Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: Hans Zimmer

#241 Post autor: Wojteł » wt lis 13, 2012 20:32 pm

Bo widzisz, Wawrzek jest "wszechstronny", jak to ujął :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#242 Post autor: Wojteł » wt lis 13, 2012 20:34 pm

Wawrzyniec pisze:a jedna z głównych bohaterek śmieje się ze śmierci niewinnych osób. :?
No i? Jak lecą żarty o Zimnym Lechu to Ci to jakoś nie przeszkadza :P
Wawrzyniec pisze:Zdjęcia kręcili na samym Nürburgringu! 8)
http://www.youtube.com/watch?v=y5T96LHnEWw
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#243 Post autor: Templar » wt lis 13, 2012 20:35 pm

To Wawrzek zapuść sobie lepiej to:

https://itunes.apple.com/us/album/gran- ... d407498133

8)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#244 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 13, 2012 20:35 pm

Wojtek pisze:
Wawrzyniec pisze:a jedna z głównych bohaterek śmieje się ze śmierci niewinnych osób. :?
No i? Jak lecą żarty o Zimnym Lechu to Ci to jakoś nie przeszkadza :P
Yyy... Jestem wszechstronny? :mrgreen:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Mefisto

#245 Post autor: Mefisto » śr lis 14, 2012 03:29 am

ejże, co to za offtop w temacie o Cimerze?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#246 Post autor: Adam » śr lis 14, 2012 09:12 am

Wawrzyniec pisze:Ale przy "Fast Five" samochody są kiczowato-buracko stuningowane i łamią zasady fizyki,
łał. a o kim jest Rush? o Laudzie. on też złamał zasady fizyki własnie na tym torze który z takim podnieceniem podałeś wyżej i dlatego Lauda ma dziś facjatę stopioną. chcesz dalej dyskutować o łamaniu zasad fizyki? :D Koper Cię podsumował idealnie wyżej :P
Koper pisze:Przy "Fast Five" Tylera to jakoś Wawrzka nie kręciło. A dopisz do tematu nazwisko Zimmer i Wawrzek od razu lajkuje wątek. :D
a przy wyścigowych scorach w tej tematyce to niestety Brajan zawiesił poprzeczkę swoimi Fast Five i NFS bardzo wysoko. Train Heist i Fast Five Theme to jedne z najlepszych traków pościgowych ostatnich lat - i wg mnie za nie tylko nalezy się Brajanowi angaż do bonda - dołożyć do nich wejścia dęciaków z pierwszymi sekundami tematu bonda i mamy jedne z najlepszych akcyjnych traków w bondzie ever.. Apex z NFS za to też miecie, choć to zupełnie inny styl. Zimmer nie pasuje mi do filmu o F1, bo ciężko mi sobie wyobrazić by znów na siłę jak to ma w zwyczaju iść inną stylistyką od ogólnie przyjętej. Jego aktualna twórczość od paru lat to zamienny mix Batmanów i Incepcji. ale ciekawi mnie ten score, a konkretnie, to czy znów dostaniemy taki mix (imo nie będzie to pasowało do filmu nawet jak zrobią z tego dramat obyczajowy), czy się wysili na coś nowego i będzie porządny pumpin. A najbardziej do tego filmu pasowała by muza w stylu tego co zrobił Jarre do Grand Prix - mniej więcej podobne lata na ekranie, choć z dekadę wcześniej.. Ale o czymś takim to w ogóle można zapomnieć.. Nie chce mi się wierzyć że dla Zimmera ten Rush to wymarzony angaż - raczej przysługa dla znajomego rezysera w stylu niechcem ale muszem, i stawiam browar że bardziej zależy mu i przyłoży się do supermena..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#247 Post autor: Tomek » śr lis 14, 2012 11:10 am

Wawrzyniec pisze:Czy bardzo? Pewnie bym czekał. Szybkie samochodu, wyścigi, emocje, kogo to nie kręci? :) Do tego spójrzmy na obsadę, na tych aktorów świetnie dobranych. A nawet jak scenariusz zawiedzie to z taką ekipa będzie ten film na pewno stał na wysokim poziomie. I naturalnie do takiego 1 ligowego projektu pasuje 1 ligowy kompozytor jakim jest Hans Zimmer. 8)
Ciekawe, że "Days of Thunder" Cię nie kręci ;-) :P A ten opis/spostrzeżenia można idealnie też pod DoT podpasować...
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#248 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 14, 2012 18:42 pm

Oj, nie wiem czy ma sens ciągnąć dyskusję w której film o Formule 1 równacie z serią Szybcy i Wściekli. :roll:

Adam pisze:Zimmer nie pasuje mi do filmu o F1, bo ciężko mi sobie wyobrazić by znów na siłę jak to ma w zwyczaju iść inną stylistyką od ogólnie przyjętej. Jego aktualna twórczość od paru lat to zamienny mix Batmanów i Incepcji. ale ciekawi mnie ten score, a konkretnie, to czy znów dostaniemy taki mix (imo nie będzie to pasowało do filmu nawet jak zrobią z tego dramat obyczajowy), czy się wysili na coś nowego i będzie porządny pumpin. A najbardziej do tego filmu pasowała by muza w stylu tego co zrobił Jarre do Grand Prix - mniej więcej podobne lata na ekranie, choć z dekadę wcześniej.. Ale o czymś takim to w ogóle można zapomnieć.. Nie chce mi się wierzyć że dla Zimmera ten Rush to wymarzony angaż - raczej przysługa dla znajomego rezysera w stylu niechcem ale muszem, i stawiam browar że bardziej zależy mu i przyłoży się do supermena..
Nie słyszałem, żeby narzekał z powodu tego angażu? Możemy się o coś innego założyć, gdyż jestem fanem innych trunków niż piwo? :) A po za tym to chyba dobrze, że Hans jest w projekcie, w którym go nie widzisz? To daję większą motywację i możliwość wykazania się niż kolejne animacje i sequele itd.
Tomek pisze:
Wawrzyniec pisze:Czy bardzo? Pewnie bym czekał. Szybkie samochodu, wyścigi, emocje, kogo to nie kręci? :) Do tego spójrzmy na obsadę, na tych aktorów świetnie dobranych. A nawet jak scenariusz zawiedzie to z taką ekipa będzie ten film na pewno stał na wysokim poziomie. I naturalnie do takiego 1 ligowego projektu pasuje 1 ligowy kompozytor jakim jest Hans Zimmer. 8)
Ciekawe, że "Days of Thunder" Cię nie kręci ;-) :P A ten opis/spostrzeżenia można idealnie też pod DoT podpasować...
Wiesz po pierwsze to Magiczny Zimmer i jakoś wielce miłością do "Days of Thunder" nie pałam. A po za tym to film o NASCAR, czyli trzeba być raczej Amerykaninem, redneckiem, albo jak twierdzi Eric Cartman, głupim, niedorozwiniętym i biednym, aby lubić ten sport. :P

Strasznie dziwne porównania tutaj dajecie? :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#249 Post autor: Adam » śr lis 14, 2012 18:43 pm

Wawrzyniec pisze:Strasznie dziwne porównania tutaj dajecie? :?
czyżby? a kto tu neguje zaginanie praw fizyki przez Fast Five, a zaginanie praw fizyki przez Laudę, które się dla niego źle skończyło, nie neguje? :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#250 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 14, 2012 19:03 pm

Tylko właśnie wypadek Lauda miał przez prawa fizyki. W "Fast Five" w ich nie ma i dlatego bohaterowie nie giną w wypadkach, ani nie odnoszą obrażeń, tylko wyglądają jak się patrzy i prężą muskuły w koszulkach o trzy rozmiary za małych. :)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#251 Post autor: Kaonashi » śr lis 14, 2012 19:04 pm

Prawa fizyki prawami fizyki, a przecież wiadomo, że podniecasz się tym filmem, bo robi do niego Zimmer.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#252 Post autor: Adam » śr lis 14, 2012 19:04 pm

Wawrzyniec pisze:W "Fast Five" w ich nie ma i dlatego bohaterowie nie giną w wypadkach, ani nie odnoszą obrażeń, tylko wyglądają jak się patrzy i prężą muskuły w koszulkach o trzy rozmiary za małych. :)
a w Batmanach nie jest przypadkiem tak samo? :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#253 Post autor: Kaonashi » śr lis 14, 2012 19:06 pm

Odpowiedzą jest: nie ważne! HANS HANS HANS!
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#254 Post autor: Koper » śr lis 14, 2012 19:06 pm

Adam pisze:a w Batmanach nie jest przypadkiem tak samo? :D
Ale tam Zimmer muzę robi.

Chyba że mówisz o Batmanach Burtona, to one są ch*jowe, bo tam Zimmer muzy nie robi.
Ani Williams.

:mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#255 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 14, 2012 19:07 pm

Ta dyskusja sama zaczyna przeczyć prawom fizyki i logiki. Najpierw "Rush" porównujemy z "Fasti Five", teraz z "Batmanem". :? WTF?! :roll: :? :shock: :?:

ODPOWIEDZ