Howard Shore - Hobbit
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Howard Shore - Hobbit
Piosenkę też musieli nagrać wcześniej, specjalnie do trailera. A wątpię, by pracując przy LotRach Shore myślał o piosence, śpiewanej przez drużynę krasnoludów. Zaś co do komponowania, Shore już na początku 2011 mówił, że zabiera się za komponowanie.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
No widzę właśnie. Dlatego już wcześniej pytałem o tą muzę z trailera.Adam pisze:no widzisz?właśnie do takich przykładów zmierzam. a było ich miliony w muzie filmowej o którym nikt nie wie poza kompozytorem i orkiestratorem. w przyrodzie nic się nie marnuje
Słowa piosenki są z książki? Kiedyś czytałem Hobbita, ale takich szczegółów nie pamiętam.DanielosVK pisze:Piosenkę też musieli nagrać wcześniej, specjalnie do trailera. A wątpię, by pracując przy LotRach Shore myślał o piosence, śpiewanej przez drużynę krasnoludów. Zaś co do komponowania, Shore już na początku 2011 mówił, że zabiera się za komponowanie.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No to wg mnie nie ma szans, żeby to napisał wcześniej. Muzyka zbyt pasuje do tekstu, a przecież na pewno się nie zajmował wierszami z Hobbita w czasie pracy nad Lotrem.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Spokojnie, bo Ci żyłka pęknie.
Ja jestem uzbrojony w cierpliwość fanboya.
Ja jestem uzbrojony w cierpliwość fanboya.

Fe.
nie ma czegoś takiego :]DanielosVK pisze:cierpliwość fanboya.
NO CD = NO SALE
Lotry i Hobbity mnie interesują, więc ważne.Adam pisze:czy to ważne co i kiedy?
Pełna zgodaAdam pisze:ja już chce ten score![]()

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jest. To jest jak czekanie umierającego chrześcijanina na pójście do nieba.Adam pisze:nie ma czegoś takiego :]DanielosVK pisze:cierpliwość fanboya.
Fe.
Podejrzewam, że nieMarek Łach pisze:Nauczyli się marketingu w Śródziemiu.Czyżby był tym razem sens kupować special edition poza ładniejszym opakowaniem?

Ale po co ten stres o ceny. To nie są jakieś limity. Przecież to będzie leżało na półkach sklepów fizycznych i internetowych LATAMI. Jak skończą się nawet nakłady, to spokojnie będzie dodrukhp_gof pisze:O kurnaZaczyna się
Mega! Teraz niech tylko wywindują ceny do góry
PS. Na amazonie odpowiednio: $15.52 i $22.23. Nie jest źle

Tomek pisze:Podejrzewam, że nie
Adam pisze:ale Szor pograł marketingowo w członanie ma opcji kupić zwykłej wersji, skoro rozszerzona ma aż 6 dodatkowych utworów (w tym jedną pieśń) i oprócz tego 7 utworów jest jeszcze rozszerzonych. genialny zabieg
NO CD = NO SALE
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Myślę, że Special Edition to będzie koszt ok. 80 zł.Tomek pisze:
Ale po co ten stres o ceny. To nie są jakieś limity. Przecież to będzie leżało na półkach sklepów fizycznych i internetowych LATAMI. Jak skończą się nawet nakłady, to spokojnie będzie dodrukZ początku pewnie (u nas będzie kosztowało) z 6 dych, ale pewnie po czasie ztanieje o połowę. Albo, tak jak Adam mówi, Complete'a za 2-3 lata.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

możliwe. choć w sytuacji gdy nie ma jednopłytówki edycja 2cd standardowa może kosztować np ok 55 zł, a 2cd special ok 70 zł. tak jak choćby ostatnio składanka Bond 50, choć tam akurat 10 zeta było różnicą między 1 a 2cd. w eu wydaje to Decca a oni mają droższe płyty z reguły.
NO CD = NO SALE
Jeżeli będzie znaczna różnica w cenie to jednak można się zastanawiać. I czy te 6 czy 7 utworów będzie warte dopłaty.Adam pisze:Tomek pisze:Podejrzewam, że nieAdam pisze:ale Szor pograł marketingowo w członanie ma opcji kupić zwykłej wersji, skoro rozszerzona ma aż 6 dodatkowych utworów (w tym jedną pieśń) i oprócz tego 7 utworów jest jeszcze rozszerzonych. genialny zabieg
Też myślę, że nawet te 55 zł jest realne. Przecież to nie będzie produkt dla nisz - to ma duży potencjał sprzedaży i marketingowcy dobrze o tym wiedzą, że nie ma sensu robić cen z kosmosu.Adam pisze:możliwe. choć w sytuacji gdy nie ma jednopłytówki edycja 2cd standardowa może kosztować np ok 55 zł, a 2cd special ok 70 zł. tak jak choćby ostatnio składanka Bond 50, choć tam akurat 10 zeta było różnicą między 1 a 2cd. w eu wydaje to Decca a oni mają droższe płyty z reguły.