Dżon to chyba po starej znajomościAdam pisze:Dżon i Desplat się zbliżyli do oskara
Howard Shore - Hobbit
-
hp_gof
Re: Howard Shore - Hobbit
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Martwi mnie brak w tych samplach instrumentalnej wersji pieśni krasnoludów ... w ogóle liczyłem na to, że ów utwór będzie dla " Hobbita " tym, czym temat Drużyny był dla " Drużyny Pierścienia "
w ogóle, porównując muzę z DP i z Hobbita to już w DP było sporo tematów: temat Pierścienia, Shire, Mordoru, Czarnych Jeźdźców, Rivendel, Drużyny Pierścienia, Moria i świetny utwór do sceny na schodach i na moście, Lorien, chyba temat Orków Sarumana i świetna końcówka z rozbiciem Drużyny - tymczasem w Hobbicie nie słychać nawet jakiegoś wiodącego motywu ... to jest spory zawód, jak dla mnie ...
w ogóle, porównując muzę z DP i z Hobbita to już w DP było sporo tematów: temat Pierścienia, Shire, Mordoru, Czarnych Jeźdźców, Rivendel, Drużyny Pierścienia, Moria i świetny utwór do sceny na schodach i na moście, Lorien, chyba temat Orków Sarumana i świetna końcówka z rozbiciem Drużyny - tymczasem w Hobbicie nie słychać nawet jakiegoś wiodącego motywu ... to jest spory zawód, jak dla mnie ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Myślę, że nie ma co płakać zawczasu. Dostaliśmy tylko kilkudziesięciosekundowe próbki, które faktycznie nie sugerują, że praca będzie jakkolwiek oryginalna. No ale nie możemy oceniać spójności tego wszystkiego. Może się okazać, że muza będzie po prostu "płynąć", a to odgrzewanie kotletów okaże się tylko tłem jak w przypadku FGG Hornera. Osobiście ciekaw jestem tylko różnic pomiędzy edycją regularną a specjalną. Jak to będzie się w miksie prezentowało.
Jedno można już o tym wydaniu powiedzieć... Master jest lepszy niż w oficjalkach LotRów - i to słychać już po samplach w mp3!
Jedno można już o tym wydaniu powiedzieć... Master jest lepszy niż w oficjalkach LotRów - i to słychać już po samplach w mp3!

oficjalki lotrów to się nadawały na podstawkę pod kawę co najwyżej 
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie przesadzaj. Suity ładnie były skrojone, tylko w procesie masteringu coś nie zatrybiło... Chyba, że ten pokraczny master miał ukryć wszystkie błędy wynikłe z montażu. Ale tego pewnie nigdy się nie dowiemyAdam pisze:oficjalki lotrów to się nadawały na podstawkę pod kawę co najwyżej

-
Mefisto
Eee tam, ja jestem rozczarowany, że Shore nie sięgnął po gitarę elektryczną...lis23 pisze:Martwi mnie brak w tych samplach instrumentalnej wersji pieśni krasnoludów ...
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Powstaje zatem bardzo istotne pytanie...Ghostek pisze:Myślę, że nie ma co płakać zawczasu. Dostaliśmy tylko kilkudziesięciosekundowe próbki, które faktycznie nie sugerują, że praca będzie jakkolwiek oryginalna.
CZY SZOR DOSTANIE 1 ZA ORYGINALNOŚĆ?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Nie no. Szokłem z tym songiem krasnoludów. Lipa w takim razie, Shore pojedzie po temacie Finna, a od siebie doda powtórkę z LOTRa? Mam nadzieję, że nie.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
hp_gof
Strasznie "sucha" ta muzyka. Wiecie, o co mi chodzi - taka "surowa". Mało warstw, mało melodii, bardziej tapeta i ogólny klimat. Chociaż szczerze mówiąc słyszę wszystko: Zmierzch - Zaćmienie, słyszę Hugo, słyszę LOTRa, ale nie słyszę tożsamości Hobbita. I o ile taka tapeta sprawdzała się w LOTRze, to tutaj takie rozwiązanie może już po prostu nudzić. No ale wciąż to tylko pół godziny z 2 godzin muzyki, która zostanie wydana. Poza tym film i tak ze wszystkich stron usprawiedliwi tę muzykę
Czekamy 
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Ani OgrMefisto pisze:Bo to nie cebulahp_gof pisze:Mało warstw
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Auć.
Adam nie bądź aż taki brutalny to tylko klipy. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys