Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

Re: Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

#976 Post autor: Krzysiek » ndz lis 04, 2012 20:17 pm

Zawsze można było wstawić szybki lub kupić torebki wielokrotnego użytku
Teraz nie ale pisałem o innym czasie, kiedy pudełka leżały wszędzie, gdzie tylko było miejsce

Kod: Zaznacz cały

Z muzyką nie ma takiego problemu. Włącza się i leci w tle nie absorbując całej uwagi
Szacunek, jeśli masz taką akustykę w mieszkaniu, że puszczając coś z muzy na przyswajalnej dla sąsiadów głośności, słyszysz ją dokładnie w innym pomieszczeniu.

Kod: Zaznacz cały

...czego właściwie film wymaga
czyli nie oglądąć filmów? ja częściej wracam do staroci niż mam czas na nowości

Templar

#977 Post autor: Templar » ndz lis 04, 2012 20:20 pm

Krzysiek pisze:Czytając Wasze wypowiedzi można dojść do wniosku, że jak ktoś posiada więcej niż 100-200 sztuk płyt, to już jest wielki problem z umiejscowieniem tego. U mnie miejsce na oryginały DVD skończyło się przy ok 700 sztukach, co nie oznacza, że jeszcze gdzieś indziej nie daje się upchać jakiejś płyty na Blu. A kiedyś nie miałem takiego luksusu i też można było wszystko utrzymać (płyt wtedy dużo więcej). Jedyna ówczesna niedogodność to kurz zbierający sie na pudełkach.
To chyba masz jednak duże mieszkanie, albo nie masz jeszcze kilku innych osób w domu :P

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#978 Post autor: Krzysiek » ndz lis 04, 2012 20:49 pm

Duże tzn. jakie? 2 pokoje i te płyty na zdjęciach zajmują dwie szafki robione na zamówienie a całość nie jest tak ogromna jakby się wydawało. 700 DVD naprawdę nie zajmuje pół mieszkania. Kiedyś było tego chyba coś ok 1tys (dodatkowo płyty i gry młodszego brata) a jak pisałem dało się wszystko pomieścić (+ jeszcze Cdki, czasopisma i ogrom książek) w jednym małym pokoiku.
jak się chce to się da, tylko później trudniej coś znaleźć. A w szafkach czy stojakach ładniej się prezentuje, mniej kurzy i mniej miejsca zajmują

Mefisto

#979 Post autor: Mefisto » ndz lis 04, 2012 21:23 pm

Ghostek pisze:Zawsze podziwiałem osoby zbierające płyty DVD i Blu na potęgę. W końcu ile z tego potem po raz drugi, trzeci (już nie mówiąc o czwartym) się obejrzało? Z muzyką nie ma takiego problemu. Włącza się i leci w tle nie absorbując całej uwagi, czego właściwie film wymaga.
D'oh. Film też można puścić w tle skoro się go zna i zerkać okiem - co za podejście w ogóle? :P
A odpowiadając na pytanie: fakt, nie ogląda się tego codziennie, ale przynajmniej nie ma problemu, gdy człowieka nagle najdzie na jakiś tytuł - nie musisz wtedy lecieć do wypożyczalni, przeszukiwać programu tv, ściągać badziewnej kopi, tylko otwierasz pudełko i wrzucasz do odtwarzacza. A jeśli wiem, że do jakiegoś filmu już nie wrócę (bo np. kupiłem w ciemno i mi się nie spodobał) to sprzedaję, nie trzymam, żeby trzymać.

Templar

#980 Post autor: Templar » ndz lis 04, 2012 21:26 pm

A ja czasem nawet jak mam film na DVD/Blu to zdarza mi się i tak ściągnąć kopię z neta, bo nie chce mi się szukać i wyjmować pudełka :mrgreen:

Mefisto

#981 Post autor: Mefisto » ndz lis 04, 2012 21:30 pm

co mam Ci powiedzieć: masz chujowo ułożone filmy w takim razie :D

Templar

#982 Post autor: Templar » ndz lis 04, 2012 21:34 pm

Nie mam już miejsca na układanie, także kładę, tam gdzie wolne miejsce :P A film w 1080p się ściągnie w 20 minut i można se jeszcze herbatę w międzyczasie zaparzyć :P

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#983 Post autor: Ghostek » ndz lis 04, 2012 21:34 pm

Templar pisze:A ja czasem nawet jak mam film na DVD/Blu to zdarza mi się i tak ściągnąć kopię z neta, bo nie chce mi się szukać i wyjmować pudełka :mrgreen:
Właśnie nieświadomie formujesz nową definicję lenistwa. :wink:
Obrazek

Templar

#984 Post autor: Templar » ndz lis 04, 2012 22:11 pm

A rok temu miałem ciekawą sytuację, bo chciałem obejrzeć trylogię Piratów przed premierą czwórki, to ściągnąłem sobie z neta, a po obejrzeniu zauważyłem, że przecież mam wszystkie trzy części na Blu i to jeszcze na samym wierzchu leżały :mrgreen:

Mefisto

#985 Post autor: Mefisto » pn lis 05, 2012 01:01 am

to do faili :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#986 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 05, 2012 01:03 am

Nawet epic fail. Templar żyje w takim dobrobycie, że już nawet nie wie jakie filmy posiada, a jakie nie. :P :mrgreen:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#987 Post autor: Ghostek » pn lis 05, 2012 08:19 am

Burżuj, ot co!
Jak lewactwo dojdzie znów do władzy, to ciężki będzie twój żywot, oj ciężki...
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#988 Post autor: Adam » pn lis 05, 2012 08:30 am

naród słowiański bez szlachty i magnatów!!!! :P ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#989 Post autor: Tomek » pn lis 05, 2012 11:10 am

Templar pisze:A rok temu miałem ciekawą sytuację, bo chciałem obejrzeć trylogię Piratów przed premierą czwórki, to ściągnąłem sobie z neta, a po obejrzeniu zauważyłem, że przecież mam wszystkie trzy części na Blu i to jeszcze na samym wierzchu leżały :mrgreen:
:roll: Faktycznie, pławisz się w dobrobycie... Przecież na te blu-raye wydałeś jakieś oceniam ze 200-300 zł, po to żeby leżały gdzieś, poniewierały się po półkach i pewnie jakby Ci ochota nie przyszła na odświeżenie trylogii, to byś pewnie nie wiedział, że je w ogóle masz :shock: . Ja bym się sam przed sobą ze wstydu spalił, jakbym do takiego samo-faila dopuścił (i do takiego burdelu w moim własnym inwentarzu płytowym :mrgreen: ), nie mówiąc już o tym, że tyle kasy zmarnowałem. No ale Templar jest studentem, więc jeszcze chyba do końca nie wie ile trzeba się narobić, żeby zarobić te przysłowiowe 200 zł ;-) :P
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#990 Post autor: kiedyśgrześ » pn lis 05, 2012 12:35 pm

No i proletariat się rzucił na "biednego" błękitno-krwistego Templara, tymczasem co on winien, rodziców wińcie :P

Obrazek

Obrazek

mówi wam to coś :?: :P

Ps. w Domu złym Smarzowskiego jest genialna scena w temacie :P
Obrazek

ODPOWIEDZ