RAMIN DJAWADI - PERSON OF INTEREST / RED DAWN
Re: RAMIN DJAWADI - PERSON OF INTEREST / RED DAWN / PACIFIC
Ostatnio pochwaliłem Ramina, że wszedł na solidny trójkowy poziom, ale po tym Person i Red Dawn, dochodzę do wniosku, że chyba się nieco pośpieszyłem 

słuchałeś tego Reda? w sumie sam nie wiem co myśleć do końca, bo tu mamy chyba najwięcej spokojnych kawałków u niego 

#FUCKVINYL
Trochę w streamie co ciekawiej nazwane kawałki i mnie to odrzuciło, a po Twoim poście widzę, że nie ma co tracić na to więcej czasu, bo liczyłem tu tylko na kawałki na poziomie "Get To The Trunk"Adam pisze:słuchałeś tego Reda? w sumie sam nie wiem co myśleć do końca, bo tu mamy chyba najwięcej spokojnych kawałków u niego

nie no, przesłuchać musisz. to jest inny Djawad 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
E tam nie jest źle. Jeden rok 4 score'y 2 OK, 2 słabe, albo takie sobie.Mystery pisze:Ostatnio pochwaliłem Ramina, że wszedł na solidny trójkowy poziom, ale po tym Person i Red Dawn, dochodzę do wniosku, że chyba się nieco pośpieszyłem
#WinaHansa #IStandByDaenerys
jakby to kogoś interesowało to Red Dawn to najładniej wydany Djawadi - książeczka aż 16 stron.
#FUCKVINYL
Nie wiem czy to kogoś interesuje
No ale jak nie ma o czym gadać (muzyka), to można i reklamować wydanie książeczką... 
Przecież to było do przewidzenia od momentu kiedy to ogłoszono, że to będzie muzyczna padlina. Czekamy na "Pacific Rim"? I po co. Przecież to będzie równie denny dyskurs z współczesnej muzyki hollywoodzkiej w klimatach s-f/fantasy/adventure, przemieloną przez RCP-maszynkę do zabijania muzyki filmowej.

Przecież to było do przewidzenia od momentu kiedy to ogłoszono, że to będzie muzyczna padlina. Czekamy na "Pacific Rim"? I po co. Przecież to będzie równie denny dyskurs z współczesnej muzyki hollywoodzkiej w klimatach s-f/fantasy/adventure, przemieloną przez RCP-maszynkę do zabijania muzyki filmowej.

jednak co innego epic failowy filmik Red Dawn z gównażeryjną obsadą, którego premierę przesuwali 3 razy z czego zrobiła się w sumie prawie 1,5 roczna obsuwa, a co innego wysokobudżetowy blockbuster uznanego reżysera. stąd przy Pacific Rim wymagać będziemy więcej. jakbym miał wychodzić z założenia że coś niby wiadomo, to bym prawie niczego nie słuchał i musiał być Pawłem i jego zamiłowaniem do lat 80
Red Dawn odhaczone i tyle. wracać nie będzie do czego.

#FUCKVINYL
Trzymamy Cię za słowo!Adam pisze:stąd przy Pacific Rim wymagać będziemy więcej.

szeroki uśmiech nie był potrzebny, bo jak Djawad da plamę to go równo podsumowuję jak na załączonym wczoraj przykładzie 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja akurat sądzę, że "Pacific Rim" będzie w porządku. Tematy, choć proste to jednak Djawadi potrafi pisać i sądzę, że jak się przyłoży to da radę. Akurat orkiestra, elektronika i gitary elektryczne pasują mi do tego projektu.
Liczę na Djawadiego.
Liczę na Djawadiego.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
A del Toro robi też grę inSANE, ciekawe czy wciąganie Djawadiego też do tego projektu, skoro jest tak wielkim jego fanem 

Rozumiem, że zastąpisz mnie godnie wtedy (w wieszniu psów) ?Adam pisze:szeroki uśmiech nie był potrzebny, bo jak Djawad da plamę to go równo podsumowuję jak na załączonym wczoraj przykładzie

Wawrzek, znowu?Wawrzyniec pisze:Ja akurat sądzę, że "Pacific Rim" będzie w porządku. Tematy, choć proste to jednak Djawadi potrafi pisać i sądzę, że jak się przyłoży to da radę. Akurat orkiestra, elektronika i gitary elektryczne pasują mi do tego projektu.
Liczę na Djawadiego.
Opis fabuły za filmwebem: "Ocean Spokojny kryje w sobie wiele tajemnic, lecz nikt się nie spodziewał, że na jego dnie, znajduje się zagadkowy, prowadzący do innego wymiaru portal. Pod koniec 2012 roku z portalu wyłaniają się ogromnych rozmiarów potwory, które niszczą przybrzeżne miasta i rozpoczynają niszczycielską wędrówkę w głąb lądu, pozostawiając po sobie jedynie zgliszcza. W celu pokonania niebezpieczeństwa, wojsko rozpoczyna pracę nad programem "Jaeger", mającym na celu stworzenie gigantycznych mechów bojowych, które operowane przez pary pilotów, będą w stanie pokonać bestie."
Elektronika i gitary elektryczne pasują Ci do tego projektu (i orkiestra, której pewnie nie zauważysz nawet w nagraniu, bo będzie tak zmiksowana)? Naprawdę? Naprawdę tak mało się teraz wymaga? Przecież Ty się prosisz wprost o Transformer-score. Rozumiem przeciętengo popcorno-żercę, który ma gdzieś muzykę, ale jeżeli fan muzyki filmowej ma tylko takie (masakrycznie wtórne/niskie) wymagania, to Wawrzek, tak jak Ci pisałem kiedyś - drżę o przyszłe pokolenia fanów filmówki i o ten gatunek...

masz wybiórczą pamięćTomek pisze:Rozumiem, że zastąpisz mnie godnie wtedy (w wieszniu psów) ?Tym też trzymam Cię za słowo.

za późnodrżę o przyszłe pokolenia fanów filmówki i o ten gatunek...

#FUCKVINYL
No i przesłuchałem, nie jest to złe, ale dobre też nie jest, poza paromo bardziej to przebojowymi fragmentami (Follow The Wires, A Marine And His Rifle, Finale) całość przelatuje pozostawiając słuchacza obojętnym. No i nie przesadzałbym, że tak dużo tu wolniejszego grania, bo jednak to akcją score ten stoi. 3 na szynach niech będzieAdam pisze:Red Dawn przesłuchane - płyta za długa, jakieś pomysły są, ale wszystko ginie jak zwykle w tym samym Djawadowym klimacie. o dziwo dużo spokojnego grania. Szkoda bo płyta do zapomnienia a traku typu Get To The Trunk nie uświadczymy - no ale film biedny to i się Ramin nie wysilił - szkoda bo chyba bardziej ambitne lub nietypowe produkcje go zmuszają do większego wytężenia klikania w protoolsie. takie 2,5/5 może w porywach. czekamy na Pacific Rim, tam nie będzie przebacz.