Właściwie, to nie ma tam jednego złoczyńcy. Najbardziej eksponowany był Grant. Rosa Klebb nadzorowała akcję, Kronsteen był mózgiem, a nad tym wszystkim był jeszcze Blofeld.Szczypior pisze:Złoczyńcą z "Pozdrowienia z Rosji" była staruszka ?![]()
THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
Re: THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Spoko Olek bardzo ludzi Desplata, może dlatego że to samo imię, więc jeszcze będziesz zadowolony z recenzji Francuza. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
A co mnie obchodzi piątka dla Desplata, którą recenzent daje każdemu innemu score'owi, nie ważne czy dobry czy przeciętny. Najważniejsza jest dla mnie moja ocena, bo to ja wydaję kasę na płytę i to ja jej będę słuchać i to mnie ma się podobać. Ja wiem, że Strażnicy jako jedyny do tej pory score mają szansę na pełną piątkę ode mnie, ale nie słyszałem jeszcze płyty i nie widziałem filmu, więc głupotą jest takie dyskusje teraz prowadzić. Jedno jest pewne: Skyfall na taką ocenę z pewnością nie zasługuje.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie widziałeś filmu. A z tego co pisze Olek i Mefi to po zapoznaniu się filmem opinia o tym scorze zmienia się o 180 stopni. Dlatego ja sam z przesłuchaniem wstrzymuję się nim zobaczę filmu. Tak jak to profesjonalnie się robi.hp_gof pisze:Skyfall na taką ocenę z pewnością nie zasługuje.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Od kiedy na tym forum rządzi rola muzyki w filmie?!
Ode mnie 4,5 ani 5 nie dostanie score, który nie broni się jako autonomiczna całość, nieważne czy album jest dobrze skrojony czy nie. Mówię o wartości samej muzyki. Najwyższe oceny powinny być przyznawane za perfekcję we wszystkich aspektach jednocześnie. Ale oczywiście czekamy na film. A ostatecznej oceny nie wystawiłem, raczej tylko zarysowałem widełki.

Ode mnie 4,5 ani 5 nie dostanie score, który nie broni się jako autonomiczna całość, nieważne czy album jest dobrze skrojony czy nie. Mówię o wartości samej muzyki. Najwyższe oceny powinny być przyznawane za perfekcję we wszystkich aspektach jednocześnie. Ale oczywiście czekamy na film. A ostatecznej oceny nie wystawiłem, raczej tylko zarysowałem widełki.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Łapka w górę kto nabył lub ma w planach nabycie tego wyjebistego scoreu
Portfel zawsze prawdę ci powie
Ps. Adam żałuj, że nie widziałeś popremierowych pudelków

Portfel zawsze prawdę ci powie

Ps. Adam żałuj, że nie widziałeś popremierowych pudelków

Bez przesady - muzyka w filmie po prostu świetnie wypada, ale nie przesadzajmy w drugą stronę; 4,5 za płytę to lekka przesada mimo wszystko.Wawrzyniec pisze: Nie widziałeś filmu. A z tego co pisze Olek i Mefi to po zapoznaniu się filmem opinia o tym scorze zmienia się o 180 stopni.
widziałem wszystko nawet na pudelkach angielskich. no i obejrzałem całą relację z premiery drugi razkiedyśgrześ pisze:Ps. Adam żałuj, że nie widziałeś popremierowych pudelków

"a każdy chciał tu przecież normalnie żyć, mimo wszystko"Mefisto pisze:4,5 za płytę to lekka przesada mimo wszystko.

1) cały aż 4-minutowy segment z wczorajszych głównych Faktów TVN o premierze Skyfall: http://fakty.tvn24.pl/bond-nie-umiera-nigdy,284718.html
2) kilka fot z wczorajszej, paryskiej premiery - wielki objazd Dżejmsa po świecie wystartował

NO CD = NO SALE
Prawdopodobna chronologiczna kolejność utworów z płyty:
01. Grand Bazaar, Istanbul
14. The Bloody Shot
Adele - Skyfall (abridged version)
02. Voluntary Retirement
15. Enjoying Death
03. New Digs
18. Health & Safety
10. Day Wasted
05. Brave New World
06. Shanghai Drive
07. Jellyfish
08. Silhouette
09. Modigliani
17. Close Shave
31 Old Dog, New Tricks (unused - but the sentence "Old Dog, New Tricks" is spoken after the "Close Shave" scene
13. Komodo Dragon
12. Someone Usually Dies
04. Severine
16. The Chimera
11. Quartermaster
19. Granborough Road
20. Tennyson
21. Enquiry
22. Breadcrumbs
23. Skyfall
24. Kill Them First
25. Welcome to Scotland
26. She’s Mine
27. The Moors
28. Deep Water
29. Mother
The following tracks are the end credits medley, so to speak:
Gunbarrel / The Name's Bond... James Bond (abridged re-recording), then fades into...
30. Adrenaline, which fades into...
14. The Bloody Shot (abridged version), which fades into...
13. Komodo Dragon (abridged version)
01. Grand Bazaar, Istanbul
14. The Bloody Shot
Adele - Skyfall (abridged version)
02. Voluntary Retirement
15. Enjoying Death
03. New Digs
18. Health & Safety
10. Day Wasted
05. Brave New World
06. Shanghai Drive
07. Jellyfish
08. Silhouette
09. Modigliani
17. Close Shave
31 Old Dog, New Tricks (unused - but the sentence "Old Dog, New Tricks" is spoken after the "Close Shave" scene
13. Komodo Dragon
12. Someone Usually Dies
04. Severine
16. The Chimera
11. Quartermaster
19. Granborough Road
20. Tennyson
21. Enquiry
22. Breadcrumbs
23. Skyfall
24. Kill Them First
25. Welcome to Scotland
26. She’s Mine
27. The Moors
28. Deep Water
29. Mother
The following tracks are the end credits medley, so to speak:
Gunbarrel / The Name's Bond... James Bond (abridged re-recording), then fades into...
30. Adrenaline, which fades into...
14. The Bloody Shot (abridged version), which fades into...
13. Komodo Dragon (abridged version)
i pewnie finalna. widać że ok. połowa płyty była pomieszana, tak jak wcześniej informowałem.
wieczorem posłuchamy w tej kolejności przed premierą filmu i może Njuman coś dostanie w prezencie ode mnie wtedy
wieczorem posłuchamy w tej kolejności przed premierą filmu i może Njuman coś dostanie w prezencie ode mnie wtedy

NO CD = NO SALE
Newman komentuje reckę Southalla w skype'owym wywiadzie
: http://soundcloud.com/timburden/thomas- ... fall-score
biedny, jeszcze Olka wersji nie czytał

biedny, jeszcze Olka wersji nie czytał

NO CD = NO SALE