Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

#961 Post autor: Bucholc Krok » sob lis 03, 2012 19:59 pm

Templar pisze:No niestety nie, dlatego przy większości mam tylko w domu płyty w etui, pudełka są wywiezione do domku na działce :P Etui akurat dużo miejsca nie zajmują, także w wersalce można je trzymać i jest dobrze :P
Ale to w końcu ile jest oryginałów? Na jaki sprzęt? Masz fotki?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Templar

#962 Post autor: Templar » sob lis 03, 2012 20:21 pm

Zdecydowana większość na PC, bo sporo mam z konkursów, wyprzedaży, po 5zł się kupowało gry na otwarciach Saturnów albo wyprzedażach gram.pl :mrgreen: Ok. 50 mam na PS1, 100 na PS2, 85 na PS3, 30 na PSP, po kilka tytułów na GBC, GBA, NDS i 3DS, 3 na Vitę, oczywiście mowa tu o wersjach pudełkowych.

Kiedyś wrzucałem zdjęcia części kolekcji, tak pod ręką to trzymam teraz tylko gry na PS3 i Vitę, no i trochę tytułów z PC/PS2/PSP:

http://i.imgur.com/qHP7J.jpg

tam za tymi widocznymi są kolejne w głębi, których nie widać, kiedyś dawałem foty, no i jeszcze na meblach trzymam pudełka od niektórych kolekcjonerek, a w innej szafie mam "trochę" jeweli :P Ale muszę se kolejne etui skombinować, bo mi się półki wyginają co zresztą widać na zdjęciu i nawet nie mam miejsca na nowe, jak widać nowe soundtracki i filmy na BR też walają mi się pomiędzy grami, trzeba będzie się pozbyć z domu kolejnych pudełek :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#963 Post autor: Bucholc Krok » sob lis 03, 2012 20:28 pm

A na PC w dużych boxach ile masz?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#964 Post autor: Ghostek » sob lis 03, 2012 20:28 pm

Się ludziom powodzi :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#965 Post autor: Bucholc Krok » sob lis 03, 2012 20:31 pm

:idea:
Zainwestuj w kamerkę! ;)

Templar

#966 Post autor: Templar » sob lis 03, 2012 20:32 pm

Bucholc Krok pisze:A na PC w dużych boxach ile masz?
W domu to mam tylko kilkanaście tytułów, w tym zafoliowane GTA 3 i Mafię 1 :D Na działce trochę tych dużych boksów mam, ale nie wiem ile, mogę policzyć, ale na wiosnę, bo w zimę tam nie jeżdżę :P

A przy okazji zauważyłem, że mam na wierzchu jeszcze to (coś dla Adama):

Obrazek

:D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#967 Post autor: Adam » sob lis 03, 2012 20:33 pm

Bond. Only Bond. 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#968 Post autor: Bucholc Krok » sob lis 03, 2012 20:36 pm

Templar pisze:Na działce trochę tych dużych boksów mam, ale nie wiem ile, mogę policzyć, ale na wiosnę, bo w zimę tam nie jeżdżę :P
U, to pewnie szlag pudełka trafi/ł. Wilgoć itd..

Templar

#969 Post autor: Templar » sob lis 03, 2012 20:38 pm

Leżą tam już kilka lat i dobrze jest, w domku sucho.

Adam, znalazłem jeszcze jednego:

Obrazek

8)

Templar

#970 Post autor: Templar » sob lis 03, 2012 20:53 pm

Miałem jeszcze gdzieś From Russia with Love na PS2 i GoldenEye na NDS'a, ale nie mogę znaleźć teraz :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#971 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 04, 2012 12:16 pm

Ghostek pisze:Się ludziom powodzi :)
Jakbym nie musiał za nic płacić, tylko wszystko bym wygrywał to też by mi się powodziło. :P :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#972 Post autor: Krzysiek » ndz lis 04, 2012 19:33 pm

Czytając Wasze wypowiedzi można dojść do wniosku, że jak ktoś posiada więcej niż 100-200 sztuk płyt, to już jest wielki problem z umiejscowieniem tego. U mnie miejsce na oryginały DVD skończyło się przy ok 700 sztukach, co nie oznacza, że jeszcze gdzieś indziej nie daje się upchać jakiejś płyty na Blu. A kiedyś nie miałem takiego luksusu i też można było wszystko utrzymać (płyt wtedy dużo więcej). Jedyna ówczesna niedogodność to kurz zbierający sie na pudełkach.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#973 Post autor: Bucholc Krok » ndz lis 04, 2012 19:42 pm

Krzysiek pisze:Jedyna ówczesna niedogodność to kurz zbierający sie na pudełkach.
Zawsze można było wstawić szybki lub kupić torebki wielokrotnego użytku. :)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#974 Post autor: Ghostek » ndz lis 04, 2012 20:01 pm

Zawsze podziwiałem osoby zbierające płyty DVD i Blu na potęgę. W końcu ile z tego potem po raz drugi, trzeci (już nie mówiąc o czwartym) się obejrzało? Z muzyką nie ma takiego problemu. Włącza się i leci w tle nie absorbując całej uwagi, czego właściwie film wymaga.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#975 Post autor: Bucholc Krok » ndz lis 04, 2012 20:08 pm

Jeśli chce się puścić muzykę, która nie będzie absorbowała to może to być ciągle ta sama płyta albo jakieś mp3. Po co zbierać wówczas? :)

ODPOWIEDZ