Wyczekiwane score'y
Re: Wyczekiwane score'y
przypominam żeby nie oftopić bo Danielos o Arce założył temat 

NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Temat został słusznie usunięty. Film wychodzi dopiero w 2014.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
No własnie, bo szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Obejrzałem Bitwę pod Wiedniem, w sumie nie jest to, aż tak tragiczne, fabuła całkiem spoko, dialogi można by poprawić, najgorsza część filmu to wykonanie, efekty specjalne skomentuję krótko - "ja pierdolę"
Wiedźmin przy tym to był geniusz, za tamtego "smoka" można dać Oscara
Aktorsko, to Murray jako mnich, Enrico Lo Verso jako Kara Mustafa całkiem spoko, jeszcze można dodać Yorgo Voyagisa jako Abula, ale reszta, a w szczególności polscy aktorzy to taka chujnia, że aż brak słów, Szyc to stoi sobie w tle przez 2 minuty i nic nie mówi, w sumie to i nawet chyba dobrze, Olbrychski pojawia się też na minutę, krzyczy parę razy "Fire!" i tyle go widzieli
Skolimowski jako Sobieski to też tragedia, no i jego dialogi masakra. A najbardziej to wkurzał Adamczyk ze swoim pedalskim głosem (polecam 'Oh my God!' w zwiastunie
), choć chyba w sumie miał taką pipę właśnie zagrać
Ogólnie to jakby dać ten scenariusz Hoffmanowi i ten sam budżet (tak w ogóle na co oni wydali te 50 milionów złotych, chyba na koks i dziwki, bo Bitwa Warszawska tańsza była i 1000000000000 razy lepsze wykonanie) to by stworzył całkiem zajebisty film, bo u Hoffmana w BW to właśnie wykonanie było spoko, tylko scenariusz i historia leżała i kwiczała.
No ale dobra dosyć o samym filmie, najważniejsza rzecz - muzyka, muszę przyznać, że jest naprawdę, ale to naprawdę zajebista
No może Ogniem i mieczem to nie jest, ale dla mnie niewiele słabsze od Bitwy Warszawskiej, parę fajnych tematów się pojawia, jest też trochę świetnych wokaliz, za muzykę w filmie dałbym 4,5/5. Z chęcią bym przesłuchał sam score, tylko jakoś nie widzę, by gdzieś został wydany, ale na napisach końcowych była informacja, że muzyka niby została wydana przez jakąś wytwórnię na CD, niestety nie zapamiętałem nazwy
Przeszukałem iTunesy i inne sklepy i nic nie widzę, tak w ogóle to nie wiem czy ten film został już wypuszczony do kin we Włoszech czy jeszcze nie, nawet nie znam tytułu włoskiego i nigdzie go nie widzę, a pewnie tam można się muzyki spodziewać.

No ale dobra dosyć o samym filmie, najważniejsza rzecz - muzyka, muszę przyznać, że jest naprawdę, ale to naprawdę zajebista

cza szukac na włoskich stronkach i pod włoskim tytułem. o ile to nie było o jakimś songtraku albo audiobookuTemplar pisze:że muzyka niby została wydana przez jakąś wytwórnię na CD, niestety nie zapamiętałem nazwy

NO CD = NO SALE
Na pewno to było o muzyce z filmu, zresztą piosenek żadnych do filmu nie ma, na napisach leci muzyka. I info o wydaniu było zaraz po tym jak wymienili solistów, mogłem zapisać nazwę wytwórni, łatwiej by było szukać 

Jakbym dostał za darmo bilety to mógłbym pójść, płacić już nie zamierzamAdam pisze:zawsze możesz iść 2 raz :]

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A kto score do tego polsko-włoskiego badziewia w ogóle popełnił?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
nawet na imdb nie ma podanego. nikt się nie chce przyznać, że miał z tym cokolwiek wspólnego? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Na youtubie jest parę kawałków tego gościa, calkiem przyzwoitych choć ciężko sobie wyobrazić takie brzmienie w takim filmie.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: