Ennio Morricone
Re: Ennio Morricone
Ja uważam, że arcydziełem nie są Szczęki (zapewne gdybym oglądał to 30 lat temu to zrobiłoby to mnie większe wrażenie). Koper chyba z resztą też. Nie mniej uważam, że to bardzo dobry film. 7,5/10.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No cóż, dla mnie Orca to jest filmowy koszmarek, istne okropieństwo. Ale z uwagi na to, co pisał Koper o kultowości tego filmu, jestem w stanie zrozumieć, dlaczego chłopaki go lubią.
Oczywiście muzyka to zupełnie inna, wspaniała bajka.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Koniec z tą rybą
Obejrzałem na Tubie Wilka, no lepsza ta muza niż ją zapamiętałem z przeszłości, z jednej strony standardowa do bólu liryka Enrike, standardowa, acz urodziwa, z drugiej ten horrorowo–suspensowy nastrój… boski
o blasze imitującej wycie wilkołaka (nie pamiętam jak takie rozwiązania się w muzie nazywają) już nie wspomnę, trzeba sięgnąć na półkę, nie słuchałem tej płyty milion lat

Kiedyś myślałem o założeniu tematu w stylu, koła przyjaciół muzyki Ennio MorriconeKoper pisze:Ja zawsze chętny do dyskutowania. Ennio tyle scorów popełnił, że choć się staram ze wszystkim zaznajomić choćby pobieżnie to i tak spore braki mam, więc na wszelkie zachęty i opinie o mało znanych dziełach jestem otwarty.

Ennio nigdy nie sfailował przy znanych filmach, co czasem mu się zdarzyło przy tych mniej znanych produkcjach.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To już zależy co uważamy za "znane produkcje"? Temat "Pasusu" z "Exorcist II" zaliczam do jednych z najbardziej popieprzonych tematów w historii kina. Ale sam film był dziwaczny, więc może po prostu Morricone wczuł się za bardzo w klimat.Kaonashi pisze:Ennio nigdy nie sfailował przy znanych filmach, co czasem mu się zdarzyło przy tych mniej znanych produkcjach.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Skoro o Egzorcyście II mowa to mamy świetne Regan's Theme.
Prawda? Nie to, co SinisterWawrzyniec pisze: To już zależy co uważamy za "znane produkcje"? Temat "Pasusu" z "Exorcist II" zaliczam do jednych z najbardziej popieprzonych tematów w historii kina.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hej, popieprzony nie oznacza od razu zły.
Ale naprawdę jest to śmieszna melodia i komiczny chór. 
W ogóle co to za nazwa dla demona jak Pasusu? Brzmi bardziej jak imię dla psa.
Nie, cały drugi Ezgorcysta jest komiczny, więc aż tak bardzo nie winię Morricone za tę muzykę, która jest miejscami popieprzona. 

W ogóle co to za nazwa dla demona jak Pasusu? Brzmi bardziej jak imię dla psa.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To prawda. Ja niestety już kilka mniej znanych prac opisałem w formie recenzji, więc jakoś nie chciałbym się powtarzać.Mystery pisze:Kiedyś myślałem o założeniu tematu w stylu, koła przyjaciół muzyki Ennio MorriconePowstałaby lista chętnych i po kolei, co jakiś czas, każdy uczestnik zabawy opisywałby krótko jakiś mało znany score Maestro. Zapodawał najlepszy temat, utwór, napisał czy score jest warty świeczki czy też do kosza, co stanowiło by przydatne wskazówki dla innych zainteresowanych, bo jak wiadomo, życie jest za krótkie by poznać każdego Ennia, a nawet najbardziej nieznane i anonimowe jego prace mogą nieść ze sobą coś wartego poznania

Dziś w ramach przypomnienia zapuściłem sobie to cudeńko:
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=751
Warto to przesłuchać już choćby dla znakomitego utworu otwierającego, niemniej i w dalszej części znajdzie się sporo znakomitych kawałków.
Akurat ze "Szczękami 3" to wygrywa nawet "Piranha II" CameronaSzczypior pisze:Orka wygrywa tylko ze Szczękami 3 i 4.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie offtopić tym okropnym filmem w tym temacie. Już wolę porozmawiać o Pasusu.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
AmenWawrzyniec pisze:Nie offtopić tym okropnym filmem w tym temacie.
Wszystko co trzeba było powiedzieć o "Szczękach 3" już zostało powiedziane, a nawet za dużo.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Moim zdaniem każdy by chętnie obejrzał w IMAX tą odgryzioną rękę jeszcze raz, ale ok. koniec z rybami
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To już wolę kolejną Piranhę 3D 
Ale skoro jesteśmy przy tematyce morskiej, to z Ennio poza "Orką" proponuję ten interesujący OST:
http://www.youtube.com/watch?v=yxgdD2oasik

Ale skoro jesteśmy przy tematyce morskiej, to z Ennio poza "Orką" proponuję ten interesujący OST:
http://www.youtube.com/watch?v=yxgdD2oasik