THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
Sto lat, panie Tomaszu! Dzięki za tyle świetnej muzyki - dzisiaj w ramach celebracji słucham Angels in America. A Bonda gdy wpadnie mi w ręce. 
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Adam podniecał się przez 150 postów nowym Bondem, by w końcu po przesłuchaniu scoru zjechać go po prostu.
Nie ma jak nieuzasadniony hype.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Templar
Gdzie on tak się jarał tym scorem, w ostatnim czasie to tak, ale wcześniej to przecież ciągle mówił jaki to zły wybórKoper pisze:Adam podniecał się przez 150 postów nowym Bondem, by w końcu po przesłuchaniu scoru zjechać go po prostu.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
ale 150 stron postów o scorze ocenionym na 2 zdążył natrzaskać 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
26. She's mine - czas 3:05 i wszystko jasne 
@Koper - oceniłem na 2,5/5 całą płytę która jest po prostu koszmarnie wydana. po wyborze traków konkretnych jest lepiej. choć dalej muza pasuje do dowolnego bourne'a czy akcyjniaka z Denzelem Washingtonem jakich robi na pęczki ostatnio. to jednak jest to nieba a ziemia w porównaniu z cała płytą, a kilka tych traków po redukcji miażdży cyce i ma bardzo ciekawe rozwiązania. i to nie był post na gorąco pisany po jednym odsłuchu przy obieraniu ziemniaków, tylko po katowaniu płyty przez jedno popołudnie i pół drugiego dnia non stop. nie słuchałem bonusowego kawałka bo w oficjalnym wydaniu cd go nie ma - choć z tego co widzę będzie on na japończyku. a posty trzaskałem jak pisał Templar - na początku byłem zły, a potem robiłem dobrą minę do złej gry.. wierzyłem w score finalnie, musiałem zacząć wierzyć bo to bond, po suicie wierzyłem jeszcze mocniej, ale bańka pękła niestety. i jak mówiłem - jestem w stanie zgodzić się na słaby/mocno średni score, byle film był dobry, i moje życzenie zostało jak widać przez opatrzność spełnione :]
recka scoru na Soundtracks.pl będzie już w tą środę, po wtorkowym pokazie prasowym filmu.
the countdown begins, koczowanko pod kinem!!!!!!!!!!!!!!
i nie martw się Newman, masz kilka mocno lepszych scorów, które mam na półce, więc:

recka scoru na Soundtracks.pl będzie już w tą środę, po wtorkowym pokazie prasowym filmu.
the countdown begins, koczowanko pod kinem!!!!!!!!!!!!!!
i nie martw się Newman, masz kilka mocno lepszych scorów, które mam na półce, więc:

NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Chyba Let the BondFall
Kupa i tyle!
Btw, dopiero niedawno zauważyłem że elektroniczną wizytówkę Sony do skoru Newmana wrzuciło mi do spamu w mojej kochanej portalowej poczcie
Kupa i tyle!
Btw, dopiero niedawno zauważyłem że elektroniczną wizytówkę Sony do skoru Newmana wrzuciło mi do spamu w mojej kochanej portalowej poczcie

-
Mefisto
To zależy co rozumiesz przez 'hejterski' - bo z Twojego tekstu jasno wynika, że ostatnią osobą, którą należy winić za taki generic feel i ogólny klimat muzyki jest Newman. I tak zapewne było.Adam pisze:Czy będzie on hejterski, czy nie, ocenicie sami.
Już go tak nie tłumacz i nie łap mnie za słówka, bo Ci tak pasuje
Płyta jest płytą ale nie zmienia ona faktu, że przede wszystkim Newman napisał też całą masę zbędnego materiału - przecież score jest całością i tak jest oddawany do filmu i oceniamy całość. Złe wydanie płyty to jedno, ale cała muza to drugie. Od stycznia do sierpnia on miał AŻ 8 miesięcy oficjalnie (!) na pisanie scoru. To jest sporo jak na hollywoodzkie standardy. Doprawdy spooooro. A napisał ledwo 30 minut w miarę zgrabnej muzy, która i tak się szałem ani geniuszem nie jest ,ale wyróżnia się oryginalnością, pomysłami i ciekawymi rozwiązaniami. To że Rhodes robił mastering, a on jest przyzwyczajony do upychania płyt po brzegi Hornerowi, to nie wytłumaczenie. Newman to nie Horner i Rhodes powinien o tym wiedzieć. Ale ważniejsze jest to, że ktoś taki jak Newman powinien napisać cały score na poziomie, a nie jego wycinek, tak żeby biedni ludzie musieli się doszukiwać co jest w miarę dobre. Fakt pracy ze swoim najwierniejszym współpracownikiem reżyserem dodatkowo powinno mobilizować całą sytuację jak i jego. A tu jak na ironię dostajemy - w mojej opinii - najsłabszy score Newmana z wszystkich wspólnych które zrobił z Mendesem. Sorry, ale jak mam od kompozytora przy Bondzie coś wymagać, to Newman jest jednym z pierwszych, z czołówki tych najambitniejszych kompozytorów w tej branży, od którego się ten poziom powinno wyegzekwować.
btw, widzę że Ghosti już słuchał
btw 2, score już cały jest też na YT (ciekawe jak długo, to Sony w końcu): http://www.youtube.com/user/Liradrin/vi ... rid&view=0
btw 3, Adele chyba nie będzie na światowej premierze filmu we wtorek, 5 dni temu urodziła syna.
btw, widzę że Ghosti już słuchał
btw 2, score już cały jest też na YT (ciekawe jak długo, to Sony w końcu): http://www.youtube.com/user/Liradrin/vi ... rid&view=0
btw 3, Adele chyba nie będzie na światowej premierze filmu we wtorek, 5 dni temu urodziła syna.
NO CD = NO SALE
Producentem albumu jest Newman i Bill Bernstein i to do nich głównie należy słać pretensje. A na Rhodesa który robił mastering albumu, winny nie zwalajmy, bo to nie tylko człowiek Hornera, ale niedawna jest przecież stałym współpracownikiem Newmana, który pracował przy wszystkich ostatnich jego filmach, więc panowie dobrze się znają i rozumieją i nie jest to w tym projekcie człowiek z księżyca. A że dużo materiału, to znak naszych czasów i takich dużych, w przenośni i dosłownie filmów, a że Newman nie umiał wypełnić dobrą muzyką całego obrazu to już jego wina. Ja to jestem najbardziej wkurzony, że muza jest ponoć ułożona niechronologicznieTo że Rhodes robił mastering, a on jest przyzwyczajony do upychania płyt po brzegi Hornerowi, to nie wytłumaczenie. Newman to nie Horner i Rhodes powinien o tym wiedzieć.
tak, napisałem to w dużym poście z przykładami. przeszło połowa traklisty jest z dupy ułożona.
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ten score to najgorsza bondowa nuda ever. Z tego materiału można było max 30 minut albumu skleić by to miało ręce i nogi. Reszta utworów, jak Adam powiedział, to zapychacze płyty.
Dla odtrutki trzeba było sobie zapodać kozacki początek Tomorrow Never Dies.
Dla odtrutki trzeba było sobie zapodać kozacki początek Tomorrow Never Dies.

ten 31 utwór dosyc ciekawy
na aukcjach pojawiły się wejściówki na światową premierę, w tym też te uprawniające na wejście na afterparty z obsadą i gośćmi - cena tych lepszych sięga ok. 7 tyś funtów i się sprzedają :] pula wejściówek na sam film i czerwony dywan była do kupienia normalnie.
NO CD = NO SALE
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
a ja będę w tym przypadku jak krowa bez opinii własnej i się podpisze pod Adamem i podciągne jednak ocene do 3
.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''