Ale w tej tematyce skecz Emerytura i Sklep jednak niedościgniony.
Chodzi o tego co co miesiąc z wieńcem przychodzi?Bucholc Krok pisze:A co do faceta to jakiś pajac.
Nie za często kolega odwiedza biuro poselskie pana Suskiego?Templar pisze:No rzeczywiście, tylko 100zł mandatu to skandal, takiemu debilowi to trzeba było wlepić kilka razy więcej.
"Odpowiedzią jest dzisiejsze zatrzymanie mnie. Nie zrobiłem nic złego. Założyłem w internecie wydarzenie, na którym opisałem swoje zamiary"
Skąd tacy kretyni się biorą? Kaczyński też pewnie co miesiąc zakłada wydarzenie na facebooku, bo przecież wiadomo, że tak to się robi, a nie poprzez składanie wniosku o zorganizowanie zgromadzenia publicznego...
Ponawiam pytanie. Jak jedna osoba może stanowić zgromadzenie??Templar pisze:Za samą próbę zorganizowania nielegalnego zgromadzenia
poza czym? Poza stanowieniem JEDNOOSOBOWEGO ZGROMADZENIA?Templar pisze:poza tym
Przecież z artykułu wynika, że nic nie robił.Templar pisze:koleś zakłócał inne zgromadzenie i bez tłumaczeń, że nic nie robił.
Gazeta Polska na pewno robiła.Templar pisze:Jak była parada równości paru gości też tylko sobie chodziło w koszulkach "zakaz pedałowania" nic przy tym nie mówiąc to ich zatrzymali i jeszcze przed sądem postawili, a nie tylko mandat dali, ale wtedy jakoś nikt afery nie robił, a tutaj ta sama sytuacja..
No właśnie wszystko było OK, tak samo tutaj, zgromadzenie publiczne to trochę taka zamknięta impreza, niby każdy może się dołączyć, ale jak ktoś lata z koszulkami albo z maskami, które się nie podobają innym uczestnikom to zakłóca to zgromadzenie i nie ma znaczenia, że prawo nie zabrania takiej koszulki nosić, może sobie w niej chodzi kilkadziesiąt metrów od zgromadzenia, ale już pomiędzy uczestnikami nieKoper pisze:Poza tym jeśli było paru, to już mogli faktycznie stanowić zgromadzenie.
Ale jeśliby faktycznie tylko chodzili w okół to nie powinni być aresztowani etc. Nie znam jednak sprawy, więc nie wypowiadam się.
Napisał, że ubierze maskę konia i zapraszał, żeby przyszli wraz z nim w maskach, czy zapraszał, żeby przyszli popatrzeć jak będzie w tej masce stał? To różnica.Templar pisze:Koleś zrobił wydarzenie na FB i ludzi zapraszał