Rise of the Guardians - Alexandre Desplat
-
hp_gof
Re: Rise of the Guardians - Alexandre Desplat
No to się Olo zaczyna poważnie promować
Coraz więcej wywiadów... Nawet załączali mini kawałek z sesji nagraniowej, choć w sumie słaby. Kurczę, czekam na jakiś oficjalny dodatek o muzyce od Dreamworksa!!!
Mimo magicznych klimatów, świetnych tematów czy absolutnie fantastycznego wykonania, mam pewien problem z tą ścieżką. Mianowicie nie potrafię na dobre wejść w interakcję z tą muzyką, ciężko mi się w niej odnaleźć i nie odczuwam tego flow, tej opowiadanej historii, toteż nie za dobrze mi się tej ścieżki Desplata słucha i nie czerpie takiej przyjemności, która pozwalała by mi nie doczekać się kolejnych pełnych odsłuchów na które po prostu nie mam za wielkiej ochoty, co ze scorem aspirującym do miana jednego z najlepszych w tym roku nie powinno mieć raczej miejsca, acz sądzę, że podobnie jak w przypadku "Odlotu" film może rozwiać te wszelkie wątpliwości. Mimo tego, jednak za takie pełne pomysłowości epickie granie z jajem i kawałki jak Calling The Guardians, Tooth Collection, Jack & Sandman czy Easter, mocna czwóreczka się należy. Dużo wrażeń, mniej emocji.
-
hp_gof
Nie może się wszystkim podobać. W końcu to Desplat 
Nie no mi się podoba, w końcu to Desplathp_gof pisze:Nie może się wszystkim podobać. W końcu to Desplat
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
I teraz wszyscy uznają za rozczarowanie rokuhp_gof pisze:A poza tym mówię o moim szczebiotaniu - jaki to genialny score, w co dużo osób chciało chyba uwierzyć
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Mefisto
AMENMystery pisze:Mimo magicznych klimatów, świetnych tematów czy absolutnie fantastycznego wykonania, mam pewien problem z tą ścieżką. Mianowicie nie potrafię na dobre wejść w interakcję z tą muzyką, ciężko mi się w niej odnaleźć i nie odczuwam tego flow, tej opowiadanej historii, toteż nie za dobrze mi się tej ścieżki Desplata słucha i nie czerpie takiej przyjemności, która pozwalała by mi nie doczekać się kolejnych pełnych odsłuchów na które po prostu nie mam za wielkiej ochoty, co ze scorem aspirującym do miana jednego z najlepszych w tym roku nie powinno mieć raczej miejsca, acz sądzę, że podobnie jak w przypadku "Odlotu" film może rozwiać te wszelkie wątpliwości. Mimo tego, jednak za takie pełne pomysłowości epickie granie z jajem i kawałki jak Calling The Guardians, Tooth Collection, Jack & Sandman czy Easter, mocna czwóreczka się należy. Dużo wrażeń, mniej emocji.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja niestety jestem zawiedziony. Naprawdę liczyłem na coś innego. A otrzymałem technicznie bezbłędny, ale suchy score z jedną fanfarą i ukrytym tematem głównym i okropną piosenką. Przykro mi hp_gof, naprawdę bardzo mi przykro i najmocniej przepraszam.Koper pisze:I teraz wszyscy uznają za rozczarowanie rokuhp_gof pisze:A poza tym mówię o moim szczebiotaniu - jaki to genialny score, w co dużo osób chciało chyba uwierzyć
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wiem. Jestem świadom, swoich słów i czynów i jestem gotów ponieść tego należyte konsekwencje.
-
hp_gof
Jak tak piszecie, że jesteście zawiedzeni, to robicie krzywdę Desplatowi, bo to brzmi, jakby popełnił EPIC FAIL, podczas gdy możecie mówić co chcecie, ale to bardzo dobry score jest
A że nie w waszym zakresie wrażliwości, to już Wasz problem
I nie musisz na każdym kroku przepraszać, że żyjesz, Wawrzyniec 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
hp_gof Nie do końca rozumiesz. Zresztą ten problem pojawiał się już wiele razy, także w ankietach filmmusic.pl gdzie wybierano Rozczarowania Roku i najczęściej nominowane były score'y złe i takie wygrywały. A rozczarowaniem nie zawsze muszą być totalnie słabe prace. Rozczarować można się czymś na co się bardzo czekało i wobec czego miało się wielkie oczekiwania. I w sumie po wertowaniu tego tematu, tak mój balon oczekiwań urósł do wielkości długu Grecji. Potem jeszcze pojawiły się teksty, że to "w stylu Williamsa" czy coś w tym stylu. I wtedy moje oczekiwania osiągnęły kosmiczny wymiar
I koniec już znamy...
To jest dobry score, nie więcej, nie mniej. Tylko ja liczyłem na geniusza.
I koniec już znamy...
To jest dobry score, nie więcej, nie mniej. Tylko ja liczyłem na geniusza.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ehh, ze 20 stron temu to napisałem, a teraz dopiero co drugi wychodzi zza krzaka, że coś tu nie halo, no nie halokiedyśgrześ pisze:Cóż, średnio mi się to podoba i to tyle
Moonrise Kingdom znacznie lepsze
-
Mefisto
Było tak nie hajpować, że urywa dupę, że najlepszy Desplat i inne pierdoły, to może inaczej by się to skończyło. A tak przesłuchałem i zieeeew - o to tyle krzyku?hp_gof pisze:Jak tak piszecie, że jesteście zawiedzeni, to robicie krzywdę Desplatowi, bo to brzmi, jakby popełnił EPIC FAIL
-
hp_gof
No proszę Cię, tylko nie "ziew"Mefisto pisze:Było tak nie hajpować, że urywa dupę, że najlepszy Desplat i inne pierdoły, to może inaczej by się to skończyło. A tak przesłuchałem i zieeeew - o to tyle krzyku?hp_gof pisze:Jak tak piszecie, że jesteście zawiedzeni, to robicie krzywdę Desplatowi, bo to brzmi, jakby popełnił EPIC FAIL
-
hp_gof
Kolejny klip: duuużo muzyki.
http://www.youtube.com/watch?v=fZZ76cYMWgo&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=fZZ76cYMWgo&feature=plcp