Jaka to melodia? ODCINEK 4: Black Tuesday
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Miałem już parę tytułów na oku, ale ciągle coś mi nie pasuje. A to kompozytor wciąż żyje, albo żył za długo (przepraszam za takie sformułowanie). Sam już nie wiem co to jest
W sumie to może bym coś wskórał, gdybym wiedział, czy jest to film amerykański, czy na pewno kostiumowy, czy dostał jakieś nagrody itd.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Wciąż tak uważam. Gdyby był Babuch to by bez problemu odgadł.Mystery Man pisze:Bucholc Krok pisze:zagadka 5-punktówka.

Na 100%.Wawrzyniec pisze:Dobra idę niedługo do kina to sobie strzelę przed wyjściem, choć na 80% to jest zły strzał:
Stephen Oliver
"Lady Jane"
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
E tam.. gdyby ktoś (Babuch) odgadł za pierwszym razem to nikt by się nie zastanawiał nawet, czy jest trudna czy nie. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
podpowiedź 3
Kompozytor urodził się w latach 40-tych zeszłego wieku w Anglii. IMDB podaje, że nie skomponował nawet 5 ścieżek.
Film wyprodukowano w UK w latach 70-tych. Jest określony jako dramat, lub dramat kostiumowy. W tytule filmu jest imię pewnego króla.
Reżyser filmu jest... Azjatą.
Napisałem, że ma znane nazwisko. I to się zgadza, jest słynne na cały świat, ale raczej za sprawą pewnego polityka..
Aktor, o którym wspomniałem wystąpił (między innymi, oczywiście) w pewnym serialu, puszczanym w naszej TV już w latach 80-tych.
W latach 90-tych zagrał także w pewnej grze komputerowej firmy Origin.
Na CD ścieżkę wydała pewna brytyjska wytwórnia, która generalnie zajmuje się wydawaniem muzyki klasycznej.
Poszukiwania niech umili kolegom utwór instrumentalno-wokalny, którego autorem nie jest zagadkowy kompozytor.
http://bucholc.wrzuta.pl/audio/46MvmkckOUA/lilili
Kompozytor urodził się w latach 40-tych zeszłego wieku w Anglii. IMDB podaje, że nie skomponował nawet 5 ścieżek.
Film wyprodukowano w UK w latach 70-tych. Jest określony jako dramat, lub dramat kostiumowy. W tytule filmu jest imię pewnego króla.
Reżyser filmu jest... Azjatą.

Aktor, o którym wspomniałem wystąpił (między innymi, oczywiście) w pewnym serialu, puszczanym w naszej TV już w latach 80-tych.

Na CD ścieżkę wydała pewna brytyjska wytwórnia, która generalnie zajmuje się wydawaniem muzyki klasycznej.
Poszukiwania niech umili kolegom utwór instrumentalno-wokalny, którego autorem nie jest zagadkowy kompozytor.

http://bucholc.wrzuta.pl/audio/46MvmkckOUA/lilili
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Dlaczego?Mystery Man pisze:Już widzę jak za to Babuch "piątaka" dostaje![]()

Wszystko się zgadza poza tytułem utworu. U mnie jest to po prostu "Closing Music".David Munrow - Henry VIII and His Six Wives - The Short Measure off My Lady Wynkfyld's Rownde

Tutaj jest jako The Short Measure off My Lady Wynkfyld's Rownde
http://www.amazon.com/Henry-VIII-His-Si ... B00016ZKRQ
http://www.amazon.com/Henry-VIII-His-Si ... B00016ZKRQ
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Skoro tak.Bucholc Krok pisze:Tak, widziałem to.. ale ja zadałem utwór 23, a to jest 17.
Pewnie na filmwebie 43 osoby go oceniły, hiciorBucholc Krok pisze:Film, z którego zagadka pochodzi, powinien być znany.

Do tej pory nie wiem który toBucholc Krok pisze:Znany, choć raczej nie tak bardzo jak Nicholson, aktor.

TrzymajcieBucholc Krok pisze:Reżyser ma znane nazwisko.

No to teraz VPFreeMan szykuj zagadkę

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Tam jest nachrzanione. Na mojej (tej samej co w Amazonie) płycie ten utwór zupełnie inaczej brzmi. Ostatecznie mogę go wrzucić..Mystery Man pisze:Skoro tak.Bucholc Krok pisze:Tak, widziałem to.. ale ja zadałem utwór 23, a to jest 17.

Niedawno był puszczany na Zone Europa przynajmniej 2 razy.Pewnie na filmwebie 43 osoby go oceniły, hiciorBucholc Krok pisze:Film, z którego zagadka pochodzi, powinien być znany.

Brian BlessedDo tej pory nie wiem który toBucholc Krok pisze:Znany, choć raczej nie tak bardzo jak Nicholson, aktor.
Hussein to nie jest znane nazwisko??TrzymajcieBucholc Krok pisze:Reżyser ma znane nazwisko.