John Williams
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: John Williams
Hmmm ... w tej sesji nagraniowej Jungle Chase też nie jest w całości a przynajmniej jest pourywany ... w bottlegu o którym pisałem utwór trwa ponad 9 minut, tutaj " The Jungle Chase Begins " to ponad 3 minuty, mam nadzieje, ze kolejne utwory to dalszy ciąg całości.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

No, a co takiego złego było w czwórce? Jeszcze do samego końca można się przyczepić, bo jak już dotarli do tej sali to takie trochę pierdoły w stylu Prometeusza poleciały, ale poza tym było wszystko do czego przyzwyczaili nas Lucas ze Spielbergiem w poprzednich częściach, świetna akcja połączona z dobrym humorem, aktorsko było bardzo dobrze, zdjęcia geniusz, Kamiński odwalił kawał dobrej roboty, powinna być nominacja do Oscara
No i jeszcze muzyka trochę taka sobie, bo tutaj Dżon się zbytnio nie postarał, do każdej poprzedniej części tworzył zawsze jakiś świetny temat, tutaj jak to powiedział Adam pojechał na autopilocie.

Douglas dobije do setki w przyszłym rokukarol2323122 pisze:Jeśli chodzi o zdjęcia to Douglas Slocombe to to nie był.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Argument z lodówka jest totalnie głupi, mam wrażenie, że chyba nie oglądaliście poprzednich części, przypomnijcie sobie wyskakiwanie z samolotu na pontonie albo wyjmowanie serc w Świątyni Zagłady, niewidzialny most w Ostatniej Krucjacie, czy też samą Arkę w Poszukiwaczach. W Indianie zawsze były elementy fantastyczne, jak i też takie, które przeczyły wszelkim prawom fizyki, także jeśli tak wam ta lodówka przeszkadza, to chyba naprawdę żadnej innej części nie widzieliście 

- lis23
Ogólnie, film w kilku momentach za bardzo raził komputerową sztucznością, mogliby sobie darować lot w lodówce, Mutta ala Tarzan i statek kosmiczny + aktorzy mogli by się bardziej postarać, między Marion a Indym nie czuć tej chemii, mogliby nawiązać do ' Poszukiwaczy ' gdyby Marion przy pierwszym spotkaniu Jonesa przyłożyła mu w twarz
, Ford też już nie robi swoich minek a tak poza tym to film nie jest zły ale mógł być dużo lepszy.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Tylko te sceny co wymieniłeś miały jakiś mniejszy lub większy urok, albo humor chociaż, a z lodówką to jest taki suchar że szok.
O jezu Karol przypomniałeś mi kolejną głupotę, dzięki
O jezu Karol przypomniałeś mi kolejną głupotę, dzięki

A no właśnie muszę dodać, że film był w sumie spoko, ale jak ktoś pisze, że trzyma poziom poprzednich części to się nie mogę zgodzić.
No może dla Ciebie suchar, mnie się ta scena podobała, cała sala w kinie się śmiała, byłem na pokazie przedpremierowym, także kilkaset osób było, zresztą przez cały film wszyscy się śmiali, humor był świetny, dokładnie jak w starej trylogii.
- lis23
W sumie to Batman Nolana, niby taki realistyczny a też przeżył wybuch bomby i to w ogóle nie wiadomo jak i gdzieKaonashi pisze:

w Indim przynajmniej wiem, że to jest umowne mrugnięcie do widza

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Nie pamiętam już dokladnie bo oglądałem w kinie ale byla tak scena jak Indy wydostaje się z jadącego samochodu przez okno na motor(?) a później wraca do niego bo co zapomniał - to był przedni humor czyli sceny akcji z humorem i umiarkowanym naginaniem, a nie z tą lodówką to szkoda, że w niej na księżycu nie wylądował.
Z tą lodówką to taka sama akcja jak z pontonem w Świątyni, nie dość, że z samolotu na nim wyskoczyli, to jeszcze po zjechaniu z góry spadali kilkaset metrów w przepaść na nim. A poza tym ukazanie Strefy 51 było akurat świetnym pomysłem, w latach 50. to akurat głównym tematem było UFO i testy broni nuklearnej, no i ten hangar znany z Poszukiwaczy, nawet Arkę pokazali 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, wieczna i niekończąca się debata. Prawda jest taka, że Templar pisze dużo prawdy. Skakanie pontonem i inne akcje, były w poprzednim Indym. Zaś pomysł z kosmitami był już dużo wcześniej, jeszcze w latach 80tych, a piąta część to miała być Atlantyda. Ale też muszę przyznać, że choć nie jest to film zły, to jednak zdecydowanie gorszy od pierwszych trzech. Zaś co do muzyki to też nie jest to tak do końca recycling. Np. temat Czaszki bardzo mi się podoba i moim zdaniem, niesłusznie jest pomijany i niedoceniany. Mnie się bardzo podoba.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Temat Czaszki jest bardzo fajny, ale to jest recycling. Williams po prostu napisał temat Arki na odwrót.
Dla mnie to taka arka + nagi instynkt