FERNANDO VELAZQUEZ - THE IMPOSSIBLE (2012)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: FERNANDO VELAZQUEZ - THE IMPOSSIBLE (2012)
Dziwne, że analogiczna argumentacja jakoś nie działa, gdy na tapecie jest Brian Tyler. Wtedy jest pumpin więc jest zajebiście. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kiedy jest pumpin to Adam trochę specjalnie prowokuje, aby podgrzewać atmosferę. Ale ja już nie raz zauważyłem, że wśród tych LOLów, Epic Faili, namnożenia gifów i często zaśmiecających forum postów, można znaleźć takie, które mają sens, zmuszają do refleksji i są warte dyskusji.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Tak Koprze, ale zauważ, że podobne zdanie mają forumowicze, którym daleko do pumpinowców. Choćby Paweł i Tomek są powściągliwi w zachwytach. Nie róbmy z tego arcydzieła, bo nim nie jest. Ładny score, ale po wątpię, żeby ktoś do niego wracał za parę lat.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A kto robi arcydzieło? W tym roku nie było arcydzieł i raczej nie będzie. 
Do dużo słabszych scorów się czasem wraca niż "El Impossible" więc nie wątp, bo na pewno ktoś nie raz, nie dwa do niego za czas jakiś wróci.

Do dużo słabszych scorów się czasem wraca niż "El Impossible" więc nie wątp, bo na pewno ktoś nie raz, nie dwa do niego za czas jakiś wróci.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
No ja pewnie jeszcze ze dwa, ale chyba tylko dlatego, że topa trzeba będzie wystawić
Może mnie porwie przy drugim przesłuchaniu, bo mi się i tak zdarzało, score musiałby być naprawdę mega męczący lub kupowaty, żebym go skreślił po jednym odsłuchu

Może mnie porwie przy drugim przesłuchaniu, bo mi się i tak zdarzało, score musiałby być naprawdę mega męczący lub kupowaty, żebym go skreślił po jednym odsłuchu
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Święta słowa. Zresztą Paweł np. ceni sobie "Annę Kareninę", dla mnie jeden z bardziej przereklamowanych score'ów roku, a jednak przy "The Impossible", gestem ręki każe trochę przyhamować z emocjami i ostudza atmosferę.Wojtek pisze:Tak Koprze, ale zauważ, że podobne zdanie mają forumowicze, którym daleko do pumpinowców. Choćby Paweł i Tomek są powściągliwi w zachwytach. Nie róbmy z tego arcydzieła, bo nim nie jest. Ładny score, ale po wątpię, żeby ktoś do niego wracał za parę lat.
Tu bym polemizował, ale wtedy mnie oskarżycie o offtop.Koper pisze:A kto robi arcydzieło? W tym roku nie było arcydzieł i raczej nie będzie.

Oczywiście, ja sam często wracam do różnych potworków, potępionych tutaj na forum. Ale problem "The Impossible" jest taki, że ten score jest tak do bólu poprawny, że wątpię czy po roku ktoś do niego będzie wracał, mając wiele podobnego materiału do wyboru.Koper pisze:do dużo słabszych scorów się czasem wraca niż "El Impossible" więc nie wątp, bo na pewno ktoś nie raz, nie dwa do niego za czas jakiś wróci.
- Wojteł
- John Williams
Ciężko mi się zgodzić ze słowami "przereklamowany". Kto go reklamował? Kiedyś"NielubięMarnejNelli"grześ? Adaś, który uważa Marienelliego za plumkacza? Ty, który zarzuca mu, że jest zbyt ambtiny i uważa za Waligórskiego muzyki filmowej (nie uwłaczając)? A temat to też podbity, że ho-ho, z 17 stron już ma. Przereklamowany to był Newman, Brian i inne hypowane przez Adasia scory.Wawrzyniec pisze:Święta słowa. Zresztą Paweł np. ceni sobie "Annę Kareninę", dla mnie jeden z bardziej przereklamowanych score'ów roku, a jednak przy "The Impossible", gestem ręki każe trochę przyhamować z emocjami i ostudza atmosferę.
Wawrzek, ale o co Ci chodzi. Ja nie mówię o całym narodzie amerykańskim, polskim czy europejskim (czekaj, nie, nie ma czegoś takiego
), a tylko o reprezentatywnej grupie fanów/fanatyków/fanbojów filmówki tu, w Polsce/Europie a w USA. I widząc jaranie się naszych kolegów po fachu zza Atlantyku różnymi rzeczami wątpliwej jakości, mogę sobie pewne zdanie o nich wyrobić. Oczywiście, nie każdy pewnie taki jest, ale jakieś 8 albo 9/10 z nich pewnie tak 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
I jakim argumentem byś polemizował? Williamsem, którego nawet nie słuchałeś, czy może dobrym i tylko dobrym Zimmerem?Wawrzyniec pisze:Tu bym polemizował, ale wtedy mnie oskarżycie o offtop.

Ty chyba nie rozumiesz co znaczy "do bólu poprawny"? I wskaż mi jeszcze inne scory z tego roku o podobnej stylistyce i podobnej jakości jak "Lo Impossible", w których tak się pławimy i taki wybór wśród nich mamy.Wawrzyniec pisze:Oczywiście, ja sam często wracam do różnych potworków, potępionych tutaj na forum. Ale problem "The Impossible" jest taki, że ten score jest tak do bólu poprawny
Argumentem Wawrzyńca niedługo będzie Robokalipsa - już w roku 2013 uznana za score roku 2014. Oczywistą oczywistością roku 2013 natomiast będzie, że w top-2 Wawrzka będą "Rush" i "Man of Steel".Koper pisze:I jakim argumentem byś polemizował? Williamsem, którego nawet nie słuchałeś, czy może dobrym i tylko dobrym Zimmerem?

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dlaczego ostatnio w każdym nowym temacie, zamiast dyskutować o muzyce filmowej, to się dyskutuje o mnie? 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bo czego by kto nie napisał, to i tak u Ciebie scorem roku będzie coś JW albo HZ, a każdy score Williamsa będzie arcydziełem, a reszta co najwyżej "do bólu poprawna". 

Faktycznie. Nawet tak jakoś postać Adama pobladła.Wawrzyniec pisze:Dlaczego ostatnio w każdym nowym temacie, zamiast dyskutować o muzyce filmowej, to się dyskutuje o mnie?

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ej, tylko mi nie mówcie, że w hierarchii forum jestem teraz niżej od Adama?

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Chwilowo to chyba wyżej. A i tak niezadowolony.