HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#1246 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 25, 2012 01:46 am

Paweł to w ogóle byłby MegaPimpem w całym towarzystwie i największym moim konkurentem. :P Jak moja młodsza siostra powiedziała paru swoim znajomym, że znajomy jej brata zna osobiście Hansa Zimmera to najpierw niedowierzanie, a potem "Respect". 8) :P

Akurat lista Templara nie jest mi straszna, gdyż nie liczy się tylko ile ma się Zimmera na last.fm, a ile w sercu. :) A po za tym zawsze jeszcze mogę zaprosić do siebie, aby pokazać moją kolekcję soundtracków. 8) :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1247 Post autor: Wojteł » ndz lis 25, 2012 01:47 am

A jak ja na uczelni powiedziałem, że znam kogoś, kto zna Zimmera, to nie wiedzieli kto to, bo to nie Doda :P kocham swoją uczelnię, naprawdę :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1248 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 25, 2012 01:49 am

Wojtek pisze:A jak ja na uczelni powiedziałem, że znam kogoś, kto zna Zimmera, to nie wiedzieli kto to, bo to nie Doda :P kocham swoją uczelnię, naprawdę :P
Ha! I jak się to ma do:
Wojtek pisze:Zimmer to jest popularny nawet u gimbazy i pana Mietka spod strójki.
:P

Templar

#1249 Post autor: Templar » ndz lis 25, 2012 01:50 am

Wawrzyniec pisze:Akurat lista Templara nie jest mi straszna, gdyż nie liczy się tylko ile ma się Zimmera na last.fm, a ile w sercu. :) A po za tym zawsze jeszcze mogę zaprosić do siebie, aby pokazać moją kolekcję soundtracków. 8) :wink:
Dlatego najlepiej to by się przydała na forum jakaś fanka scorów do gier... :mrgreen:

Wojtek pisze:A jak ja na uczelni powiedziałem, że znam kogoś, kto zna Zimmera, to nie wiedzieli kto to, bo to nie Doda :P kocham swoją uczelnię, naprawdę :P
A ja akurat pochwaliłem się kiedyś na uczelni, że słucham filmówki, okazało się, że ludziska pomimo, że nie słuchają filmówki, to sporo znanych i mniej znanych tytułów kojarzą i poprosili, abym im poprzynosił na CD trochę tej filmówki :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1250 Post autor: Wojteł » ndz lis 25, 2012 01:51 am

Wawrzyniec pisze:
Ha! I jak się to ma do:
Wojtek pisze:Zimmer to jest popularny nawet u gimbazy i pana Mietka spod strójki.
:P

Bo studenci to nie gimbaza :mrgreen:

A tak na serio, w liceum połowa mojej szkoły kojarzyła Zimmera, głównie metale, niestety, studiuję na politechnice, gdzie gusta filmowe i muzyczne studentów nawet nie wołają o pomstę do nieba, tylko leżą twarzą w błocie i pochlipują z cicha :(

Templar pisze:A ja akurat pochwaliłem się kiedyś na uczelni, że słucham filmówki, okazało się, że ludziska pomimo, że nie słuchają filmówki, to sporo znanych i mniej znanych tytułów kojarzą i poprosili, abym im poprzynosił na CD trochę tej filmówki :P

To ja tak miałem w liceum. Na uczelni te zakute inżynierskie pały nie rozróżniają filmówki od klasycznej i uparcie twierdzą, że ja słucham Bacha :roll: (który nota bene był w ich przekonaniu wirtuozem fortepianu :mrgreen: )

Templar

#1251 Post autor: Templar » ndz lis 25, 2012 01:55 am

To jakiś wyjątek od reguły, bo ja sam z WAT i mam też paru znajomych z PW i UW słuchających filmówki (wszyscy z informatyki, elektroniki albo bioinformatyki) :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1252 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 25, 2012 01:57 am

Ja kiedyś młodszej siostrze pomogłem przy referacie na lekcję muzyki. Właściwie były to dwa referaty. Trzeba było przygotować coś o muzykach, współczesnych, których się ceni, lubi itd. I właśnie ja siostrze podrzuciłem Williamsa i Zimmera. Zrobiła to ładnie z biografią, przygotowała ładne plansze z informacjami, zdjęciami itd. Plus pożyczyłem jej CD, aby puszczała muzykę. I na początku dzieciarnia (to było gimnazjum) Zimmer, Williams, dlaczego nie Justin Timberlake czy ktoś w tym stylu. Ale potem jak zaczęła puszczać utwory z Gwiezdnych wojen, Indiany Jonesa, Gladiatora itd itd itd to wszyscy zaczęli kojarzyć i było tylko "Ja to znam" "Ja to znam". Oczywiście dostała za to dwie szóstki. 8)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1253 Post autor: Wojteł » ndz lis 25, 2012 01:58 am

To ja pewnie źle trafilem, bo w mojej grupie królują jakieś gówna, które puszczane są na dyskotekach. No i jest też die hard fanboj Dody, który szczyci się tym, że tak często dostawał od niej autografy, że zna go z imienia i nazwiska, raz udało mu się ją "przypadkiem" zlapać za tyłek, a na swoim profilu na fb ma jakieś 200 jej zdjęć. W takich chwilach tęsknię nawet za lamami z RCP :P

A w ogóle my tu gadu gadu, a recka sama się nie napisze :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1254 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lis 25, 2012 01:59 am

Ja zrobiłem kiedyś referat na angielski w liceum i gazetkę szkolną (z kumplem) w podstawówce. Na angielskim omówiłem czterech kompozytorów (jedynych, jakich wtedy znałem :mrgreen: ) - Zimmera, Williamsa, Goldsmitha i Hornera.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1255 Post autor: Wojteł » ndz lis 25, 2012 02:02 am

ja na polskim zaczasow gimbazy zrobiłem referat o muzyce filmowej, żeby podwyższyć sobie ocenę na koniec roku, nauczycielce się spodobało do tego stopnia, że poprosiła o powtórzenie tego w równoległej klasie. Nie pamiętam już, czego użyłem do prezentacji, ale były Williamsy, siedmiu wspaniałych, chyba jakiś Horner, ogólnie miałem prezentować różne gatunki, więc jak dałem SW Williamsa dla reprezentacji Sci-fi, to już Goldsmitha dać nie mogłem, ze względu na ogranicenia czasowe :P

Templar

#1256 Post autor: Templar » ndz lis 25, 2012 02:02 am

Wojtek pisze:To ja pewnie źle trafilem, bo w mojej grupie królują jakieś gówna, które puszczane są na dyskotekach. No i jest też die hard fanboj Dody, który szczyci się tym, że tak często dostawał od niej autografy, że zna go z imienia i nazwiska, raz udało mu się ją "przypadkiem" zlapać za tyłek, a na swoim profilu na fb ma jakieś 200 jej zdjęć. W takich chwilach tęsknię nawet za lamami z RCP :P
No u mnie to główni ludzie słuchający dobrego metalu/rocka, ale nie tacy typowi metale, tylko ludzie wyglądający całkiem normalnie i z chęcią słuchają też innej dobrej muzy, w tym właśnie filmówki, jak im czasem coś polecę 8)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1257 Post autor: Wojteł » ndz lis 25, 2012 02:04 am

U moich znajomych metali popularny jest głównie Zimmer, ze względu na rockowe brzmienie no i jakieś Lotry, czy kompozycje do innych mainstreamowych fantasy :)

Templar

#1258 Post autor: Templar » ndz lis 25, 2012 02:05 am

Wojtek pisze:więc jak dałem SW Williamsa dla reprezentacji Sci-fi, to już Goldsmitha dać nie mogłem, ze względu na ogranicenia czasowe :P
Tak, tak, tłumacz się, my wiemy, ze nie dałeś, żeby przypadkiem nie przyćmić dokonań Williamsa :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1259 Post autor: Wojteł » ndz lis 25, 2012 02:07 am

A po co miałbym do prezentacji gatunku Sci-Fi dawać Star Treka, jak muzyka Williamsa jest sto razy bardziej znana, a sam film o wiele popularniejszy? A dwóch nie dawałem, bo mialem dać po jednym reprezentancie dla gatunku - np. Bernstein dla westernu, Horner dla melodramatu czy co to tam miało być, Goldsmitha dałem natomiast do horroru (temat z Omenu)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1260 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 25, 2012 02:08 am

Paweł Stroiński pisze:Ja zrobiłem kiedyś referat na angielski w liceum i gazetkę szkolną (z kumplem) w podstawówce. Na angielskim omówiłem czterech kompozytorów (jedynych, jakich wtedy znałem :mrgreen: ) - Zimmera, Williamsa, Goldsmitha i Hornera.
Ty znałeś czterech, a klasa pewnie zero. :P

Ja sam tak naprawdę dzięki Zimmerowi miałem 6 z muzyki na świadectwie maturalnym. Muzycznie jestem tak uzdolniony, że jak zaczynam śpiewać to wszelaka zwierzyna pada w odległości 5 km. Niestety nie zostałem obdarzony tym talentem. Ale na lekcjach muzyki zawsze byłem dobry z wiedzy, czyli kto co skomponował, oper itd. I sam pożyczyłem mojemu nauczycielowi soundtrack z "Gladiatora". I na zakończenie mój nauczyciel powiedział: "Maciek talentu muzycznego to Ty za bardzo nie masz, ale z całej klasy masz najlepszy muzyczny gust" :D

Takich miłych słów na forum od dawna nie usłyszałem. Zastanawiam się czy kiedykolwiek je usłyszałem? :mrgreen:
Templar pisze:To jakiś wyjątek od reguły, bo ja sam z WAT i mam też paru znajomych z PW i UW słuchających filmówki (wszyscy z informatyki, elektroniki albo bioinformatyki) :P
Ja tam wiem jak u mnie. Na Prawie to są sztywniacy i filmówki raczej nie słuchają. (Nie uwłaczając Markowi, który stanowi wyjątek) Na ekonomii nie wiem. Ale ode mnie z Kulturoznawstwa muzyka filmowa oj, tak przy czym często w bardzo europejskim kierunku z Tiersenami i takimi klimatami.
Ale akurat tak mieszkam, że mógłbym wyjść na ulicę i na 30 osób, które bym spytał 2/3 wiedziałyby kto to jest Hans Zimmer. Pod względem kulturowym i wizerunkowym to obok Diane Krüger, Hans Zimmer zaliczany jest do tych osób, które najlepiej reprezentują kraj na arenie światowej. 8) :D

ODPOWIEDZ