BLACK FRIDAY 2012 - DIE HARD 3 / UNTOUCHABLES / KEVIN 2

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: BLACK FRIDAY 2012 - DIE HARD 3 / UNTOUCHABLES / KEVIN 2

#106 Post autor: Bucholc Krok » sob lis 24, 2012 21:44 pm

kiedyśgrześ pisze:Pani wychowawczyni.
Obrazek
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Mefisto

#107 Post autor: Mefisto » sob lis 24, 2012 22:11 pm

Szczypior pisze:Ciekawe czy któryś z panów na muzykafilmowa.pl weźmie się za zreckowanie najnowszego Kevinka, bo tylko tam nie ma :(
?? o którym Kevinku dokładnie mówisz, bo część pierwsza w podstawowym wydaniu od dawna wisi?
Tomek pisze:Sam się zastanawiam właśnie. Tyle, że w End Credits jest przejście z Johnny'ego do takiej suspense'owej akcji potem...
wg mnie jest tak:
Holly/Celebration - telefon (jak Willis dostaje butelkę z aspiryną od Jacksona) / świętowanie ludzi Ironsa
Oh Canada - muza akcji z finałowej potyczki na helikoptery w Quebecu (nawiasem mówiąc wzięta z DH2 ;-)
Johnny (1:39) - sam temacik. Za krótkie na End Credits...
Może być jak mówisz, ale wtedy fail :(

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#108 Post autor: kiedyśgrześ » ndz lis 25, 2012 03:35 am

odnośnie DH3, już doszliście do tego co tam wcześniej wybełkotałem, z napisów na płycie jest tylko początek, tak to wygląda z tracklisty :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#109 Post autor: Tomek » ndz lis 25, 2012 08:17 am

Tyle to widzimy, i trwa 19 sekund :P

Co do napisów końcowych, to może po prostu materiał źródłowy zaginął (skoro ponoć przez kilka lat szukali źródeł)?
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#110 Post autor: kiedyśgrześ » ndz lis 25, 2012 09:09 am

OMG :!: Posłuchaj sobie do 53 sekundy jest oryginalny materiał dalej już montaż kawałków z filmu, rozumiem, że to 53 sekundy znajduję się w tym ostatnim kawałku 16 Johnny Comes Marching Home 1,39 sekundy, reszta jest zbędna, mogli to sklecić tak jak w filmie i dać, ale nie musieli, nikt tego nie nagrywał na nowo, wybełkotałem :P

http://www.youtube.com/watch?v=htdMN1ZEN7A

Edit: po przesłuchaniu, ten segment otwierając jest powtórzony na końcu z innym otwarciem, poddaję się, nie wiem o co chodzi :P środek to montowane powtórki muzyki z filmu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#111 Post autor: Tomek » ndz lis 25, 2012 12:14 pm

OK, wszystko jasne, przecież nie raz i nie dwa tak powstaje muzyka pod napisy końcowe - montowana z kilku fragmentów. Chodzi mi tylko o to, że dziwne, że jednak tego brakuje. Bo pięknie tam temat McClane'a łączy się z mocarnym, werblowym podkładem.

I tak, chodzi mi dokładnie o ten moment po 53 sekundzie :)
Obrazek

Templar

#112 Post autor: Templar » pn lis 26, 2012 03:06 am

Jeśli się nie mylę to na napisach końcowych leci właśnie "Johnny Comes Marching Home", tylko krótsze trochę niż u La-Li, następnie leci skrócone "Yankee Stadium / School and Tunnel" i to zawiera pod koniec takie drobne fragmenty "Johnny Comes Marching Home", w filmie można je właśnie usłyszeć w scenie w tunelu, a te przejście z 53 sekundy to właśnie początek tego utworu, w filmie słychać jak Zeus wybiega ze stadionu. A w 2:56 zaczyna się te rozszerzone "Johnny Comes Marching Home" znane na bootlegu jako March, ze sceny napadu na bank, czyli u La-Li to będzie "Bank Invasion". Czyli w End Titles nic nowego chyba nie ma, nic nie jest pomieszane, tylko ewentualnie lekko skrócone. Pewnie by dali, ale już miejsca im na płytach zabrakło, bo utwór trwa w sumie 7:21 :P

Mefisto

#113 Post autor: Mefisto » pn lis 26, 2012 03:32 am

nie mądrz się, tylko zmniejsz te banerki :P

Templar

#114 Post autor: Templar » pn lis 26, 2012 03:53 am

Zmniejszyłem, zadowolony? :P

A tak w ogóle obejrzałem sobie po raz już sam nie wiem który trylogię Die Hard i w sumie trójka mi się najbardziej podoba zarówno filmowo, jak i muzycznie, nie mogę się już doczekać, aż przyjdą do mnie płytki :D A jeszcze po drodze Conan i prawdopodobnie Blef Coogana, chyba rzeczywiście będę musiał skoczyć po Stoperan :mrgreen:

Mefisto

#115 Post autor: Mefisto » pn lis 26, 2012 03:58 am

Templar pisze:Zmniejszyłem, zadowolony? :P
jeszcze trochę :P

Templar

#116 Post autor: Templar » pn lis 26, 2012 04:00 am

E teraz w sumie są już tylko o 2,24% większe od Twojego banerku :P

Mefisto

#117 Post autor: Mefisto » pn lis 26, 2012 04:10 am

ale mój banerek jest jeden, jest świetny i jest manifestacją! :P

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#118 Post autor: Tomek » pn lis 26, 2012 20:20 pm

Templar pisze:Pewnie by dali, ale już miejsca im na płytach zabrakło, bo utwór trwa w sumie 7:21 :P
Nie zadowala mnie takie tłumaczenie. Na duperelowatą masę alternate'ów im starczyło i wrzucenie piosenki na początek, ale na End Title już nie? ;-)
Obrazek

Templar

#119 Post autor: Templar » pn lis 26, 2012 20:23 pm

No ale Alternaty to coś nowego, a tu jak mówię, w End Titles chyba nic nowego nie ma, tylko "Johnny Comes Marching Home" + skrócone "Yankee Stadium / School and Tunnel" + "Bank Invasion", tak przynajmniej mi się wydaje, przekonamy się jak płytka wyjdzie :P

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#120 Post autor: Tomek » wt lis 27, 2012 06:43 am

To dasz nam znać, co napiszą na ten temat w książeczce (jeśli napiszą).

Ale i tak Twoja argumentacja mnie przekonuje :P To jest Complete, więc End Title powinno było być też wrzucone. Tyle w temacie. Popatrz się jak amerykańscy fanboje się burzą jak im nie dasz pełnego kompliata - potrafią liczyć każdy brak sekundy muzyki z filmu. Przy niektórych wydaniach nawet się wściekali na kompozytora bo spróbował przedstawić im własną wizję prezentacji albumowej ;-)
Obrazek

ODPOWIEDZ