METRIC & HOWARD SHORE - COSMOPOLIS (2012)
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: METRIC & HOWARD SHORE - COSMOPOLIS (2012)
Rozbijanie utworów na czynniki byłoby mało interesujące. Wystarczyłoby trochę głębsze wejście w muzykę niż opisanie jej z zewnątrz.
A porównanie muzyki pod tym względem to Ex2 jest zdecydowanie nietrafione, bo to głównie rozrywkowy score, a w Cosmopolis znalazłoby się więcej do zanalizowania.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
powiedzmy że nie doceniłem tego scoru na początku 
tylko troszkę dziwna jest dla mnie faza powstawania tej muzy. książeczka twierdzi że Shore napisał 7 traków, a całośc płyty wykonuje, wyprogramował i nagrał Metric. nie ma nic o dyrygencie czy orkiestracji czy jakimkolwiek więcej udziałem Shora (Wawrzyniec kłamie w recce
).. tylko że za długo żyję na tym świecie żeby uwierzyć że Shore przyszedł do nich i powiedział, weźcie mi to co napisałem (zdeczka nie jego klimaty nie mówiąc o narzędziach wykonawczych) i wykonajcie i wyszło dokładnie to samo później na płycie. pewnie 3/4 roboty to zabawa kompami i flow zespołu, a Shore tutaj reklamuje projekt nazwiskiem. co niczego nie zmienia, bo nie przeszkadza mi taki marketing przy żadnym nazwisku 

tylko troszkę dziwna jest dla mnie faza powstawania tej muzy. książeczka twierdzi że Shore napisał 7 traków, a całośc płyty wykonuje, wyprogramował i nagrał Metric. nie ma nic o dyrygencie czy orkiestracji czy jakimkolwiek więcej udziałem Shora (Wawrzyniec kłamie w recce

#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale w każdym utworze słychać rękę Shore'a, bo mimo wszystko są tutaj melodie i interwały zdecydowanie dla niego charakterystyczne. Są tylko po prostu przykryte nietypową jak na Shore'a stylistyką (trzeba jednak pamięć, rock i ambient to dla niego nie pierwszyzna!). Sam zespół rzekomo co-komponował tylko piosenki i jestem jak najbardziej skłonny w to uwierzyć, bo jeśli rozbić tę muzykę na czynniki to zdecydowanie słychać, że skomponował to Kanadyjczyk. Shore to nie Zimmer jednak, pod tym względem.
Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Z wszystkim bym się zgodził, ale akurat to zdanie mogłeś sobie darować.DanielosVK pisze:Shore to nie Zimmer jednak, pod tym względem.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Najmocniej przepraszam. 

Fe.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Wreszcie widziałem ten film, jedyne co z niego zapamiętam, to We Will… We Shall… SEX
Muza spoko, jak ktoś lubi stare U2

Muza spoko, jak ktoś lubi stare U2

no ten film to do Malinek będą ochoczo nominować w tym roku z tego co czytam 

#FUCKVINYL
Wawrzek przypomniał mi o tym Cosmopolis, obejrzałem ten film jakiś czas temu, moja reakcja po obejrzeniu to tylko jeden wielki facepalm, takich głupot to już dawno nie widziałem, Zmierzch i Bitwa pod Wiedniem to przy tym świetne filmy
A co do muzyki, to 4 za muzykę w filmie w recenzji Wawrzka to chyba jeszcze większy fail niż ten z Sinisterem, bo muzyka w sumie jest słyszalna tylko na początkowych i końcowych napisach + jeszcze jeden kawałek w środku, do tego w żaden sposób nie robią wrażenia, równie dobrze można było wsadzić tam pierdyliard innych utworów, Reznora by dali z TGWDT i też by było dobrze, bida z nędzą, 2 to maks za działanie w filmie.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kompozytor i reżyser umiejętnie operują ciszą. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys