Howard Shore - Hobbit
-
hp_gof
Re: Howard Shore - Hobbit
Może to i jest trochę wtórne, ale dobrze się słucha i jednak to dobra praca. Klipy były niemiarodajne. W filmie oczywiście wypadnie miodzio, to jest pewne.
Prince Charles na planie Hobbita - http://deser.pl/deser/1,111858,12852611.html
NO CD = NO SALE
Ależ on zdziadział.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Wtórne niesamowicie, ale też nie spodziewałem się zbyt dużo nowego materiału. Miała być dobrze słuchalna kontynuacja brzmienia LOTRa i to się kompozytorowi udało, za co mu cześć i chwała. Nie pozostaje mi nic innego jak zaopatrzyć się w edycję rozszerzoną i z niecierpliwością czekać 3 lata na Complete Recordings, o ile takie w ogóle wyjdą, bo wydanie standardowej ścieżki w takiej, a nie innej formie by na to nie wskazywało, ale kasa sama się przecież nie natrzepie.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tyle, że w całym ok. 60-cio minutowym " Lincolnie " jest więcej tematów, niż w prawie dwugodzinnym " Hobbicie "?Adam pisze: będzie drugi zawód po lincolnie.
największą wadą muzyki z " hobbita " jest brak świeżości, nowości, nowych tematów - i nie chodzi tu tylko o oryginalność - Horner w FGG ściąga przynajmniej z kilku prac, Skore robi dokładnie to samo, co Zimmer w przypadku Batmanów Nolana - kontynuuje brzmienie, tylko że z tej perspektywy " Hobbit " nie jawi się nam jako autonomiczna praca, tylko jako kontynuacja WP a przecież powinno być odwrotnie ( choć to nie możliwe ze względu na to, że WP był pierwszy ) - szkoda, że Shore nie podszedł do tego tak, jak Williams do " Mrocznego Widma ", gdzie jest masa nowego materiału a powtórek jest niewiele.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Ghostek pisze:Już 3 razy całość przesłuchałem
Mi się nawet klipów nie chciało słuchać
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Jest już do pobrania 320 kb - pisać na PW
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Ale podzielone?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.