Brian Tyler

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Brian Tyler

#736 Post autor: Adam » wt paź 16, 2012 13:43 pm

cieplutki jeszcze i kolejny angaż Brajana na 2013 r potwierdzony przez jego menagement - http://www.imdb.com/title/tt1641389/

BLACK SKY
New Line Cinema / Warner Bros - studio
Todd Garner, Sean Robbins - producers
Steven Quale - director
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#737 Post autor: Kaonashi » wt paź 23, 2012 17:50 pm

Pewnie było, ale kiedy on się dokładnie urodził?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#738 Post autor: Adam » wt paź 23, 2012 17:51 pm

nie wiem czy chcesz to wiedzieć :P

8.05.1978
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#739 Post autor: Kaonashi » wt paź 23, 2012 17:52 pm

Ja nie hejtuje wszystkiego co zrobił. Children of Dune, Partition - szacun.

Chyba czas na uaktualnienie :wink:
http://www.soundtracks.pl/kompo.php?op=show&ID=99
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#740 Post autor: Adam » wt paź 23, 2012 17:53 pm

o nawet nie widziałem :? skąd on to wziął :| wieczorem zmienie, teraz czas na transimsje skyfall.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#741 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 23, 2012 22:14 pm

Adam pisze:nie wiem czy chcesz to wiedzieć :P

8.05.1978
Brian jest taki młody. :? :shock: Cholera to nawet 10 lat ode mnie nie jest starszy. Rety trochę mu zazdroszczę i sam zaczynam użalać się nad swoim żywotem i się samobiczuję. Tak wielu lat różnicy nad nie dzieli, a nawet nie mam co porównywać, tych wszystkich aut, lasek, używek o kasiorze nie mówiąc. Nie wspominając o sweetaśnych fotach z kompozytorami, które idealnie by mi się wrzucało na fejsa. Rzeczywiście Adam miał rację, wklejając kiedyś fotki Briana z super autami i pisząc: "Taki to ma życie". Rzeczywiście to jest życie, ciekawe skąd on ma na to kasę? Wiecie może czym się on zajmuje?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#742 Post autor: Templar » wt paź 23, 2012 22:15 pm

Wawrzyniec pisze:Wiecie może czym się on zajmuje?
Słyszałem, że muzykę robi do filmów, seriali i gier.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#743 Post autor: Adam » wt paź 23, 2012 22:46 pm

Wawrzyniec jak zawsze przesadza i mierzy ludzi naszą polską miarą ;-) Ferrari za 100 tys $ to tam jest jak u nas stary Focus. Żaden wyczyn. Facet dostaje +2 bańki za największe filmy, i masakryczne pieniądze z tantiem od lat. Wiadomo że dla zwykłych zjadaczy chleba jak my, to jest raj. Ale to serio nie jest nic wielkiego tam, on nawet nie jest w 1 lidze filmowej przecież :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#744 Post autor: Adam » śr paź 31, 2012 10:26 am

Adam pisze:
Adam pisze:
Adam pisze:Zaprezentowano oficjalny plakat do nadchodzącego filmu "John Dies At The End" Dona Coscarelliego (adaptacja kultowej w usa powieści David Wonga) z Paulem Giammatti w głównej roli. Film jest uczestnikiem głównych konkursów w Sundance i Toronto. Muza oczywiście by Brajan. (a na YT jest też filmik z sesji Q&A z aktorami).

mocarny plakat jest w dużej rozdziałce, stąd link: http://cdn.bloody-disgusting.com/wp-con ... _31_12.jpg

pierwszy zwiastun sprzed roku - http://www.youtube.com/watch?v=1P0LmU4EwRM
Film został b.dobrze przyjęty po Sundance z owacją na stojąco. Do tego pozytywna recka w Variety i kilku innych pismach. Oprócz tego film jest przez prasę branżową umieszczany w zestawieniach Top10 najbardziej wyczekiwanych filmów na nadchodzącym festiwalu w Toronto. Efektem tego jest pojawienie się dystrybutora, który wprowadzi tą niezależną produkcję do kin - ogłosili to tydzień temu, a premiera będzie styczeń/luty 2013. W grudniu 2012 film będzie ponoć przedpremierowo na platformie VOD.

:!: Na oficjalnej stronie filmu dwa dni temu pojawiły się w jakości CD dwa pełne traki Brajana do odsłuchu jako exclusive - "Soy Sauce Grip" i "The Riddle" (razem 6 minut):

http://www.johndies.com/

Muzyka jakiej można było się spodziewać po Brajanie w tego typu gatunkowej produkcji - klimat w stylu The Lazarus Project, a szczególnie The Killing Room. Nie lubie tych scorów, nie moja bajka, ale może się podobać. Klimat jest. Nie wiadomo ile trwa cały score, ani nie ma na razie też informacji o wykonawcach itp.
reżyser filmu w wywiadzie powiedział, że cały score zostanie oficjalnie wydany pod koniec tego roku.
wczoraj wypuszczono najnowszy, długi trailer z Johna. film wygląda na obrzydliwy i eee "dziwny", i nie wiem skąd taki pozytywny odbiór : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Q2z8pDKj10
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: BRIAN TYLER

#745 Post autor: Koper » śr paź 31, 2012 17:18 pm

Przecież to Coscarelli, reżyser "Morderczych kuleczek". :D Na pewno będzie dziwnie i kiczowato, ale oby też śmiesznie. Mam nadzieję, że Brian spisze się tak jak w "Bubba Ho-Tep", gdzie naprawdę sporo klimatu i komizmu wniósł do filmu.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#746 Post autor: Paweł Stroiński » śr paź 31, 2012 17:26 pm

Bubba Ho-Tep to mój ulubiony temat w karierze Tylera. Filmu nie widziałem.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#747 Post autor: Koper » śr paź 31, 2012 17:30 pm

Mówiz o temacie głównym (z "The King" na przykład) czy tym temacie z "The King's Highway"?

W ogóle "Bubba Ho-Tep" mimo, że jest jednym z najlepiej działających w filmie Tylerów nie ma zbytniego poważania u fanbojów. Pewnie za mało pumpinu? :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#748 Post autor: Adam » śr paź 31, 2012 17:30 pm

wow, filmweb dał dziś swój duży wywiad z tym reżyserem o tym Johnie: http://www.filmweb.pl/article/HALLOWEEN ... llim-90222
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#749 Post autor: Paweł Stroiński » śr paź 31, 2012 18:27 pm

Koper pisze:Mówiz o temacie głównym (z "The King" na przykład) czy tym temacie z "The King's Highway"?

W ogóle "Bubba Ho-Tep" mimo, że jest jednym z najlepiej działających w filmie Tylerów nie ma zbytniego poważania u fanbojów. Pewnie za mało pumpinu? :D
Mówię o The King, tak. Dość często do niego wracam. I trochę budzi we mnie ciepły śmiech, nie dlatego, że to banał, ale dlatego, ze tak zajebiście i humorystycznie to brzmi. Jeden z najlepszych score'ów Briana, lubię nawet album.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#750 Post autor: Adam » śr paź 31, 2012 18:29 pm

Paweł Stroiński pisze:I trochę budzi we mnie ciepły śmiech, nie dlatego, że to banał, ale dlatego, ze tak zajebiście i humorystycznie to brzmi. Jeden z najlepszych score'ów Briana, lubię nawet album.
Koper pisze:Mam nadzieję, że Brian spisze się tak jak w "Bubba Ho-Tep", gdzie naprawdę sporo klimatu i komizmu wniósł do filmu.
ehh. niezbadane są wyroki boskie :]
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ