MYCHAEL DANNA - LIFE OF PI (2012)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: MYCHAEL DANNA - LIFE OF PI (2012)
Jakiś producent rzucił, że Zimmer miał w ogóle robić film w Bollywood, ale Hans mi osobiście powiedział, że to tylko, by zwrócili na film uwagę, bo nikt z nim nawet nie rozmawiał 

tak jak zawszeTomek pisze:Ja czekam, aż prędzej czy później, Zimmer trafi na projekt, który będzie miał coś wspólnego z Indiami. Ciekawe jak przełkniesz to...?

#FUCKVINYL
Jak często z nim rozmawiasz?Paweł Stroiński pisze:Jakiś producent rzucił, że Zimmer miał w ogóle robić film w Bollywood, ale Hans mi osobiście powiedział, że to tylko, by zwrócili na film uwagę, bo nikt z nim nawet nie rozmawiał
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nic takiego nie napisałem. A po za tym proszę nie offtopić tutaj Zimmerem, gdyż i tak potem będzie na mnie, że ferment sieję na forum.Adam pisze:tak jak zawszeTomek pisze:Ja czekam, aż prędzej czy później, Zimmer trafi na projekt, który będzie miał coś wspólnego z Indiami. Ciekawe jak przełkniesz to...?jak okazało się że Zimmer robi score do Supermena to nagle Wawrzyniec napisał że go ten projekt nie interesuje
Jak będzie miał coś hinduskiego to wtedy będe się tym martwił. Podziękowania w książeczce do TDKR jakoś przebolałem, więc nie martwcie się o mnie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hej, ja np. z Markiem, czy Tomkiem lubię się wspólnie napić i pogadać, mimo że po za Williamsem mamy trochę różne gusta i oczekiwania muzyki filmowej.
A po za tym co mi do tego z kim zadaje się Hans Zimmer?
Koniec offtopa.

A po za tym co mi do tego z kim zadaje się Hans Zimmer?

Koniec offtopa.
Wawrzyniec pisze:A po za tym co mi do tego z kim zadaje się Hans Zimmer?
Wawrzyniec pisze:Podziękowania w książeczce do TDKR jakoś przebolałem, więc nie martwcie się o mnie.

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Telefonicznie 3 razy, dwa razy na żywo, kilkadziesiąt razy na czacie FB. Jak się pojawi i mam coś do powiedzenia, to mu mówię.Kaonashi pisze:Jak często z nim rozmawiasz?Paweł Stroiński pisze:Jakiś producent rzucił, że Zimmer miał w ogóle robić film w Bollywood, ale Hans mi osobiście powiedział, że to tylko, by zwrócili na film uwagę, bo nikt z nim nawet nie rozmawiał
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jeremy Soule w 2009 roku skomponował muzykę dla takiej oto krótkiej animacji stworzonej przez grupę studentów:Tomek pisze:Ja czekam, aż prędzej czy później, Zimmer trafi na projekt, który będzie miał coś wspólnego z Indiami. Ciekawe jak przełkniesz to...?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... G5ZQl910#!
Jest hindusko, ale granica kiczu i remizowości muzyki nie została przekroczona, więc jest dobrze i spokojnie to przeżyłem, a nawet zalajkowałem na Facebooku.

płyta =
Piękny, wyjątkowo hindusko i etniczno brzmiący score. Są cymbały i góralskie flety jak u Lorenca, wrzeszczące mniej lub bardziej muezziny czy inne kitajce, bębenki i perkusjonalia, jakieś bałałajki, piękna liryka w stylu klasycznego Barryego czy Delerue, anielskie wokalizy... płyta wcale mnie nie nużyła, i z powodzeniem może być traktowana jako muzyka kontemplacyjna. Herbatka z dzikiej róży, kadzidełka, do tego kawałek szarlotki a na deser bonio - lepiej być nie może
To co zalążkowo zrobił na początku roku Newman w Marigoldzie, tutaj zostało rozwinięte w sposób poważny, mniej rozrywkowy, czasem dramatyczny i zdecydowanie bardziej dostojny. Nie wiem jak z oryginalnością, bo takich scorów nie znam za dużo, ale score ląduje w moim Top10 z całościowego Top 20. Danna at his best
choć Camelot dla mnie bardziej słuchalny, bo charakter muzyki i ciężar gatunkowy mniej poważny. 4,5/5. Ordered 
a tutaj (niestety bez Danny): SoundWorks Collection - The Sound of The Life Of Pi (1080p) - http://vimeo.com/53933422
The SoundWorks Collection talks with the sound and picture team behind Director Ang Lee’s newest film, “Life of Pi”. Interviews include Phil Stockton (Supervising Sound Editor), Tim Squyres (Picture Editor), Doug Hemphill (Sound Re-recording Mixer), Ron Bartlett (Sound Re-recording Mixer), and Erich Stratmann (Music Editor).

Piękny, wyjątkowo hindusko i etniczno brzmiący score. Są cymbały i góralskie flety jak u Lorenca, wrzeszczące mniej lub bardziej muezziny czy inne kitajce, bębenki i perkusjonalia, jakieś bałałajki, piękna liryka w stylu klasycznego Barryego czy Delerue, anielskie wokalizy... płyta wcale mnie nie nużyła, i z powodzeniem może być traktowana jako muzyka kontemplacyjna. Herbatka z dzikiej róży, kadzidełka, do tego kawałek szarlotki a na deser bonio - lepiej być nie może

a tutaj (niestety bez Danny): SoundWorks Collection - The Sound of The Life Of Pi (1080p) - http://vimeo.com/53933422
The SoundWorks Collection talks with the sound and picture team behind Director Ang Lee’s newest film, “Life of Pi”. Interviews include Phil Stockton (Supervising Sound Editor), Tim Squyres (Picture Editor), Doug Hemphill (Sound Re-recording Mixer), Ron Bartlett (Sound Re-recording Mixer), and Erich Stratmann (Music Editor).
#FUCKVINYL
Tu jest Danna:a tutaj (niestety bez Danny): SoundWorks Collection - The Sound of The Life Of Pi (1080p) - http://vimeo.com/53933422
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... BTI#t=216s
thx.. znów miałem nosa zakładając temat
poguglowałem i Danna ma za żonkę prawdziwą hindi
i ją nawet na scorach zatrudnia, nieźle

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ciekawe czy drugiego Danny, żona to też hinduska?
Score, zapowiada się ładnie. Wczoraj jeszcze raz przed "Cloud Atlas" leciał trailer "Life of Pi" i podtrzymuję, że kiczem wali niesamowitym z ekranu, ale muzyka może z tego wyjść ładna.

Score, zapowiada się ładnie. Wczoraj jeszcze raz przed "Cloud Atlas" leciał trailer "Life of Pi" i podtrzymuję, że kiczem wali niesamowitym z ekranu, ale muzyka może z tego wyjść ładna.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Score nie znałem, ale zdjęcie żony zachęciło mnie do sięgnięcia.
Zawsze to jakiś argument...
Zawsze to jakiś argument...