Ennio Morricone
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Ennio Morricone
Czy ja wiem. Temat świetny, kilka tracków również, ale całościowo...
chociaż czekaj, to nowe wydanie jest?
EDIT: Dobra, już wiem. Z 2008 bodajże.
Znałem tylko te wczeźniejsze, to Intradowe jakieś wyraźnie lepsze?
chociaż czekaj, to nowe wydanie jest?
EDIT: Dobra, już wiem. Z 2008 bodajże.
Znałem tylko te wczeźniejsze, to Intradowe jakieś wyraźnie lepsze?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
nie takie nowe, intrada. chyba nigdy wczesniej nie wydane na cd? Ty siedzisz w Enju, powinieneś wiezieć lepiej 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
EMI to wydało w 2001 na CD (ten sam materiał co na LP) i to wydanie znałem.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
tego nie znam - sprawdziłęm i wersja intrady ma remaster i o 16 min muzy więcej (alternatów żadnych nie ma).
serio fajny score, taki mało Enniowy
serio fajny score, taki mało Enniowy

#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
W grudniu wznowienie Księcia Pustyni z GDM, coś się tracklist różni od poprzedniego Limitu (hi hi hi), ale czas prawie taki sam

cóż by poczęli fani Ennia gdyby nie GDM - codziennie jedna pyłta wychodzi

#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Trzeba Maestra do góry podciągnąć, a jest okazja

I w sumie nie wiem, czy na tego megakulta zbierać grosiki, wszak to powtórka z rozrywki, w filmie było mniej muzy niż na płycie (oczywiście subiektywnie, na ucho) z samego album spokojnie z 15 minut niestrawnych wypełniaczy można by wywalić, a teraz będzie tego dwakroć, dodatkowo nie lubię tej fanfaronady z trzeciego i czwartego aktu, trzeba to przemyśleć

I w sumie nie wiem, czy na tego megakulta zbierać grosiki, wszak to powtórka z rozrywki, w filmie było mniej muzy niż na płycie (oczywiście subiektywnie, na ucho) z samego album spokojnie z 15 minut niestrawnych wypełniaczy można by wywalić, a teraz będzie tego dwakroć, dodatkowo nie lubię tej fanfaronady z trzeciego i czwartego aktu, trzeba to przemyśleć

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Morricone można podciągać do góry nawet bez okazji 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
15 minut? Tam tylko jeden track ("False Alarm" czy jak mu tam) mnie irytuje, reszty świetnie się słucha, nie wiem o jakich niestrawnych wypełniaczach mowa, chyba komuś się albumy pomyliły. W filmie i na płycie jest podobna ilość muzy, ktoś chyba z wyciszonym dźwiękiem oglądał.kiedyśgrześ pisze:I w sumie nie wiem, czy na tego megakulta zbierać grosiki, wszak to powtórka z rozrywki, w filmie było mniej muzy niż na płycie (oczywiście subiektywnie, na ucho) z samego album spokojnie z 15 minut niestrawnych wypełniaczy można by wywalić, a teraz będzie tego dwakroć, dodatkowo nie lubię tej fanfaronady z trzeciego i czwartego aktu, trzeba to przemyśleć![]()

A kto to w ogóle wznawia i co za extras będą?
viewtopic.php?f=17&t=2780&start=30#p163727Koper pisze:A kto to w ogóle wznawia i co za extras będą?
#FUCKVINYL
Jest jeszcze The Man with the Matches, który poza filmem średnio wypada. Ale to razem da może z 5 minut łącznieKoper pisze:15 minut? Tam tylko jeden track ("False Alarm" czy jak mu tam) mnie irytuje, reszty świetnie się słucha, nie wiem o jakich niestrawnych wypełniaczach mowa

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
nie no całego podkładu do sceny na schodach słucham od rana do wieczoraKoper pisze:15 minut? Tam tylko jeden track ("False Alarm" czy jak mu tam) mnie irytuje, reszty świetnie się słucha, nie wiem o jakich niestrawnych wypełniaczach mowa, chyba komuś się albumy pomyliły. W filmie i na płycie jest podobna ilość muzy, ktoś chyba z wyciszonym dźwiękiem oglądał.kiedyśgrześ pisze:I w sumie nie wiem, czy na tego megakulta zbierać grosiki, wszak to powtórka z rozrywki, w filmie było mniej muzy niż na płycie (oczywiście subiektywnie, na ucho) z samego album spokojnie z 15 minut niestrawnych wypełniaczy można by wywalić, a teraz będzie tego dwakroć, dodatkowo nie lubię tej fanfaronady z trzeciego i czwartego aktu, trzeba to przemyśleć![]()
![]()
A kto to w ogóle wznawia i co za extras będą?

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No wiadomo, że ten track w wydaniu płytowym wydaje się za długi, ale co byś chciał z nim zrobić? Wyrzucić? Poza tym ilustracyjnie to jest znakomite, a nie słucha się tego aż tak źle.
Nie kojarzę by w filmie było coś wartościowego, czego by zabrakło na płycie, więc pozostanę pewnie przy starym wydaniu.
O, ja pierdolę, ale atrakcja. Edelman. Ten będzie po Ennio aranżacje poprawiał...the unused song performed by Randy Edelman that was based on the love theme from the film

Nie kojarzę by w filmie było coś wartościowego, czego by zabrakło na płycie, więc pozostanę pewnie przy starym wydaniu.