nie jest. Expanded jak byk na okładce. i dawno MV napisał że nigdy nie będą już dawać słowa Complete żeby właśnie jakieś nerdy się nie czepiały że brakuje 15 sekundTomek pisze:To jest Complete
BLACK FRIDAY 2012 - DIE HARD 3 / UNTOUCHABLES / KEVIN 2
Re: BLACK FRIDAY 2012 - DIE HARD 3 / UNTOUCHABLES / KEVIN 2
NO CD = NO SALE
Ale chyba ich celem/priorytetem zawsze jest jednak wydawać wszystko co ukazało się w filmie, prawda? Taka jest w 99% idea powstawania tych wydawnictw, tym zdzierają z biednych nerdów kasę. Jak to ubiorą w słówka to już sprawa drugorzędna
Czy to nazwą Complete czy Expanded czy Ultimate czy Deluxe czy Final czy jakkolwiek ostatecznie, a czegoś (istotnego) zabraknie - nerdy skontr-atakują
La-La, aby tylko marketingowo upchnąć towar, wrzuca na te wydania i licencjonuje np. piosenki. Intrada czy FSM czy Varese raczej od takich rzeczy stroni.
Czy to nazwą Complete czy Expanded czy Ultimate czy Deluxe czy Final czy jakkolwiek ostatecznie, a czegoś (istotnego) zabraknie - nerdy skontr-atakują
La-La, aby tylko marketingowo upchnąć towar, wrzuca na te wydania i licencjonuje np. piosenki. Intrada czy FSM czy Varese raczej od takich rzeczy stroni.

Też nie prawda i nie oczerniaj LaliTomek pisze:La-La, aby tylko marketingowo upchnąć towar, wrzuca na te wydania i licencjonuje np. piosenki. Intrada czy FSM czy Varese raczej od takich rzeczy stroni.
Oczywiście pociągło to za sobą inny aspekt - płyty LaLi są z reguły najdroższe bo najczęściej mają po więcej niż 1cd, albo są a najbardziej medialnych filmów. Ale LaLa ma zdecydowanie najlepszy marketing i pr oraz dojścia medialne - jedyni: facebook, fora, dark delictades, zjazdy fanów, screeningi, meetingi, comic con, płyty z autografami, kontakty w branży kompozytorów (+ Goldwasser który robi im część okładek, produkuje albumy i zrobił strony internetowe połowie kompozytorów w hollywood stąd jest z nimi po kumpelsku), - oni to wszystko robią jako jedyni z soundtrackowych wytwórni!!, stąd też idzie im b.dobrze.
a wyśmiewane tu przez większość boxy Star Treków które wydają raz po raz, to ich największy strzał marketingowy - piszą o tym za darmo wszystkie poczytne pisma od Variety na Hollywood Reporter kończąc, i setki trekisowych forów i fanklubów. I tu kolejna poprzeczka dla innych wytwórni - spotkania jakie organizują wraz ze screeningami filmwó (pół stanów pisało o wydaniu goldsmithowego Star Treka 3CD na rocznicę filmu, ile tam gwiazd było!), spotkania z aktorami, video dokumenty jaki o tych wydaniach kręcą itd - to kolejny efekt kontraktów i negocjacji jakie sobie wypracowali, i to im plusuje.
dlatego części pozostaje narzekanie, że po co piosenki, że drogo, że intrada tak nie robi, itd, ale większość się cieszy. demokracja.
NO CD = NO SALE
Adam, ale ja nie krytykuję marketingowych działań LLL. Bardzo je doceniam z biznesowego punktu widzenia i zgadzam się, że dziś to najatrakcyjniejsza wytwórnia.
I nie chodzi mi o re-master/powtórne wydanie oryginalnych albumów. To też jest zrozumiałe. Chodzi mi tylko o to, że aby jeszcze bardziej "podrasować" kompletność całego przedsięwzięcia i "zjednać" sobie potencjalny target kupujących, czy to kolekcjonerów czy hardkorowców danego filmu, jako bonuski wrzucają nawet piosenki, tak jak to ma miejsce na DH3, gdzie album rozpocznie piosenka, albo w DH1 czy Speed jako bonusy wrzucili piosenki, które pewnie musiały ich coś ekstra kosztować. Dlatego jakkolwiek to nazwą czy Expanded, czy Complete, a jednocześnie wrzucą na płyty piosenkę, a zabraknie ilustracji pod napisy końcowe na przykład, uważam za brak konsekwencji i mały fail. Bo wg mnie w takich wydaniach jednak muzyka oryginalna powinna mieć priorytet przed piosenkami, alternate'tami innymi zazwyczaj nikomu nie potrzebnymi rzeczami. Ale nie wiem jak dokładnie było więc na razie gdybam jedynie.
I nie chodzi mi o re-master/powtórne wydanie oryginalnych albumów. To też jest zrozumiałe. Chodzi mi tylko o to, że aby jeszcze bardziej "podrasować" kompletność całego przedsięwzięcia i "zjednać" sobie potencjalny target kupujących, czy to kolekcjonerów czy hardkorowców danego filmu, jako bonuski wrzucają nawet piosenki, tak jak to ma miejsce na DH3, gdzie album rozpocznie piosenka, albo w DH1 czy Speed jako bonusy wrzucili piosenki, które pewnie musiały ich coś ekstra kosztować. Dlatego jakkolwiek to nazwą czy Expanded, czy Complete, a jednocześnie wrzucą na płyty piosenkę, a zabraknie ilustracji pod napisy końcowe na przykład, uważam za brak konsekwencji i mały fail. Bo wg mnie w takich wydaniach jednak muzyka oryginalna powinna mieć priorytet przed piosenkami, alternate'tami innymi zazwyczaj nikomu nie potrzebnymi rzeczami. Ale nie wiem jak dokładnie było więc na razie gdybam jedynie.

ale oni te piosenki muszą wrzucać! to nie jest ich chciejstwo, przecież wiadomo że woleli by tańszym kosztem wydać, a tak koszt wydania im się podnosi.
NO CD = NO SALE
-
Templar
Póki co nie ma co się kłócić, bo opieramy się tylko na nazwach utworów, a może po prostu inny jest tym samym co End Titles i dlatego nie dawali drugi raz tego samego? 
a to inna psrawa, że nie wiem o co te kłótnie skoro nie ma klipów, a nazwać trak mogli sobie dowolnie.
NO CD = NO SALE
Przecież kojarzę z prasówek La-Li, że przy Speedzie (Billy Idol) czy Die Hard (ten raperski numer), pisali, że specjalnie dla fanów zalicenjonowali te piosenki.Adam pisze:ale oni te piosenki muszą wrzucać! to nie jest ich chciejstwo, przecież wiadomo że woleli by tańszym kosztem wydać, a tak koszt wydania im się podnosi.
PS. Jakie kłótnie?

a jak się miało dać jak płyta trwa 78:48? 
NO CD = NO SALE
no ale ponoć score ważniejszy? 
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ajajaj... kupiłbym Kevina, ale bieda w miechu 

bez obaw, przecież to będzie leżeć a leżeć. jedynka gdzie dołożyli 30 min muzy leży dalej i nawet połowa nie zeszła, a co dopiero to jak jest droższe i nie ma prawie nic muzy.
NO CD = NO SALE
Jak dla mnie adekwatna ocena...
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.