HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Dla pocieszenia powiem, że ja nie pamiętam ani ścieżki Marianelliego ani Williamsa
i żadna z nich mnie na dłuższą metę nie obchodzi. Amen.

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Jak słucham (w tej chwili) tego, to też o nich na chwilę zapominam http://www.youtube.com/watch?feature=en ... rXhCw&NR=1 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Marianellego ścieżkę to akurat nie trudno zapomnieć.
A jak chcesz wiedzieć jak brzmi "Jane Eyre" Williamsa, to puść sobie "Across the Stars". Koniec offtopa.
W ogóle widzę, że nie dość, że nikt nie czyta uważnie co piszę, to jeszcze to olewa ciepłym moczem. Toż przecież pisałem, że jest to zupełnie inne podejście do "Supermana" przez brak czerwonych majtek. Inne podejście, inny temat. I w tym wypadku, nawet gdyby kompozytorem był Bates, to nie chciałbym żadnych nawiązań do Williamsa.

W ogóle widzę, że nie dość, że nikt nie czyta uważnie co piszę, to jeszcze to olewa ciepłym moczem. Toż przecież pisałem, że jest to zupełnie inne podejście do "Supermana" przez brak czerwonych majtek. Inne podejście, inny temat. I w tym wypadku, nawet gdyby kompozytorem był Bates, to nie chciałbym żadnych nawiązań do Williamsa.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Gdyby był Bates, to by nikt tego nie chciałWawrzyniec pisze:nawet gdyby kompozytorem był Bates, to nie chciałbym żadnych nawiązań do Williamsa.

Wawrzyniec pisze:W ogóle widzę, że nie dość, że nikt nie czyta uważnie co piszę, to jeszcze to olewa ciepłym moczem. Toż przecież pisałem, że jest to zupełnie inne podejście do "Supermana" przez brak czerwonych majtek. Inne podejście, inny temat. I w tym wypadku, nawet gdyby kompozytorem był Bates, to nie chciałbym żadnych nawiązań do Williamsa.
Tutaj nie chodzi o nawiązania do Williamsa, bo są zbędne

Po muzyce Zimmera do Trylogii Mrocznego Rycerza, można mieć zarówno obawy jak i nadzieje

No ale skoro Man of Steel będzie pierwszym filmem, otwierającym uniwersum filmowe DC Comics - to może styl muzyczny kompozytora również ulegnie małym zmianom

w tym Jane Eyre bardziej słyszę nawiązania do Indiany Jonesa, niż do Across of the Stars z SW E2Wawrzyniec pisze:Marianellego ścieżkę to akurat nie trudno zapomnieć.A jak chcesz wiedzieć jak brzmi "Jane Eyre" Williamsa, to puść sobie "Across the Stars". Koniec offtopa.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A czy kiedykolwiek dałem poznać, że jest inaczej?Tomek pisze:O, czyli jednak nie będzie aż takiego bezgranicznego zaślepienia miłością dla tego projektu. Wawrzek chyba nie lubi Supermana ogólnie?

Jest mi po prostu żal, że Zimmer dał się na to namówić i pewnie już teraz rozumie w co się wpakował.

Wawrzyniec pisze:I nie tylko nie jestem zadowolony z tego angażu, gdyż Zimmer musi się pojedynkować z legendą Williamsa, co mu wiele osób z dziką przyjemnością wypomni na każdym kroku

Jedyne w co się wpakował to to: $$$$$$$$$$$.Wawrzyniec pisze:Jest mi po prostu żal, że Zimmer dał się na to namówić i pewnie już teraz rozumie w co się wpakował.

Wawrzyniec prawdopodobnie będzie musiał po premierze tego scoru zapodać sobie to i tak samo śpiewać jak Iza w refrenie - http://youtu.be/LvwxlMSeWJM?t=1m29s 

#FUCKVINYL
Sprawa oczywista, a co samego bohatera też bardzo nie lubię Supermana, najbardziej irytujący superbohater (z tych znanych rzecz jasna).Tomek pisze: Jedyne w co się wpakował to to: $$$$$$$$$$$.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale taki jest los wszystkich remake'ów, rebootów i jak ich zwą. Zresztą dla mnie to jest zawsze pójście na łatwiznę krytykując wyłącznie przez pryzmat "oryginału". Ale dziękuję bardzo, że przynajmniej Ty będziesz się trzymał od tej sytuacji z daleka.Tomek pisze:Wawrzyniec pisze:I nie tylko nie jestem zadowolony z tego angażu, gdyż Zimmer musi się pojedynkować z legendą Williamsa, co mu wiele osób z dziką przyjemnością wypomni na każdym krokuJa nim nie będę. Wypominałem to Ottmanowi i potem było mi głupio (przed samym sobą) z tego powodu
To będzie bezsensem stawiać obok siebie to co zrobił Williams, z tym co zrobi Hans.

Dla mnie to jest naprawdę ciężka sytuacja. Czuję się jak małe dziecko, pytanie przez wrednych dorosłych, "czy wolę mamę, czy tatę? Czy też młodszą, czy starszą siostrę?"

Obawiam się, że Twoja "williamsowska sztama", którą trzymasz np. z muaddbiem, będzie w przypadku nowego Supermana mocno nadszarpnięta 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Ja także stawiam odrębnie, bo sam Snyder się odcina.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To wszystko wiemy, Superman pracujący na kutrze rybackim i bez czerwonych majtek. Ale mimo wszystko Williams stworzył tak ikoniczny temat, że nawet się nie oszukuje, że dla większości będzie ciężko potraktować score Zimmera bez myślenia o dziele Williamsa. Trudno. I naturalnie moja "williamsowska sztama" zostanie można nadwyrężona, kto wie czy nie zostanę wyrzucony z partii. Jedno jest pewne. Nadciąga burza...

eeee, tam - zobaczycie, że Hansa jeszcze rejectują przed premierą