Czego ostatnio słuchaliście?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Czego ostatnio słuchaliście?

#2821 Post autor: Templar » czw lis 08, 2012 21:08 pm

Tutaj są te same nuty:

http://cnx.org/content/m12402/latest/

exercise 1, w rozwiązaniu jest, że pierwsza to kadencja wielka doskonała, druga plagalna ;)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2822 Post autor: kiedyśgrześ » czw lis 08, 2012 21:11 pm

czyli zakończenie słabe :P

Ps. ale dzisiaj Wawrzyniec leminguje :P najpierw zrobił z Dmowskiego rasistę, a teraz optuje za fałszywym wyborem nad jego brakiem :P
Obrazek

Mefisto

#2823 Post autor: Mefisto » czw lis 08, 2012 21:30 pm

Paweł Stroiński pisze:Wybacz, po prostu nic mnie tak nie doprowadza do szału jak rasizm...
nie ma czegoś takiego jak rasizm - jest za to tania siła robocza ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2824 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 08, 2012 21:35 pm

kiedyśgrześ pisze:Ps. ale dzisiaj Wawrzyniec leminguje :P najpierw zrobił z Dmowskiego rasistę,
Nie muszę go nim robić skoro nim jest, czy też był :P

Kod: Zaznacz cały

"Żydówka zawsze pozostanie Żydówką, Żyd - Żydem. Mają skórę inną, zapach inny, sieją zepsucie wśród narodów".
„Dziedzictwo”, 1931

:o

Ale może skończmy z polityką i ideologiami, gdyż jeszcze będzie groźnie na forum. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2825 Post autor: kiedyśgrześ » czw lis 08, 2012 21:58 pm

no ja kończę, ale z protokółem niezgodności podpisanym :P te jego przemyślenia mają pewną konkluzję, natura rzeczy ją potwierdziła niespełna dekadę później :|
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2826 Post autor: Adam » pt lis 09, 2012 08:36 am

Templar pisze:Tutaj są te same nuty:

http://cnx.org/content/m12402/latest/

exercise 1, w rozwiązaniu jest, że pierwsza to kadencja wielka doskonała, druga plagalna ;)
Templar, jesteś wielki 8) zagadka rozwiązana - mem to abstrakcyjny humor ale pasuje :D granie/gram 2 kadencje :D

a reszta tego politycznego oftopa to załamka...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2827 Post autor: kiedyśgrześ » sob lis 10, 2012 17:29 pm

Właśnie słucham tego Die Hard 2 rozszerzonego i o to chodziło :P Przez cały score Kamen zgrabnie wplata w swój materiał takty z Finlandi Sibeliusa, jej pierwszej części, rewolucyjnej, w opozycji do drugiej, bohaterskiej, którą przytoczył czysto tylko na końcu, w zasadzie Sibelius robi tu za przewodni motyw suspensowy, co oczywiście w filmie słychać i czego ni w kitę nie było słychać na oryginalnym albumie, super :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2828 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 10, 2012 22:14 pm

Skoro Adam tutaj wszedł z offtopem to i ja mogę. Już raz prosiłem o pomoc i nawet osobny temat założyłem, który odwiedziło aż 0 osób i miał aż 10 wyświetleń. W takim razie proszę jeszcze raz o pomoc. Oto część jednego z moich ulubionych seriali animowanych z dzieciństwa. Proszę o zidentyfikowanie fragmentu muzycznego od 0:36 do 0:50 minuty.

http://www.youtube.com/watch?v=w76aj9al ... ure=relmfu

Czy to fragment z jakiegoś znanego klasyka... Proszę po raz drugi o pomoc, za którą będę bardzo wdzięczny.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2829 Post autor: Adam » sob lis 10, 2012 22:16 pm

jak się na mnie powołuje :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2830 Post autor: kiedyśgrześ » ndz lis 11, 2012 00:09 am

Wawrzyniec pisze:Skoro Adam tutaj wszedł z offtopem to i ja mogę. Już raz prosiłem o pomoc i nawet osobny temat założyłem, który odwiedziło aż 0 osób i miał aż 10 wyświetleń. W takim razie proszę jeszcze raz o pomoc. Oto część jednego z moich ulubionych seriali animowanych z dzieciństwa. Proszę o zidentyfikowanie fragmentu muzycznego od 0:36 do 0:50 minuty.

http://www.youtube.com/watch?v=w76aj9al ... ure=relmfu

Czy to fragment z jakiegoś znanego klasyka... Proszę po raz drugi o pomoc, za którą będę bardzo wdzięczny.
opis pod klipem http://www.youtube.com/watch?v=t9hOmeTT8gs

EDIT: jeszcze jeden numer tego pana http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=pCW ... =endscreen
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2831 Post autor: Adam » ndz lis 11, 2012 11:29 am

Obrazek

nie słuchałem tego parę lat, wróciłem wczoraj do niej i wciąż uważam, że to moooocno przereklamowana płyta. imo kilka płyt np. Stańki ją miażdży, nie mówiąc już o jakimś majlsowym np. Kind Of Blue. ale żal sprzedawać, więc będzie się dalej kurzyć na mej półce..

Obrazek

db score i imo niedoceniany. słuchałem w zasadzie pierwszy raz tego scoru na poważnie (przy premierze było na łapu capu to przesłuchane). świetne gitary Powersa, duża symfonika i fun. monako niszczy! płyta z gatunku niezobowiązujących a takie lubię, ciut za długa, ale fajnie mi się jej słuchało 3 razy pod rząd. w sumie jakby Brajan zrobił coś podobnego w trójce to będę zadowolony bo to nie scory po których oczekuję jakichś głębi.. szkoda że tak biednie ją Debneyowi całościowo wydali (poza epicką okładką przednią!), ale sobie sprawie pod choinke, bo widze ze taniocha. no chyba że ktoś ma na dil?

Obrazek

zaskakujący score, mocno w klimatach przygodowego Dżona z lat 80. WOW! filmu jeszcze nie widziałem, ale musi robić niezłą robotę ta muza w nim.. nie wiedziałem że ten koleś potrafi takie scory pisać.. szacun dodatkowy za wrzucenie songu z Bonda i klasyk Hootiesów.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2832 Post autor: Koper » ndz lis 11, 2012 11:42 am

Song z Bonda w filmie jest śpiewany (fatalnie :P) przez głównego bohatera dla dziewczyny, a co na tej płycie oryginał robi to nie wiem. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2833 Post autor: Adam » ndz lis 11, 2012 11:50 am

aleś przyspojlerował :?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#2834 Post autor: swordfish » ndz lis 11, 2012 11:52 am

A tu ten wspomniany fragment jak kręcili zawodzenie Marka Walhberga do "Teda":

http://www.youtube.com/watch?v=2SkgaIGQWXY

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2835 Post autor: Koper » ndz lis 11, 2012 11:55 am

Adam pisze:aleś przyspojlerował :?
Spoilerować to można fabuły kryminałów, thrillerów etc. a nie "Teda" :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ