53 pm

Desplat lansuje LSO a tu jest ledwo z 15 solistów z niej :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#35 Post autor: Adam » wt gru 18, 2012 21:06 pm

Madison Gate Records na fejsie napisało, że cd będzie "available soon".

Pytanie tylko czy CD, czy CD-R, bo ta firma słynie z wydawania raczej tego drugiego :mrgreen:
#FUCKVINYL

hp_gof

#36 Post autor: hp_gof » wt gru 18, 2012 21:19 pm

Jaki score, takie wydanie :P

Mefisto

#37 Post autor: Mefisto » wt gru 18, 2012 22:29 pm

Całkiem ciekawa muzyka - fakt, niezbyt oryginalna, słychać echa Syriany, ale podoba mi się suspens, który pewnie dobrze się w filmie sprawdza. Na płycie po jakiejś pół godzinie zaczyna nużyć brak większego zróżnicowania, ale wstydu nie ma. Czekam na film.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#38 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 18, 2012 22:42 pm

Zgadzam się. I fajne są desplatostinata. :) Choć co prawda są tylko w jednym utworze, ale i tak jest fajnie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#39 Post autor: Adam » śr gru 19, 2012 12:49 pm

i jak było dp rzewidzenia z tą wytwórnią, tylko CD-R :lol: - http://www.amazon.com/Zero-Dark-Thirty- ... re+Desplat

niech sobie to.... :twisted:
#FUCKVINYL

hp_gof

#40 Post autor: hp_gof » śr gru 19, 2012 13:29 pm

No proszę Cię, a kto by ten score kupił nawet jak by był tłoczony?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#41 Post autor: Adam » śr gru 19, 2012 13:33 pm

liczy się idea - wydawanie na CD-R totalnie po kosztach, a głupie amerykany i tak to masowo kupują. więc wytwórnie przestają się starać.
#FUCKVINYL

hp_gof

#42 Post autor: hp_gof » śr gru 19, 2012 13:37 pm

No fakt, ja cały czas nie mogę przeżyć, że nie mam tłoczonego albumu Extremely Loud & Incredibly Close na półce, a bym chętnie kupił.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#43 Post autor: Adam » śr gru 19, 2012 13:38 pm

ano.. jak ja zobaczyłem u Althazana na półce Priesta Younga to się załamałem, sam bym lepiej to w domu przygotował łącznie z wydrukiem..
#FUCKVINYL

hp_gof

#44 Post autor: hp_gof » ndz sty 06, 2013 15:46 pm

Czy ktoś widział lepszą (320) wersję? W ogóle ktoś widział jak wygląda książeczka z tego CD-R-u lub digital booklet? I jak wygląda samo wydanie CD-R?
PS. Zaczynam przechodzić na złą stronę i wsłuchiwać się w ten score i znowu jakieś smaczki wychwytywać ;) No nic nie poradzę, że jestem uprzedzony do asłuchalnych score'ów.

hp_gof

#45 Post autor: hp_gof » ndz sty 06, 2013 21:09 pm

Oki doki. Dzisiaj zapuszczam sobie 'Preparation for Attack' w kółko. Wciąga, choć to cholernie nic odkrywczego. Hahahaha, nawet słyszałem gdzieś określenie, że Zero Dark Thirty to ostatnia część 'Middle-Eastern Trilogy' Desplata (po Syrianie i Argo) :P

ODPOWIEDZ